Hanoi Hoan Kiem meer
Nicole-in-Thailand

Wat te doen in Hanoi?

Nicole Engeltjes Vietnam 3-10-2017

oedenavond Vietnam! Na een goede vlucht met China Southern kwam ik samen met mijn vriend aan in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Een reis naar Vietnam begint vaak in Hanoi en vanuit hier kunt u uitstekend verder reizen naar het noorden of zuiden van Vietnam. Hanoi is een hele gezellige stad, dus het is heel leuk om hier een paar dagen te verblijven tijdens uw rondreis Vietnam. 

 

Wat bezoeken in Hanoi?

In Hanoi zijn er veel excursies mogelijk. Ik vond de Huc brug naar de Ngoc Son-pagodebetoverend mooi, hij is prachtig verlicht in de avonden. Het park om het Hoan Kiem Meer heen is sfeervol verlicht en straalt rust uit. Stelletjes zitten romantisch aan de waterkant, halverwege zien we een groepje aan tai chi doen en de moeders met hun kinderen zie je de avondronde langs het meer doen in hun pyama’s. Een bijzondere plek om het lokale leven van Hanoi mee te maken. 

 

Hoan Kiem meer 

De volgende morgen vroeg eruit om Hanoi te zien wakker worden. Hoe lichter het wordt, hoe drukker het verkeer en sportiviteiten rondom het meer. Groepjes ouderen, jongeren, stelletjes en kinderen lopen rondjes om het meer. De ene nog in pyama, de ander al in pak om door te gaan naar het werk. Het is vandaag erg warm in Hanoi en toch zijn er ook een paar hardlopers fanatiek bezig en een groepje mannen traint de spieren in de openluchtgym. Een groepje dames verderop is fanatiek aan het dansen. “Hop Hop Hop Gangnam Style’. Fantastisch om te zien hoe deze vrouwen swingend uit hun dak gaan op de vroege ochtend in Hanoi.

 

Vietnamezen bij het Hoan Kiem meer in Hanoi

 

Kennismakiing met Vietnamezen in Hanoi  

Dat het Hoan Kiem meer een 24-uurs ontmoetingsplek is blijkt dan ook wel als we in de middag aankomen. We nemen plaats op een randje langs het meer om even bij te komen (van de jetlag) en om van het uitzicht te genieten. Mijn vriend wordt aangesproken door een meisje in gebrekkig Engels. Ze wilt graag met hem op de foto en ze maakt een praatje met ons. Met een schrift, vragenlijst en een trillende stem van de spanning stelt ze ons de basisvragen over het leven, wonen, werken en familie. Nadat zij weg was, volgden er meer studenten. Allemaal van een jaar of 27 en erg zenuwachtig en verlegen. Ik denk dat ze uiteindelijk wel op hun gemak waren, want anderhalf uur later zat ik met 4 mensen te praten en aan de andere kant zat mijn vriend ook met een stel jongens te praten. Echt ontzettend leuk om op deze manier wat voor de bevolking te doen en zelf meer informatie over Vietnam en Hanoi te krijgen.

 

Hanoi reistips (video)

 

Hanoi naar Halong Bay

Hanoi is een goed vertrekpunt voor een reis naar Halong Bay, Sapa of het zuiden van Vietnam. Vanuit Hanoi ging ik verder reizen naar Halong Bay, ook een van de hoogtepunten van een rondreis door Vietnam

 

Bekijk alle rondreizen in Vietnam of bouwstenen in Vietnam.

 

Nicole Engeltjes, Van Verre

 

 

 

 


 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.