Gezinsreis Vietnam

Cindy en Pieter waren dit jaar allebei 50 jaar geworden en wilden graag wat bijzonders doen met hun zonen Bas en Jeroen; iets waar ze hun hele leven op terug zouden kijken. Door de enthousiaste verhalen van de mensen om hun heen, besloten ze om een 2-weekse gezinsreis naar Vietnam te maken. En hoewel deze bestemming eigenlijk niet hun eerste keus was, vonden ze het een geweldige reis! "Het is goed dat we door hebben gezet, want ik had het niet willen missen!", vertelt Cindy. 

 

In 2 weken reisde het gezin van de bedrijvige stad Hanoi naar het karstgebergte Halong Bay tot aan Ninh Binh. En van het natuurreservaat Pu Luong via Hue naar het schilderachtige stadje Hoi An. Ze wandelden door de jungle, maakten kennis met het lokale leven van de inwoners en overnachtten tussen de rijstvelden. Lees hier het reisverhaal over deze gezinsreis naar Vietnam. 

 

Lokale-gerechten-Hanoi

De gezinsreis Vietnam startte met een foodtour in Hanoi

Het gezin startte de reis in Hanoi, waar ze tijdens een foodtour meteen konden proeven van de lokale gerechten. "Je komt in Vietnam aan en je denkt: "Waar kun je eten?", vertelt Cindy. "Maar de gids van de tour neemt je overal mee naartoe, naar verschillende restaurantjes en kroegjes. Als gewone toerist ga je daar echt niet naartoe, maar alles is veilig. Het is een bijzondere eerste ervaring in Vietnam. En het eten is allemaal lekker, met veel groente." 

Rijstvelden-Ninh-Binh

Overnachten op bijzondere plekken

Het gezin overnachtte in verschillende type accommodaties. Zo sliepen ze één nacht op een schip in Halong Bay. "Je merkt eigenlijk niet dat je op het water ligt", zegt Cindy, "maar als je wakker wordt heb je natuurlijk wel een prachtig uitzicht. En 's avonds is het heel sfeervol met al die lampjes op het water. In Ninh Binh sliepen we weer op een andere unieke locatie: tussen de rijstvelden. Als je daar wakker wordt, dan begeef je je echt in een andere wereld!"

Wandelen-in-de-jungle-Bach-Ma-National-Park_1_635831

Hoogtepunten gezinsreis Vietnam

Cindy vertelt enthousiast dat er meerdere hoogtepunten waren tijdens de reis. Zo genoten ze van hun verblijf in Hoi An, een sfeervol en gezellig stadje, en maakten ze een fietstocht door de omgeving. Dwars door rijstvelden en dorpjes. Ook zijn ze bij de lokale bewoners in Ninh Binh geweest. "De mensen waren heel vriendelijk en lief." Nog een hoogtepunt was de jungle. "Dat is een wereld die wij helemaal niet kennen", zegt Cindy. "Vooral onze zonen vonden het klimmen en klauteren geweldig!" 

Een-local-is-hout-aan-het-bewerken

In contact met de locals tijdens de gezinsreis Vietnam

Ook is het gezin twee dagen met een local op stap geweest. Dat vonden ze fijn, zo konden ze echt een band opbouwen met de gids. "Je krijgt zo nog meer informatie", vertelt Cindy. "Aan het eind van de reis bracht een andere gids ons ook nog naar een plek toe waar de locals hout aan het bewerken waren en waar we konden zien hoe de bewoners echt leefden. Dat was heel interessant."

Gezinsfoto-hanoi-spoor-familie-melisse

Persoonlijk en snel antwoord

Cindy vertelt dat ze via vrienden bij Van Verre terecht zijn gekomen. "We bezochten jullie website en die sprak ons enorm aan. Deze vonden we zo mooi, dat we niet meer verder hebben gekeken. Ook verliep het contact met reisspecialist Gionne heel prettig. Elke keer als ik een vraag had, kregen we snel antwoord van haar. Wat we verder prettig vonden was de persoonlijke pagina die je in kunt zien. Heel overzichtelijk met alle informatie over de reis en handige links naar de hotelwebsites."

Halong_Bay_Vietnam_400621

Wil je ook op rondreis door Vietnam?

Laat jouw droomreis naar Vietnam werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.