Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Cao Bang

Reizen in de provincie Cao Bang betekent rust, oorspronkelijkheid en pure schoonheid.  Woest hoogland wordt afgewisseld door eindeloze vlakten en u komt slechts enkele dorpjes tegen. Aan de andere kant van de pas Col des Vents zijn indrukwekkende rotspartijen en kale toppen van de Ngan Son-bergen. In dit gebied wonen verschillende etnische minderheden, zoals de Dao, San Chay en de Nung. Bewonder tijdens uw reis de verschillende bevolkingsgroepen in hun traditionele kleurrijke kleding.

 

Bezoek de markt tijdens uw reis in Cao Bang

Een absolute aanrader tijdens uw reis is een bezoek aan de dagelijkse markt. Rondom zonsopgang komen vrouwen van diverse minderheidsgroepen per vlot aan, meren af bij de brug en stallen hun marktwaar uit. De veelzijdigheid aan kleuren van de groente, fruit en kleding van de vrouwen leveren prachtige foto’s op als aandenken aan uw reis.

 

 

Bewonder mystieke grotten in Pac Bo en Lang Son

Vanuit Cao Bang kunt u naar Pac Bo of Lang Son reizen. Ho Chi Minh zocht in januari 1941 zijn toevlucht in de grot, van waaruit hij vier maanden later de Vietminh oprichtte, de onafhankelijkheidsbeweging voor de vrijheid van Vietnam. Ho Chi Minh vertaalde in de Pac Bo-grot de geschiedenis van de Russische communistische partij naar het Vietnamees. De Fransen ontdekten echter al na zeven weken zijn schuilplaats. In een hut niet ver van de grot vond hij een nieuw veilig onderkomen. In Lang Son kunt kunt u de Thanh Tam grot bezichtigen. De Thanh Tam grot lijkt op een olifant ineengedoken op een uitgestrekt grasveld.  In de Thanh Tam grot vindt u veel stalactieten en stalagmieten.


Reis naar de spectaculaire Ban Gioc waterval 

Reis naar de Ban Gioc waterval op de grens met China. De waterval is dertig meter hoog. De Ban Gioc waterval is niet de hoogste waterval in Vietnam, maar is wel de steilste waterval. De waterval is via een prachtige wandeling door rijstvelden te bereiken. Het hele jaar is de waterval de moeite waard om te bezoeken, maar er is meer water tijdens het regenseizoen. De beste tijd om naar de waterval te reizen is van mei tot september.

 

 

Tijdens deze bouwsteen reist u naar Cao Bang