Hanoi

Uw reis door het noorden van Vietnam begint meestal in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Weinig steden in Azië zijn zo verleidelijk als Hanoi. Vanwege haar Franse koloniale verleden ademt de stad charme en romantiek. Ontdek de schitterende pagodes en tempels of breng een bezoek aan een van de mooie musea. Struin door de talrijke ambachtsstraatjes in het oude centrum van Hanoi. Hier kunt u ook mooie souvenirs kopen als aandenken van uw rondreis Vietnam. 

 

Hanoi bezienswaardigheden

Hanoi heeft veel interessante bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens een rondreis Vietnam. Zo is het heel leuk om 's ochtends vroeg naar het Hoan Kiemmeer te gaan. U ziet Vietnamezen taichi beoefenen of badminton spelen. In het meer is de Ngoc Son-pagode gebouwd. U bereikt deze tempel via de felrode gewelfde brug, The Huc (Zonnestraalbrug). Bij het meer in Hanoi zijn ook veel leuke restaurantjes. Een bezoek aan een typisch Vietnamees volksspel in het Waterpoppettheater mag zeker niet ontbreken. Interessant om te bezoeken tijdens uw reis in Hanoi zijn ook het Ho Chi Minh Museum en het mausoleum (het mausoleum is in het najaar enkele weken gesloten). Een bezoek aan de wijk 36 Pho Phuong (ook wel de 36 straten wijk en Oude Wijk genoemd) is ook een aanrader, Dit was het stadsdeel van de ambachtslieden, waar alle ambachten in 36 straten waren. De straatnamen verwijzen ook naar de ambachten. De charme van deze wijk zal u zeker aanspreken tijdens uw rondreis Vietnam. 

 

 

Hanoi Vietnam

Vanuit Hanoi kunt u verschillende pagodes bezoeken. In Huong Son (60 kilometer ten zuiden van Hanoi) stapt u in een roeibootje en vaart u op de Yen Vi rivier door een mooie omgeving waar u van de rust en het prachtige landschap kunt genieten. Onderweg bezoekt u de Thien Tru Pagoda en de Perfume Pagoda. De Perfume Pagoda is een geliefd bedevaartsoord voor Vietnamezen en wordt samen met vele omringende pagodes in het noorden gezien als de kern van het Boeddhisme. De Perfume Pagoda ligt diep verscholen tussen de grotten, dus u reist met de kabelbaan omhoog. Een bijzondere excursie tijdens uw rondreis Vietnam!

Tijdens deze rondreizen reist u naar Hanoi
Vietnam-VanVerre2
Vietnam

Rondreis Vietnam: Puur Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > Ha Giang, onbekende bergstammen > Ba Be lake > Ban Gioc watervallen > varen door Bai Tu Long. Centraal-Vietnam: Hue > Hoi An. Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City > cruise Mekongdelta > Can Tho > Phu Quoc, bounty-eilandje.

Vietnam 12 (10)
Vietnam

Rondreis Vietnam: Actief en avontuurlijk

Noord-Vietnam: Hanoi > nachttrein naar hoge noorden > bergstammen rond Than Kim Village > lieflijk Mai Chau > Cuc Phuong NP > karstgebergte Halong Bay. Centraal-Vietnam: cultureel Hue > Hoi An, zee en historie.

Vietnam-Halong Bay4.jpg(9)
Vietnam

Rondreis Vietnam: de highlights van Vietnam

Noord-Vietnam: Frans-koloniaal Hanoi > Halong Bay, overnacht op een boot > Ninh Binh, karstgebergte. Centraal-Vietnam: Keizersstad Hue > Hoi An, oud stadje en stranden. Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City > Mekongdelta.