Cai Be, Hotel Mekong Lodge

Vietnam

Met de prachtige ligging aan een zijrivier van de Mekong is de Mekong Lodge een van de leukste accommodaties midden in het hart van de Mekongdelta. Ver weg van het gebaande pad. De bungalows van dit eco-resort liggen verspreid in een bloementuin. Vanuit de lodge stapt u zo op de fiets voor een tochtje langs rijstvelden en dorpjes. Een prima uitgangspunt om de grote delta te gaan ontdekken.

Locatie

U rijdt in circa 3 uur naar Cai Be vanuit Ho Chi Minh City. In Cai Be wordt u met de boot naar de Mekong lodge gebracht. Het is dan nog zo’n 15 minuten varen. Dichterbij de natuur in de delta is niet mogelijk. U bent hier geheel aangewezen op uw accommodatie voor eten en drinken.  

Accommodatie

De Mekong Lodge beschikt over 30 bungalows, twee onder één kap, waarvan er 12 zijn met een kleine pool voor de deur. De lokale manier van bouwen in de stijl van de regio geeft het gevoel van een klein dorpje. De daken zijn gemaakt van kokospalmbladeren en het interieur is van hout en bamboe. De bungalows zijn eenvoudig ingericht met de volgende faciliteiten: airconditioning, badkamer met warm water via zonnepanelen, traditioneel bad van hout, haardroger, thee en goede matrassen. Op de veranda staan stoelen en een tafeltje. Handdoeken zijn ook aanwezig. U zijn 3 soorten kamers:

-         gardenview kamer (rustig gelegen)

-         riverview (langs de rivier is er ’s nachts wat overlast van motorboten)

-         pool kamer

Wij boeken standaard de poolkamer met gardenview, dit is de fijnste kamer. 

Voorzieningen

 

  • Restaurant, vooral visgerechten ontbreken niet op het menu
  • Bar

 

 

  • Zwembad
  • Excursiebureautje, met fietsen, kookcursus, fruit en groente bewerken, vissen, wandelen etcetera. Wij hebben een meerdaags excursiepakket onwikkeld in samenwerking met de Mekong Lodge. 

 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën