Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Informatie over Noord Vietnam

Noord Vietnam heeft als kern de prachtige stad Hanoi, waar nog vele Franskoloniale gebouwen zijn. Hanoi is een goed begin en einde voor uw ontdekkingsreis door het noordelijk deel van Vietnam. Het noorden van Vietnam wordt beheerst door hoge, ruige bergen. Er wonen nog vele kleurrijke bergstammen op de wijze, zoals ze al eeuwen leven. Een bezoek aan de beroemde Halong Bay mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw reis in Noord Vietnam. De ruim 3.000 eilanden vormen een van de meest adembenemende landschappen van Vietnam.

Kleurrijke markten in het Noorden

Een kleurrijk schouwspel ziet u op de markten in Bac Ha tijdens uw rondreis in Noord Vietnam. Jonge kinderen komen in hun mooiste kleren naar de markt. De jongens dansen en de meisjes zingen. Mannen drinken sterke wijn en vrouwen verkopen hun waren. Op de markt kunt u prachtige foto’s maken als herinnering aan uw reis in Vietnam.

 

Reis naar de traditionele markt in Can Cau

Vlakbij de Chinese grens in Can Cau vindt u een bijzondere traditionele markt. U kunt hier geen souvenirs kopen, maar er wordt onder andere traditionele kleding, rijst, tabak, wol en ijzer verkocht. Op de markt worden ook varkens, kippen en waterbuffels verkocht. De prachtig geklede Hmong zorgen voor fantastische foto’s als aandenken aan uw reis.

 

Bezoek de markt in Coc Ly tijdens uw reis in Noord Vietnam

Vanuit Can Cau kunt u ook naar de markt van Coc Ly reizen. Dit is een kleine en onbekende lokale markt, maar daardoor juist interessant. Nog weinig toeristen hebben dit ontdekt en dat zorgt ervoor dat de verschillende bergstammen zoals de Flowered Hmong, Tay en Dzay lekker hun eigen gang gaan en zich weinig van uw bezoek aan trekken. 

 

Bekijk een voorbeeld van een rondreis Vietnam of een bouwsteen Noord-Vietnam.