Vietnam rijstveld
logo-linkedin

Schitterende individuele rondreis Vietnam

Redactie Vietnam 2-8-2017

We hebben een werkelijk schitterende individuele rondreis Vietnam gehad. Van Verre heeft samen met de lokale agent DiscoverEast een uitstekende prestatie geleverd in het organiseren van onze reis! De organisatie liep ‘op rolletjes’. De kwaliteit van de lokale agent bleek o.a. ook uit zijn reactie op de cancelling (als gevolg van slechte weersvooruitzichten) van een deel van onze tocht door Halong Bay. De lokale organisatie reageerde direct door het organiseren van onze terugreis naar Hanoi (op diezelfde dag), het boeken van een extra nacht in ons hotel in Hanoi, het aanbieden van diner en lunch en het aanbieden van een extra excursie vanuit Hanoi. 

 

Reizen in Vietnam

Het reizen in Vietnam was fantastisch, maar het was wel warm. In het noorden van Vietnam was de temperatuur dicht bij de 40 graden Celsius. Dat had bij ons wel impact op de fietstocht bij Ninh Binh en op het wandelen door de bergen in Sapa. De fietstocht begon veelbelovend; we fietsten door een mooi gebied. Daar kwam helaas een eind aan omdat er een nieuwe brug en weg aangelegd worden dwars door het mooie gebied. De tweede helft van onze fietstocht ging dan ook over een dijk met uitzicht op de werkzaamheden. Gezien de duur van de fietstocht (in totaal circa twee uur) en de warmte (ongeveer 35-40 graden) was het in de volle zon moeten fietsen door een gebied dat aardig bedorven wordt door wegwerkzaamheden geen genoegen meer. Inperken van de fietstocht tot de helft had geen afbreuk gedaan aan de tocht, integendeel. Op diezelfde dag volgde ook nog een tweetal wandelingen, naar de prehistorische grot en naar een eeuwenoude boom. De combinatie van deze twee wandelingen, beide met behoorlijke hoogteverschillen, met de fietstocht ’s morgens was voor ons een beetje teveel van het goede. We zijn dan ook niet boven op de berg gekomen waar de eeuwenoude boom schijnt te staan.

 

 

Vietnam rondreis tips  

We hebben een aantal tips voor een rondreis Vietnam. In Sapa (wat is dat mooi!), hebben we een tweetal wandelingen gemaakt in de brandende zon. De eerste wandeling duurde circa 4 uur, voor ons wel een grens, niet vanwege de duur van de wandeling maar vanwege de hitte. De tweede duurde circa 3 uur, prima te doen. In september schijnt de temperatuur een stuk lager te zijn in Vietnam en zijn deze wandelingen goed te doen.

 

Hue viel ons eigenlijk een beetje tegen. We hadden ons een oude havenstad anders voorgesteld. De pagode, de graftomes en de imoperial city waren interessant, maar Hue zelf, als stad, had o.i. weinig kleurrijks te bieden. Gelukkig was er ter gelegenheid van de maanwende, ’s-avonds een vlootschouw van de gepavoiseerde en geiilumineerde drakenboten die in optocht rondvoeren op de rivier.

 

Het hotelgedeelte van Villa Hue was goed. Het ontbijt aldaar was heel redelijk, maar de kwaliteit van het avondeten is eigenlijk benedenmaats. Daar zou toch echt wel veel aan verbeterd moeten worden.

 

Hoi An: een erg leuk stadje. We hadden onze extra nacht in Hue eigenlijk moeten inruilen voor een extra nacht in Hoi An.

 

Over ons verblijf in de Mekong delta hebben we een paar kritische punten:

-    de excursie naar de farm met krokodillen, stekelvarkens, pythons vonden we eigenlijk een afgang. Deze past in het geheel niet binnen het scala van excursie geselecteerd en aangeboden door Van Verre. Zou o.i. geschrapt moeten worden uit jullie aanbod.

-   in Can Tho stelden we op de vraag van de gids hoe laat we naar de floating market wilden gaan, voor om om 05.00 uur te gaan. Daar voelde de gids niet voor en stelde voor 06.00 uur. Jammer dat we dat hebben geaccepteerd omdat de markt zo goed als voorbij was op het moment dat we daar aan kwamen. Ook was de floating market aanders dan we ons voorgesteld hadden; niks geen kleine bootjes maar behoorlijke grote jonk-achtige boten waarop grote stapels ananassen, tapiyoka’s, dureans etc. Geheel anders dan de floating markets in Thailand!

 

 

Het Victoria Hotel in Can Tho was fantastisch! 

 

In de informatie die wij vooraf van u ontvingen, ontbrak o.i. informatie met betrekking tot fooien. Wie komt nu in aanmerking voor het krijgen van een fooi? De gids? De chauffeur? Degene die de boot bestuurde? En hoeveel? We denken dat het nuttig is om dit soort informatie op te nemen in de documenten die u aan de deelnemers toe stuurt. Het neemt een hoop twijfel weg.

 

Met vriendelijke groet,

  

Party Krijger

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.