Cat Tien National Park, Forest Floor eco-Lodge

Vietnam

In het Nationale Park Nam Cat Tien gelegen. Hierdoor kunt u ’s morgens en ’s avonds na zonsondergang excursies in het park maken. De staff is zeer bevlogen!

Locatie

U rijdt in circa 4 uur van Ho Chi Minh City naar het Nationale Park. U arriveert in een dorpje en vaart per ferry naar de overkant van de rivier Dong Nai. Hier bevindt u zich echt in het Nationale Park. Het ligt midden in de jungle, u hoort de geluiden die hierbij horen. De tenten en het uitkijkterras bieden uitzicht op de rivier Dong Nai. ’s Morgens grote kans om gibbons te zien en bij zonsondergang veel vogels. De hele dag door wordt u omringd door libellen en vlinders. In de jungle”tuin” van de accommodatie groeien diverse fruitsoorten, zoals wilde bananen. Maar ook gember. Het eten wordt deels vers uit de tuin gehaald of in de nabije omgeving gekocht.

Accommodatie

De Forest Floor lodge heeft twee soorten accommodaties;

  • Houten bungalows, rustig gelegen tussen de bomen. Elke bungalow heeft 2 tot 4 tweerpersoonskamers, elk met volledig ingerichte en-suite badkamer. De ruime slaapkamers hebben een eigen veranda met uitzicht op de jungle. De bungalows hebben een koelkast, waterkoker, airconditioning, een kluisje (eigen slotje om deze te sluiten is handig) en een ventilator.
  • 3 deluxe safari-tenten, deze hebben uitzicht op de Ben Cu stroomversnellingen in de rivier. Ze zijn gebouwd op verhoogde houten platforms en via mooi aangelegde paden, op vlonders, te bereiken. Elke tent biedt een tweepersoonsbed of 2 aparte bedden met een goed ingerichte badkamer, mini-bar, ventilator en air-conditioning. Op het balkon is het in de ochtend heerlijk om de zonsopgang te bekijken en wie weet  hoort u wel een gibbon roepen.

 

Met de bouw van de lodge is rekening gehouden met de natuur. Het hout en tegels zijn hergebruikt en er wordt zeer milieubewust omgegaan met electriciteit, water etc. zonder afbreuk te doen aan uw comfort.

 

Voorzieningen
  • Fietshuur
  • Excursies te boeken

 

Excursies die u hier kunt regelen:

  • om 4.30 uur per mountainbike richting Crocodile Lake, dan 5 kilometer wandelen, krokodillen spotten en 5 kilometer terugwandelen en terugfietsen
  • schorpioenentour
  • fietstour naar authentiek dorp, eventueel met lunch bij lokale familie
  • heel veel korte trekkings nabij de lodge. Geef aan welk dier(soort) u graag wilt zien en samen gaat u op zoek
  • primatentour. Er leven 6 primaten in het Nationale Park. De staff weet wat de beste plekken zijn, om deze te zien
  • ook alle excursies die aangeboden worden door de parkrangers, kunnen geboekt worden bij de lodge.

De eigenaar en het personeel zijn zeer bevlogen over de flora en fauna van het Nationale Park.

 

Gasten moeten er tegen kunnen dat het licht af en toe uitvalt. Er is elektriciteit tot 22.00 uur. De kamers zijn netjes maar het is vochtig; het beddengoed voelt ook vochtig aan. Er zijn veel muggen, maar gelukkig is er een klamboe in de kamers.

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën