Hanoi, Sofitel Metropole Hotel

Vietnam

Ongetwijfeld het mooiste Frans koloniale, deluxe hotel in Hanoi, misschien wel in heel Vietnam. Het is gebouwd in 1901 en heeft een bewogen verleden. Zodra u binnenkomt voelt u de elegantie en nostalgie. Vanwege de populariteit is er een nieuwe vleugel aangebouwd wat uiteraard een modernere uitstraling heeft. In dit hotel hebben diverse staatshoofden en andere belangrijke mensen gelogeerd. Sofitel Metropole hotel is een en al historie in combinatie boordevol alle moderne, luxe faciliteiten. Dit wordt een verblijf om nooit te vergeten!

Locatie

Het Metropole hotel is gelegen in de Franse wijk wat behoort tot het oude centrum waar alles gebeurt. Het Hoan Kiem meer is vlakbij, op nog geen 10 minuten loopafstand. De smalle straatjes van het oude kwartier liggen iets verder, maar ook zeker op loopafstand.

Accommodatie

Een totaal van 364 kamers en suites zijn verdeeld over 2 vleugels, de oude met historische details en de nieuwe vleugel. Alle kamers bieden u alle denkbare moderne faciliteiten die u op vakantie nodig heeft, ook gratis wifi. De bedden zijn speciaal voor Sofitel ontworpen en hebben een bijna ongeëvenaard comfort. De kamers zijn gezellig aangekleed met oude foto´s aan de muur en vele spiegels. In de oorspronkelijke vleugel geven de hoge plafonds een klassieke en chique gevoel. Alles is met de uiterste zorgvuldigheid en smaak verzorgd. In tegenstelling tot hotels in het oude kwartier hebben alle kamers uitzicht. De meeste kamers hebben geen balkon, er zijn er 12 met uitloop naar de patio.

De Historical Metropole vleugel bestaat uit 3 verdiepingen en is trouw gebleven aan de historische grandeur. Deze kant van het hotel beschikt over 3 verschillende kamertypen:

-          60 luxury room, 32m2,

-          46 grand luxury room, 37m2

-          3 legendary suites genaamd Graham Greene, Charlie Chaplin en Somerset Maugham, 70m2, extra zitkamer, toegang tot club lounge met vele extra´s.

 

De Neo Classical Opera vleugel biedt daarentegen neoklassieke elegantie met een meer moderne uitstraling en prachtige details. Deze vleugel bestaat uit 7 verdiepingen en beschikt over 4 kamertypen:

-          151 premium kamers, 32m2,

-          12 premium patio kamers, 32m2, terras op de begane grond

-          48 grand premium kamers, 48m2, toegang tot club lounge met vele extra´s

-          18 prestige suites, 64m2, toegang tot club lounge met vele extra´s

-          1 grand prestige suite, 176 m2, toegang tot club lounge met vele extra´s

Voorzieningen

Het Metropole hotel heeft 3 verschillende restaurants met een Franse keuken, een Aziatische en een Italiaanse. De chefkoks van de desbetreffende restaurants komen uit het land/gebied van de keuken en daarom zeer gespecialiseerd. Na een intensieve dag kunt u heerlijk genieten van een drankje in een van de gezellige bars. De binnentuin is de plaats voor het buitenzwembad wat van november tot maart wordt verwarmd.

Verder beschikt het hotel over de volgende faciliteiten: businesscenter, 24-uur roomservice, wasservice, reisbureau en limousine service op aanvraag, spa, fitnesscentrum, yoga en tai chi lessen, enzovoort. Een bijzonder programma wat alleen dit hotel kan bieden is het ‘historische pad’. Tijdens een verbouwing is er onder het hotel een schuilplaats gevonden, waardoor het plan van een historische pad is geboren. Elke dag worden er rondleidingen verzorgd voor gasten over de historie van Hanoi en het hotel wordt verteld. Absoluut uniek!