Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Informatie over Zuid-Vietnam

Tijdens uw rondreis in Zuid Vietnam kunt u in de badplaats Nha Trang naar het strand. In Dalat vindt u nog veel herinneringen aan de Frans-koloniale tijd. De drukke stad Ho Chi Minh City is zeker een bezoek waard. Vanuit Ho Chi Minh City kunt u naar de Cu Chi-tunnels en de Cao Dai-kerk. De Mekongdelta is een prachtig gebied met brede rivieren en smalle watertjes. U kunt uw vakantie afsluiten op het bounty-eiland Phu Quoc.

De Cu Chi-tunnels en Mekongdelta in Zuid-Vietnam

Een bezoek aan de beroemde Cu Chi-tunnels is de moeite waard tijdens uw rondreis in Zuid Vietnam. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en ze bevinden zich op verschillende niveaus. U kunt ook in de tunnels, in een gedeelte dat wat breder en hoger gemaakt is dan oorspronkelijk het geval was. Het is heel bijzonder om te zien dat de ingangen van de tunnels niet te zien zijn. Onder het zand zit een luikje, waar de slanke Vietnamezen in verdwenen.

 

De Mekong delta is een labyrint van rivieren en kanalen met honderden grote en kleine eilanden. Het is een schitterend gebied. Er wordt op het water in de Mekong delta volop handel gedreven, wat een heel mooi gezicht is. Bijna alle tropische fruitsoorten zijn hier te koop. Een hoogtepunt van uw reis door Vietnam is varen door de Mekong delta.

 

Geniet van het kleurrijke spektakel bij de Cao Dai-tempel

Tijdens uw reis in Zuid Vietnam kunt u een bezoek aan de Cu Chi-tunnels combineren met een bezoek aan de grootste Cao Dai-tempel bij Tay Ninh. Hier komen dagelijks honderden gelovigen in wapperende witte gewaden. De priesters kunt u uitstekend fotograferen als aandenken aan uw reis. Zij zijn schitterend gekleed in het wit, rood en blauw. 

 

Bekijk een voorbeeld van een rondreis Vietnam of een bouwsteen Zuid-Vietnam.