Hue

Vanuit Hoi An of China Beach reist u langs Danang en over de schitterende Wolkenpas naar Hue. Geniet hier van de prachtige uitzichten! Hue heeft een rijke geschiedenis. De stad was van 1802 tot 1945 de hoofdstad en zetel van de Vietnamese keizers. In Hue en omgeving zijn diverse monumenten, die herinneren aan dit glorieuze verleden. Het is de stad van de musici, filosofen en dichters en heeft de Vietnamese identiteit nog het beste kunnen bewaren. Hue is zeker een bezoek waard tijdens een rondreis Vietnam. 

 

 

Hue bezienswaardigheden

Hue is een hele mooie stad en heeft veel interessante bezienswaardigheden.  Aan de noordkant liggen de Citadel met de Verboden Purperen Stad en de keizerlijke paleizen en aan de zuidkant liggen pagodes en graftombes. Hier is ook de Franse wijk met uitstekende restaurants en een gezellige Franse sfeer. Breng een bezoek aan de de Thien Mu-pagode. Deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zevenverdiepingen tellende toren. Er staan verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. U kunt ook het indrukwekkende grafmonument van Ming Mang bezichtigen in Hue, waar de bijzondere architectuur mooi samen gaat met de natuur. Het is ook een aanrader om een wandeling te maken naar de bijzonder mooie en onbekende Overdekte Brug van Thanh Toan, want u komt ook langs schilderachtige dorpjes in de omgeving van Hue.

 

  

Hue Vietnam

Reizen door Hue kan op verschillende manieren. Het is een aanrader om deze bijzondere stad op de fiets te verkennen. U kunt ook een boottocht maken op de Parfumivier. Deze rivier deelt de stad in tweeën en mondt dertien kilometer verder in zee uit. Het dagelijkse Vietnamese leven snuift u op bij de kleurrijke Dong Ba-markt in Hue. Er worden hier de meest uiteenlopende waren verkocht: van verse producten, vis en schoenen tot kleding en cosmetica. De markt is ‘s ochtends het leukst om te bezoeken, maar het blijft de hele dag open. U zult hier zeker slagen voor een souvenir als aandenken aan uw rondreis Vietnam. 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Hue
Vietnam 12 (10)
Vietnam

Rondreis Vietnam: Actief en avontuurlijk

Noord-Vietnam: Hanoi > nachttrein naar hoge noorden > bergstammen rond Than Kim Village > lieflijk Mai Chau > Cuc Phuong NP > karstgebergte Halong Bay. Centraal-Vietnam: cultureel Hue > Hoi An, zee en historie.

Vietnam-Halong Bay4.jpg(9)
Vietnam

Rondreis Vietnam: de highlights van Vietnam

Noord-Vietnam: Frans-koloniaal Hanoi > Halong Bay, overnacht op een boot > Ninh Binh, karstgebergte. Centraal-Vietnam: Keizersstad Hue > Hoi An, oud stadje en stranden. Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City > Mekongdelta. 

Vietnam11 (68)
Centraal-Vietnam

Bouwsteen Vietnam: Ontdek oude culturen

Midden en kust van Centraal-Vietnam

 

Aankomst Hue, cultureel enkeizerlijk  historisch verleden > via de prachtige wolkenroute en My Son, Cham-cultuur, naar Hoi An, gezellig oud stadje, nabij het mooie strand.