Dien Bien Phu

Reis door een extreem bergachtig gebied naar Dien Bien Phu. Tijdens de Slag van Dien Bien Phu in 1954 viel de Vietnam People's Army (VPA) het Franse garnizoen aan. Op het oorlogskerkhof liggen 25.000 Vietnamese soldaten begraven. Tijdens uw reis in Dien Bien Phu is het de moeite waard om dit voormalige slagveld te bezichtigen.

 

Bijzondere etnische minderheden

Bezoek tijdens uw reis in Dien Bien Phu een van de dorpen van etnische minderheden, zoals de Coong, Viet, Kho-Mu en Thai. De Kho-Mu hebben zich in dit gebied 2300 jaar geleden gevestigd en zijn daarmee de oudste inwoners. De Thai is de grootste minderheidsgroep in het gebied. Pas na de slag van Dien Bien Phu gingen Viet (vaak ex-soldaten) zich hier vestigen en zij huwden vaak met Thai-vrouwen.

 

Reis van Dien Bien Phu naar Son La

Van Dien Bien Phu kunt u verder reizen naar Son La. In Son La kunt u de voormalige gevangenis uit de Franse tijd bezichtigen. In de 20e eeuw waren er veel opstanden in de gevangenis. Later zaten er veel politieke gevangenen in de Son La gevangenis. In de jaren 50 werd de gevangenis door de Fransen gebombardeerd en in 1965 door de Amerikanen. Gebombardeerd. Hij is voor een deel hersteld als monument van de antikoloniale strijd. Reis na uw bezoek aan de gevangenis naar de Tham Tet Tong grotten. In de grotten ziet u veel stalactieten en stalagmieten. U kunt ook excursies maken naar de bergen of naar de Ban Mong Hotspring.

Voorbeelden rondreis en bouwsteen naar Dien Bien Phu
Vietnam15 (65)
Vietnam

Rondreis Vietnam: Noord-Vietnam, bergstammen en natuur

Noord-Vietnam: shoppen in Hanoi - Mai Chau, lieflijke vallei - Son La, mooie bergrit - Dien Bien Phu, geschiedenis - Tam Duong, markt met bergstammen - Sapa - Ninh Binh - Halong Bay, ontspannen afsluiten op een mooie boot. 

Vietnam13 (47)
Noord-Vietnam

Bouwsteen: Onbekende Noordelijke bergvolkeren

Noordwestelijk berggebied, Noord-Vietnam

 

Onbekende bergstammen, Hanoi > Mai Chau, karstgebergte > Son La, rustig > Dien Bien Phu, hier einde Franse tijd > Tam Duong > Sapa, centrum bergstammen > Hanoi.