Ho Chi Minh City

De grootste stad van Vietnam is het voormalige Saigon, sinds 1976 Ho Chi Minh City genoemd. Door de bevolking wordt het echter meestal nog Saigon genoemd. Ho Chi Minh City is een zeer drukbevolkte stad, het telt ruim zes miljoen inwoners. In de kosmopolitische metropool zijn winkelcentra, restaurants, torenhoge hotels en eeuwenoude pagodes en koloniale gebouwen die herinneren aan een indrukwekkende geschiedenis. De vele scootertjes domineren het straatbeeld. Ho Chi Minh City is een uitstekend begin –of eindpunt van uw rondreis Vietnam.

 

Ho Chi Minh City bezienswaardigheden 

De belangrijkste wijk van Ho Chi Minh City ligt rond de straat Dong Khoi in district 1, waar veel winkels, musea en goede restaurants zijn. Er zijn in deze wijk ook Franse koloniale gebouwen, zoals het Hoofdpostkantoor, de Notre Damekathedraal en het Gemeentetheater. Tijdens uw reis in Ho Chi Minh City kunt u ook een bezoek brengen aan de wijk Cholon. Deze wijk wordt ook wel Chinatown genoemd, omdat er veel Chinezen wonen. Bewonder in Cholon de talrijke Chinese tempels en huizen. Een andere aanrader is de grootste overdekte markt van Ho Chi Minh City, waar u wellicht een aandenken aan uw rondreis Vietnam vindt.

 

 

Ho Chi Minh City highlights

Ho Chi Minh City heeft veel interessante highlights. Voor een kennismaking met Vietnamese cultuur is een bezoek aan het Gemeentetheater een aanrader. Het neoclassistische gebouw was ooit het centrum voor de Franse beau monde. Het Hoofdpostkantoor is ook een bezoek waard, want is een van de mooiste Franse koloniale gebouwen in de stad. U kunt in het koele Hoofdpostkantoor in Ho Chi Minh City even heerlijk bijkomen van de warmte tijdens uw rondreis Vietnam.  

Voorbeelden rondreizen en bouwsteen naar Ho Chi Minh City
Vietnam-VanVerre2
Vietnam

Rondreis Vietnam: Puur Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > Ha Giang, onbekende bergstammen > Ba Be lake > Ban Gioc watervallen > varen door Bai Tu Long. Centraal-Vietnam: Hue > Hoi An. Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City > cruise Mekongdelta > Can Tho > Phu Quoc, bounty-eilandje.

Vietnam-Halong Bay4.jpg(9)
Vietnam

Rondreis Vietnam: de highlights van Vietnam

Noord-Vietnam: Frans-koloniaal Hanoi > Halong Bay, overnacht op een boot > Ninh Binh, karstgebergte. Centraal-Vietnam: Keizersstad Hue > Hoi An, oud stadje en stranden. Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City > Mekongdelta. 

Azie-jungle-vogels22(9)
Zuid-Vietnam

Bouwsteen Vietnam: Apen en vogels in Cat Tien N.P.

Ten noorden van Ho Chi Minh, Zuid-Vietnam

 

Op enkele uren rijden van Ho Chi Minh City ligt Cat Tien NP, tropisch regenwoud, wandel- en fietstochten, Gibbon-safari > terug naar Ho Chi Minh City of door naar Dalat.