Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Mai Chau

Ontmoet etnische minderheden in Mai Chau tijdens uw avontuurlijke rondreis in Noord Vietnam. Mai Chau ligt in een vallei op ongeveer 135 kilometer ten zuidwesten van Hanoi in de provincie Hoa Binh.

 

 

De lokale bewoners van Mai Chau zijn ontzettend gastvrij. Zij staan bekend om het prachtige borduurwerk, dus dit is een leuk souvenir als aandenken aan uw reis in Noord Vietnam.

 

Reis naar het Witte Thai dorp

De lokale bevolking in Mai Chau bestaat voornamelijk uit de etnische minderheid de Witte Thai. De Witte Thai wonen in karakteristieke houten huizen, die de vorm van een schild hebben. De huizen zijn vrij groot met een rieten dak en bamboe. De keuken ligt in het centrum van het huis. De ramen zijn groot en ingericht met patronen. Elk huis heeft ook een eigen vijver waar ze vis kweken.

 

Fotograferen tijdens uw reis

Tijdens uw reis in Noord Vietnam kunt u uiteraard de Witte Thai fotograferen. Het traditionele kostuum wordt echter nog maar door weinigen gedragen. De Witte Thai hebben een eigen taal en schrift en zijn behoorlijk ontwikkeld. Velen hebben een goede Vietnamese opleiding genoten en zijn ingenieur, arts of leraar.

 


Bezoek de lokale markt in Mai Chau

Ga tijdens uw reis in Mai Chau op zondag naar de lokale markt. Verschillende minderheden uit de bergen komen naar de markt om producten te verkopen en kopen, zoals honing, bananen en maïs. Op de markt kunt u traditionele Thaise gerechten kopen die bereid zijn door de minderheden, zoals rijst gekookt in bamboe en gegrild vlees. Ook kunt u tijdens uw reis op de markt genieten van muziekoptredens en traditionele dansen.

 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Mai Chau
Vietnam-Sapa-rijstveld_3_247301
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: Het authentieke noorden van Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > Pu Luong > Mu Cang Chai, rijstterrassen > Sapa, bergstammenmarkt > Ha Giang > Ba Be, boottocht > Cao Bang, watervallen > cruise Halong Bay > Ninh Binh

Vietnam-fietsen-rijstvelden-1_1_477669
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: Actief en avontuurlijk Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > cruise Halong Bay  > nachttrein > Sapa > Ta Van, wandelen > Mai Chau, fietsen, kajakken > Ninh Binh Centraal-Vietnam: An Bang, strand > kamperen Cham Island