terug naar overzicht

Bouwsteen Mooie stranden Nha Trang en Mui Ne

Strandliefhebbers komen aan hun trekken tijdens deze bouwsteen in twee van Vietnam’s populairste badplaatsen. De eerste echte badplaats van het land is Nha Trang. Traditioneel gebouwd; een boulevard met hotels en een publiek strand aan de andere kant van de weg is het toonbeeld van de stad. Er heerst een ontspannen sfeer en als u de achterstraatjes in loopt bent u weer in het authentieke Vietnam. De baai met de eilanden voor de kust is schilderachtig.

Via een mooie route, deels langs de kust en door het achterlandrijdt u vervolgens door naar Mui Ne. Dit kitesurfparadijs kenmerkt zich door de strandcultuur gericht op ontspanning, souvenirswinkeltjes, restaurantjes en scooterverhuur. In Mui Ne komen veel toeristen om even te relaxen. De beroemde, rode zandduinen nodigen uit om vanaf te zoeven met een sleetje. De tour eindigt bij aankomst in Ho Chi Minh City.

Reis van dag tot dag: Mooie stranden Nha Trang en Mui Ne

Dag 1   Nha Trang

Dag 2   Nha Trang - Mui Ne

 

Dag 3   Mui Ne

Dag 4   Mui Ne - Ho Chi Minh City

100% maat werk

Dag 1 Nha Trang

Vietnam-VanVerre113 nha trang(17) P1030351(17)

Aankomst op de luchthaven van Nha Trang. U wordt opgehaald en naar uw hotel gebracht (transfer). De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Informatie Nha Trang:

Nha Trang is de eerste badplaats van Vietnam. Door zijn 5 km lange (smalle) zandstrand en het heldere water is het nog steeds een van de beste strandbestemmingen van het land. Voor de kust liggen vele eilandjes, u kunt er met een bootje makkelijk naar toe. Wij kunnen dit regelen, maar u kunt het ook vrij makkelijk ter plaatse boeken. Nha Trang is ook een gezellige stad. Op het strand zijn restaurantjes met terras, waar u heerlijk kunt eten tussen de lokale bevolking. De Cho Dam-markt is erg leuk, u moet daar zeker een bezoekje brengen. Het Louis Pasteur-instituut is interessant, deels museum maar ook nog steeds in gebruik voor onderzoeken en ontwikkeling. U kunt prima fietsen in de stad, bijvoorbeeld naar de Long Son-pagode, de visserswijk en de Cham-torens van Po Nagar. Opmerking: de hotels liggen grotendeels aan de boulevard; dit is een vrij drukke weg die u moet oversteken om op het strand te komen. Jammer genoeg is er veel hoogbouw langs de hele boulevard. Er is ook een mogelijkheid om op een eiland voor de kust te verblijven, waar u wel een echt bounty-gevoel kunt ervaren.

 

Overnachting in Nha Trang.

Inclusief transfer

Dag 2 Nha Trang-Mui Ne

U wordt opgehaald door uw chauffeur bij uw hotel in Nha Trang en in ongeveer 3 à 4 uur naar Mui Ne gebracht (transfer).

 

Mui Ne was ooit een kleine vissersplaats aan een prachtig zandstrand. Mui Ne heeft haar bekendheid te danken aan de zandduinen in het achterland en het heerlijke strand. Vanwege de populariteit is er buiten het oorspronkelijke dorp een langgerekte badplaats ontstaan met vele accommodaties, restaurants en winkeltjes. Tegenwoordig is het dé strandbestemming voor Rusland, veel naamborden zijn dan ook in het Russisch geschreven. Toch is het er nog steeds goed toeven. U kunt hier genieten van zon, zee en strand. De (meeste) hotels zijn in resortstijl gebouwd, geen hoogbouw dus. Er worden veel watersporten beoefend, vooral voor kitesurfers is het een zeer aantrekkelijke plek. 's Avonds is er genoeg vertier in de restaurants en bars. Het plaatsje Phan Thiet ligt op ongeveer 10 km afstand van Mui Ne, leuk om eens te bezoeken. De bewoners in Phan Thiet leven van de visvangst, op de dagelijkse markt ziet u wat er allemaal opgevist wordt. U kunt ook een leuke wandeling maken door de haventjes. Vis eten in een van de vele restaurantjes is hier bijna een must.

 

Overnachting in Mui Ne.

Inclusief transfer

Dag 3 Mui Ne

muine strand x(17) IMG_1227(17)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Vergeet u niet de zandduinen te gaan zien bij zons- opgang of ondergang. Het zand verandert dan van kleur, heel bijzonder. Ter plaatse kunt u fietsen of brommers huren, maar ook erg spectaculair is een excursie per 4-wheeldrive de duinen in. Mui Ne ligt op zo'n 4 á 5 uur rijden van Ho Chi Minh.Deze

 

Overnachting in Mui Ne.

Inclusief ontbijt

 

Dag 4 Mui Ne- Ho Chi Minh City

U wordt opgehaald door uw chauffeur (geen gids) en in 4 à 5 uur naar Ho Chi Minh City gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde arrangement

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Contact met Gionne