Bho Hoong, Bho Hoong Bungalows

Vietnam

Knusse 2-onder-1 kap hutten bij een dorpje in de bergen in het achterland van Vietnam.

Locatie

U merkt al snel dat er weinig toeristen hier komen: kinderen aan de kant van de weg zwaaien dolenthousiast naar u. De etnische minderheid Co Tu woont hier. De mensen verbouwen kleefrijst en groente. Overal is men aan het weven. En kenmerkend voor de Co Tu dorpen is een zogenaamde totempaal. Samen met de dorpsoudsten is men op het idee gekomen om in één van deze dorpen een accommodatie te bouwen. U bevindt zich ver weg van de bewoonde wereld.

Accommodatie

Er zijn 4 2-onder-1 kap huisjes: 8 kamers dus. De huisjes liggen aan een grasveld met een volleybalnet. In de middag is het vaak een verzamelplek voor de lokale kinderen en jongemannen. Ze voetballen, badmintonnen en volleyballen. Er tegenover ligt het gemeenschapshuis en het geheel grenst aan een dorp. Aan de andere kant stroomt een riviertje en loopt de weg. Het is geen junglekamp, maar u bent wel ver van de toeristische wereld, onderdeel van het lokale leven bij een bergstam. De bungalows of hutten zijn van hout en rotan gemaakt. Ze passen perfect in het landschap, maar van binnen is de bungalow luxer dan u waarschijnlijk verwacht! Er is een bed met een klamboe erboven, een bankje, een badkamer met een douche en toilet en 2 wastafels en een balkonnetje met bankje en 2 stoeltjes. In de kamer hangt een ventilator en er staat insectenspray. In de badkamer is warm water. Op de bedden ligt een goed matras. Er zijn kamers met een tweepersoonsbed en kamers met 2 eenpersoonsbedden. Een extra bed kan bijgeplaatst worden, maar dan wordt het wel een beetje krap. Wij adviseren om dan een compleet 2-onder-1 kap huisje te huren met 2 kamers. Ook voor families is dit een goede optie.

 

Let op: de accommodatie bevindt zich in een landelijk en bosrijk gebied. Er zijn veel insecten en beestjes.

Voorzieningen
  • Maaltijden worden verzorgd
  • Excursies die geboekt kunnen worden: jungletrek (1, 2, 3 of 6 uur), wandeling door het dorp, boogschieten, muziek- of dansvoorstelling
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën