Hoi An

Hoi An is een Unesco-werelderfgoed en was vroeger een van de drukste havensteden van Zuidoost-Azië. Hoi An heeft een rijk handelsverleden, waarvan de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Enkele huizen zijn geopend voor bezoekers. De Japanse overdekte brug is beroemd, omdat het een van de weinige houten boogbruggen is die bewaard is gebleven. Een bezoek aan het schilderachtige en ontspannen Hoi An mag tijdens uw rondreis Vietnam eigenlijk niet ontbreken.

 

Hoi An bezienswaardigheden

Hoi An heeft veel interessante bezienswaardigheden dankzij een cultureel erfgoed dat in weinig Vietnamese steden zo omvangrijk is. De stad is bekend om zijn lange smalle ‘buishuizen’, mooie gemeenschapshuizen, familiegraven, Chinese pagoden en de Japanse Overdekte Brug. Er is ook een mooie Franse koloniale wijk met restaurants en leuke winkels. Misschien slaagt u hier wel voor op maat gemaakte kleding van Vietnamese zijde! Ook een aanrader is om een boottochtje op de Thu Bon-rivier te maken. Vanaf Hoi An kunt u ook een excursie maken naar de Cham-ruïnes van My Son, indrukwekkende historische meesterwerken. Het is een moeilijk begaanbare weg, waardoor het aan te raden is per jeep erheen te gaan. Ook My Son is een Unesco-werelderfgoed. Het is een interessante excursie om te maken vanuit Hoi An.

 

 

Hoi An strand

Tijdens uw reis in Hoi An kunt u op de fiets naar het strand. Dit is een hele leuke route van twee kilometer langs de rivier. Vanuit Hoi An kunt u gemakkelijk reizen naar Tam Hai Island. Dit bounty-eiland ligt 45 kilometer van Hoi An en anderhalf uur rijden van het vliegveld van Danang. Tam Hai Island is een heerlijke bestemming voor een standvakantie. U vindt hier verlaten stranden en tropische natuur. U kunt hier heerlijk luieren, maar de omgeving per fiets of boot verkennen is ook een aanrader. Op het eiland ligt het zeer kleinschalige Le Domaine de Tam Hai Resort. In dit resort kunt u tijdens uw rondreis Vietnam weer volledig tot rust komen. 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Hoi An
Vietnam-VanVerre91(9)
Vietnam

Rondreis Vietnam: Authentiek Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > varen in Ninh Binh > Halong Bay. Centraal-Vietnam: cultureel Hue > Hoi An > onbekend berggebied rond Kon Tum > koffie uit Buon Me Thuot. Zuid-Vietnam: Dalat > strand in Mui Ne > Ho Chi Minh > Mekongdelta.