Bouwsteen Kusten en Frans verleden in bergen

Vanaf het strand van Nha Trang via een prachtige route langs het strand en door de bergen naar Dalat. Vroeger was Dalat het buitenverblijf van de Fransen die graag kwamen ontspannen in de koele bergen rond Dalat. Er zijn hier dan ook nog veel koloniale huizen, gebouwen en paleizen.

Ook de tocht naar Ho Chi Minh City is bijzonder interessant, zo bezoekt u tijdens deze reis onderweg onder andere een theeplantage en een drijvend dorp.

Frans-koloniale bouwwerken
Berggebied met wijnbouw
Indrukwekkende watervallen
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Kusten en Frans verleden in bergen

Dag 1      Nha Trang - Dalat

Dag 2      Dalat

Dag 3      Dalat - Ho Chi Minh City

100% maat werk

Dag 1 Nha Trang- Dalat

Vanuit Nha Trang is het een vrij korte rit over een afstand van 140 km, de route is prachtig. U klimt langzaam de bergen in langs vele groentekwekerijen en later ook koffieplantages. Kijk ook af en toe eens achterom om van het uitzicht richting de kust te genieten. In de hooglanden passeert u een paar klein dorpen van minderheden waar u de bijzondere ’rongs’ kunt bewonderen. Dit ziin 15m hoge gemeenschapshuizen waar alle belangrijke zaken van het dorp zich afspelen. In de regentijd zijn de watervallen langs de weg de moeite waard. In de namiddag arriveert u in uw hotel in Dalat.

 

Overnachting in Dalat.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje

Dag 2 Dalat, excursie Highlandtour

P2010153(17) iStock_000022529465Large(17)

Na het ontbijt, om 08.30 uur wordt u opgehaald voor een excursie naar een van de mooiste watervallen van het centrale hoogland: de Elephant Falls. Op weg naar de watervallen stopt u een aantal keer. Zo brengt u bijvoorbeeld eerst nog een bezoek aan een koffieplantage, een fabriekje waar rijstwijn, een zijderupsen- en krekelkwekerij. Hier maakt u mee wat er zoal gebeurd in dit afgelegen gebied. Aan het eind van de rit wordt u beloont met een prachtig aanblik op de Elephant Falls. U krijgt de gelegenheid om helemaal naar de top van de waterval te klimmen, als u dat wilt. Via een paar dorpen, zoals BuonChuoi, gaat de route terug naar Dalat. U maakt hier kennis met de lokale levensstijl en cultuur van de K’Ho mensen. Rond een uur of half 5 bent u weer terug in Dalat.

 

Overnachting in Dalat.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 3 Dalat- Ho Chi Minh City

Afhankelijk van de vluchttijd wordt u naar het vliegveld gebracht om naar Ho Chi Minh City te gaan. We raden dit aan boven vervoer per auto. Het is geen mooie route en het duurt zo'n 9 uur. Een vlucht is dan veel comfortabeler.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje tot aan de luchthaven

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën