Ba Be, Homestay

Vietnam

In het Ba Be National Park liggen verschillende dorpen, veelal van de Thai mensen. De traditionele dracht ziet u hier alleen niet meer terug, wel de huizenbouw. In een aantal dorpen hebben de mensen hun huis aangepast zodat zij toeristen kunnen ontvangen. Voor een nachtje heel eenvoudig slapen krijgt u een heleboel terug. Verreweg de beste manier om Ba Be te leren kennen. U bent midden in de prachtige natuur, direct aan het meer. U hoort de krekels en vogels en af en toe een brommer. Een bijzonder verblijf op deze mooie plek.

Locatie

Midden in het nationale park in een van de dorpen. Het adres van de homestay kan verschillen. De dorpen liggen allemaal direct aan het meer en bieden daarom het mooiste uitzicht.

Accommodatie

Een homestay in Vietnam wil niet zeggen dat u in de slaapkamer van de gastheer slaapt. Er zijn meerdere kamers gemaakt, speciaal om u te ontvangen en enige privacy te bieden. Meestal is er een grote ruimte waar meerdere mensen kunnen slapen, afgeschermd met een gordijntje. Tegenwoordig zijn er ook 2 of 3 persoonskamers beschikbaar. Alles is van hout daarom erg gehorig. Het sanitair deelt u met eventuele andere gasten. Het ziet er best netjes uit. De slaapvertrekken zijn op de eerste etage en de douche en toilet(ten) op de begane grond. In de grote ruimte slaapt u op een matje op de grond, in de aparte kamers staan eenvoudige bedden. De lakens zijn schoon en er ligt een lekkere, frisse deken en een kussen. Mocht u het prettig vinden dan kunt u de klamboe gebruiken die boven de bedden hangt. U kunt een handdoek van de familie gebruiken.

Voorzieningen

In de aparte gezamenlijke ruimte staan tafels en stoeltjes. Het is net een overdekt terras. Hier eet u ’s avonds en ’s morgens. Er is een koelkast met gekoelde drankjes en soms is er zelfs wijn te verkrijgen.

De eigenaar van de homestay regelt boottochtjes van verschillende lengten op het meer en de rivieren, mocht u dit nog niet hebben geboekt vooraf.  Er is overal elektriciteit en u kunt dan ook uw fototoestel of andere zaken opladen. Ook is er al wifi, dus zo primitief is het niet meer.

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën