Bouwsteen Wandelen naar bergstamdorpen

In het hoge noorden van Vietnam wonen de vele bergstamvolkeren nog in hun ongerepte omgeving. Tijdens deze twee dagen wandelt u door hun dorpen en de prachtige natuur. De overnachting bij de lokale bevolking maakt deze reis tot een echt avontuur.

Deze reis is voor een ieder, die gewend lange wandelingen te maken, geschikt. Met uw gids bezoekt u de dorpen tijdens deze korte reis, u komt snel in contact met het land en de bevolking. De ervaringen zullen ongetwijfeld indruk op u maken.

Wat maakt deze reis bijzonder
Verblijf in homestay
Natuurwandeling
Ontmoetingen met locals
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 150,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 2 dagen / 1 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Wandelen naar bergstamdorpen

Dag 1     Sapa - Ta Van

Dag 2     Ta Van - Sapa

100% maat werk

Dag 1 Sapa- Ta Van

IMG_2754(17) DSC_0356_5g8dq9(17)

U wandelt met uw gids vanaf Sapa, naar de Muong Hoa-rivier. Het eerste deel wandelt u over de weg, maar al snel gaat u over een smal pad de vallei in. U geniet volop van de prachtige bergomgeving. U bezoekt een dorp, waar de H’Mong leven, de grootste minderheid in het gebied rondom Sapa. Ze zijn trots op hun cultuur en houden hun tradities zoveel mogelijk in stand. Zo hebben ze hun eigen taal en dragen (bijna) allemaal nog de traditionele indigoblauwe kleding. Hierna loopt u naar het dorp Ta Van, waar de Zay wonen, een redelijk kleine bergstam, die zijn leefgebied heeft in het noordwesten. Niet iedereen kleedt zich meer in de authentieke kostuums, het zijn veelal de vrouwen die zich nog houden aan de traditionele kledij. U heeft vandaag rond de 15 km gelopen.

 

U overnacht in Ta Van, bij een lokale familie. De accommodatie, kleinschalig en eenvoudig (soort guesthouse) is zorgvuldig geselecteerd door ons op reinheid. Het kan zijn dat u met andere gasten in één ruimte slaapt (er zijn geen aparte slaapkamers). Het is een bijzondere ervaring, zo te midden van de lokale bevolking te zijn. Eén nacht is voldoende, u zult waarschijnlijk over deze ervaring veel verhalen hebben bij terugkomst. Uw gastvrouw maakt uw maaltijd klaar vanavond en u wordt uitgenodigd om te kijken hoe zij dat doet.

 

Meer informatie over de trek:

In onze wintermaanden 2de helft december, januari, februari en maart kan deze trek niet gedaan worden, het is echt te koud. Deze zgn. soft trek is door een ieder te doen die in goede conditie is(het is geen tocht met beklimmingen). U moet wel gewend zijn te lopen. Laat u uw bagage achter in uw hotel in Sapa, u komt hier terug. U hoeft alleen een rugzakje mee te nemen met de dingen, die u onderweg nodig heeft (water, camera, verrekijker, enz.). De overige bagage tijdens uw trektocht blijft achter bij de chauffeur, die met de auto naar uw overnachtingplaats rijdt. De accommodaties zijn bij lokale families. U slaapt op matrasjes. Sanitair: hurktoilet. Neemt u mee: (dunne) regenkleding, warme kleding (het kan ’s nachts koud zijn, trek wat warms aan), goede wandelschoenen, zaklantaarn, handdoek en een lakenzak. Inclusief de maaltijden tijdens de trek.

 

Overnachting in Ta Van, bij lokale familie.

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids

Dag 2 Ta Van- Sapa

U bezoekt de Rode Dao in het bergstamdorp Giang Ta Chai. De vrouwelijke Rode Dao dragen kleurrijke kleding, waar munten op genaaid zijn. Om hun hoofd dragen ze een rode shawl. Hier is eveneens een waterval, even ontspannen. Vervolgens door de velden, u steekt de Muong Hoa-rivier over en wandelt naar Su Pan. Daar staat de chauffeur u op te wachten en rijdt u per auto terug naar Sapa. U heeft vandaag rond de 10 km gelopen. Rond het middaguur bent u terug in Sapa waar u naar uw hotel wordt gebracht.

 

Einde arrangement

Inclusief ontbijt, transfer, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën