Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Ho Chi Minh City

De grootste stad van Vietnam is het voormalige Saigon, sinds 1976 Ho Chi Minh City genoemd. Door de bevolking wordt het echter meestal nog Saigon genoemd. Ho Chi Minh City is een zeer drukbevolkte stad, het telt ruim zes miljoen inwoners. In de kosmopolitische metropool zijn winkelcentra, restaurants, torenhoge hotels en eeuwenoude pagodes en koloniale gebouwen die herinneren aan een indrukwekkende geschiedenis. De vele scootertjes domineren het straatbeeld. Ho Chi Minh City is een uitstekend begin –of eindpunt van uw rondreis Vietnam.

 

Ho Chi Minh City bezienswaardigheden 

De belangrijkste wijk van Ho Chi Minh City ligt rond de straat Dong Khoi in district 1, waar veel winkels, musea en goede restaurants zijn. Er zijn in deze wijk ook Franse koloniale gebouwen, zoals het Hoofdpostkantoor, de Notre Damekathedraal en het Gemeentetheater. Tijdens uw reis in Ho Chi Minh City kunt u ook een bezoek brengen aan de wijk Cholon. Deze wijk wordt ook wel Chinatown genoemd, omdat er veel Chinezen wonen. Bewonder in Cholon de talrijke Chinese tempels en huizen. Een andere aanrader is de grootste overdekte markt van Ho Chi Minh City, waar u wellicht een aandenken aan uw rondreis Vietnam vindt.

 

 

Ho Chi Minh City heeft veel interessante highlights. Voor een kennismaking met Vietnamese cultuur is een bezoek aan het Gemeentetheater een aanrader. Het neoclassistische gebouw was ooit het centrum voor de Franse beau monde. Het Hoofdpostkantoor is ook een bezoek waard, want is een van de mooiste Franse koloniale gebouwen in de stad. U kunt in het koele Hoofdpostkantoor in Ho Chi Minh City even heerlijk bijkomen van de warmte tijdens uw rondreis Vietnam.  

 

Bezoek de beroemde Cu Chi-tunnels

Een bezoek aan de beroemde Cu Chi-tunnels is de moeite waard tijdens uw rondreis in Zuid Vietnam. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en ze bevinden zich op verschillende niveaus. U kunt ook in de tunnels, in een gedeelte dat wat breder en hoger gemaakt is dan oorspronkelijk het geval was. Het is heel bijzonder om te zien dat de ingangen van de tunnels niet te zien zijn. Onder het zand zit een luikje, waar de slanke Vietnamezen in verdwenen.

 

Voorbeelden rondreizen en bouwsteen naar Ho Chi Minh City
Verkoopsters in Halong Bay, Vietnam
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: de highlights van Vietnam

Noord-Vietnam: Frans-koloniaal Hanoi > cruise Halong Bay > Ninh Binh, karstgebergte Centraal-Vietnam: Keizersstad Hue > Hoi An, stad en strand Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City > Mekongdelta

Vogels in Vietnam
Voorbeeldreis Zuid-Vietnam

Bouwsteen Vietnam: Dieren spotten in Cat Tien NP

Zuid-Vietnam

 

Op enkele uren rijden van Ho Chi Minh City ligt Cat Tien National Park, tropisch regenwoud, wandel- en fietstochten, gibbonsafari > vanuit Cat Tien door naar Dalat.