Bouwsteen Van Mekongdelta naar eiland PhuQuoc

De Mekongdelta, het waterrijkste gebied van Vietnam bestaat uit eilanden en eilandjes, brede rivieren en smalle slootjes, rijst- en fruitplantages en een bijzonder vriendelijke bevolking. Per boot verkent u de Mekongdelta van Zuid-Vietnam. Vervolgens reist u door naar PhuQuoc, een prachtig, tropisch eiland voor de zuidkust van Vietnam.

U kunt hier heerlijk genieten en luieren op het prachtig strand. U kunt hier prima wandelen of fietsen door het heuvelachtige binnenland. Ook is dit prachtige maar vooral rustige eiland zeer geschikt om te snorkelen in de helderblauwe zee.

Vaar en wandel door de delta
Varen naar drijvende markt
Tropisch eiland Phu Quoc
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Van Mekongdelta naar eiland PhuQuoc

Dag 1   Mekongdelta, Can Tho

Dag 2   Phu Quoc

Dag 3   Phu Quoc

 

Dag 4   Phu Quoc

Dag 5   Phu Quoc, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Ho Chi Minh City- Can Tho

Vietnam-CanTho-vrouwinbootje(17) Vietnam-CanTho-marktopdewal(17)

Uw chauffeur en gids halen u op bij het hotel en rijden met u in een uurtje of drie naar de Mekongdelta. Deze boeiende delta is een labyrint van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. Het is een schitterend gebied. Bootjes krioelen op het water, er wordt handel gedreven, het is kleurrijk, bruisend en boeiend. Bij aankomst in Cai Be passeert u een mooie Cao Dai kerk, leuk om even binnen te kijken. Aan de kade stapt u op een gemotoriseerde boot met stoeltjes en u vaart de zijrivier van de Mekong op. Uw lokale gids vertelt u interessante dingen over het leven in de delta. U brengt een bezoek aan een bedrijfje waar verschillende ambachten worden gepresenteerd. Hier worden typisch Aziatische snoepjes en rijstwijn gemaakt. Natuurlijk mag u het ook proeven, heeft u al eens een slokje slangenwijn geprobeerd? Verderop vaart u tussen de handeldrijvende boten door dit is de drijvende markt van Cai Be. Omdat het al later op de dag is, is het niet zo bedrijvig meer helaas. De kleinere kanaaltjes tussen de eilandjes in de rivier zijn ook heel erg leuk, het is ongelofelijk dat hier mensen wonen. Langs de oever ziet u mensen fietsen over de smalle weggetjes, hier kunnen geen auto’s komen dus het is er heerlijk rustig. U gaat ook een bezoek brengen aan een paar familiehuizen en bij een van de huizen is tevens de lunch. Deze is inclusief het programma en wordt voor u bereid (vis), er is geen keuze menu. Dan verlaat u de eilanden en vaart u naar de haven in Vinh Long. Van daaruit is nog een klein uurtje naar uw hotel in CanTho, de grootste stad in de Mekongdelta.

 

Overnachting in Can Tho.

Inclusief Engelssprekende gids, privé-auto/busje, privéboot, evt. entreegelden

 

Dag 2 Can Tho - Phu Quoc

Heel vroeg op, want om 06.30 uur vertrekt u al per boot naar de bruisende Cai Rang-drijvende markt. Deze markt is net weer even anders dan die van gisteren. Hier zijn kleinere boten en door middel van de bamboepaal aan boord kan men van verre zien wat er wordt aangeboden. Het is een bijzonder kleurrijk spektakel en zeer fotogeniek. In de vroege ochtend is het hier het drukst. Even later laat u het grote water achter u en vaart u de smalle watertjes op tussen de eilanden. Het is een fantastisch mooi gebied, alle soorten fruit worden hier verbouwd. Bij één van de eilanden gaat u aan wal om een stukje te wandelen en een kijkje bij de mensen thuis te nemen. Na terugkomst in CanTho wordt u naar de luchthaven gebracht om naar Phu Quoc te vliegen. 

 

Overnachting op Phu Quoc

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, Engelssprekende gids tijdens excursie, transfer, vlucht

 

Dag 3 Phu Quoc

SAM_1061(13)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Phu Quoc is een prachtig, tropisch eiland voor de zuidkust van Vietnam en Cambodja. De enige plek in Vietnam waar u de zonsondergang kunt zien! Het is hier genieten van pure rust, op het strand of in het binnenland. Het grootste deel van het eiland is een Nationaal Park. Om de vegetatie en dieren te beschermen is het park maar zeer beperkt toegankelijk. Een aanrader is een scooter te huren om verschillende toertjes over het eiland te kunnen maken. U kunt dan stoppen waar u wilt. Er is bijna geen verkeer maar wat wel even opletten is, er zijn maar twee geasfalteerde wegen op PhuQuoc, dus hobbelen wordt het wel! Het plaatsje Duong Dong heeft een hele leuke, drukke markt waar alles wat uit de zee komt wordt verhandeld. De zee aan de oostkant van het eiland is heel kalm en het water is kraakhelder. Alle accommodaties bevinden zich dan ook aan deze kant. PhuQuoc is een fantastische bestemming om uw reis door Vietnam te eindigen.

 

Overnachting op Phu Quoc.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Phu Quoc

Geniet van zon, zee en strand op dit heerlijke eiland.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Phu Quoc- Ho Chi Minh City

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht (transfer). U vliegt met Vietnam Airlines in een klein uurtje terug naar Ho Chi Minh City.

 

Inclusief ontbijt, transfer, vlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën