Bouwsteen Prachtige natuur rondom Ninh Binh

Ten zuiden van Hanoi ligt een prachtige delta met bergrotsen, valleien, grotten en meren. Op de fiets (goed te doen, niet zwaar) en per boot ontdekt u tijdens deze tocht de Rode rivierdelta rond Ninh Binh. Het wordt u duidelijk waarom dit gebied ook wel 'Halong Bay op het droge' wordt genoemd. 

U heeft een volle dag om zelf in te delen; er zijn veel mogelijkheden. Op de terugweg naar Hanoi bezoekt u de Phat Diem kathedraal die bekend staat om haar prachtige Chinese & Vietnamese architectuur. Phat Diem is één van belangrijkste centra van het katholicisme in het noorden van Vietnam.

Boottocht Tam Coc
Fietsen tussen rijstvelden
Bezoek Parfum pagode
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Prachtige natuur rondom Ninh Binh

Dag 1     Hanoi - Tam Coc - Ninh Binh

Dag 2     Ninh Binh

Dag 3     Ninh Binh - Hanoi

100% maat werk

Dag 1 Hanoi- Tam Coc- Ninh Binh

U wordt opgehaald door uw gids en chauffeur voor de rit naar het landelijke berglandschap ten zuiden van Hanoi. Een prachtig deltagebied van de Rode Rivier in een smalle vallei, omgeven door kalkstenen rotsformaties. Dit wordt dan ook wel de droge Halong Bay genoemd. Na ongeveer 2,5 uur rijden komt u aan in Ninh Binh. U checkt in in uw hotel en heeft even tijd voor uzelf of om bijvoorbeeld te lunchen (eigen kosten). Na de lunch maakt u een prachtige boottocht door een van de mooiste delen van het karstgebergte in Ninh Binh. U wordt geroeid, de meeste mensen doen dat hier nog op de traditionele manier, met hun voeten! Wat deze tocht nog meer zo bijzonder aantrekkelijk maakt zijn de rijstvelden in combinatie met de weelderig begroeide kalkstenen rotsen. Er zijn heel veel mensen die willen genieten van dit mooie gebied dus laat u niet afschrikken door de drukte, Tam Coc is zeer populair. De lokale bevolking probeert een centje bij te verdienen door op de route van de boottocht wat drinken en andere versnaperingen te verkopen (soms wat té actief). Afhankelijk van het seizoen hebben de rijstvelden prachtige kleuren. Groen na planting (februari/maart) en gedurende het seizoen vordert, verandert dit in geel. Tegen juni/juli is het oogsttijd. Als het weer meezit kan er nog een keer geplant worden in juni/juli, dan is er in september nog een oogst. In de winter, vanaf oktober t/m januari zijn de rijstvelden niet beplant, toch is de omgeving dan de moeite waard en is het minder warm. Aan het eind van de boottocht kunt u op de fietsen verder de omgeving verkennen. U fietst via een rustig weggetje het landelijke Ninh Binh in, naar Bich Dong (de groene grot). Als u wilt kunt u de steile trappen beklimmen naar de grot. De fietstocht is gemakkelijk en niet lang. U komt fietsend in contact met de vriendelijke mensen en de buffels die gewoon over straat lopen. De boottocht duurt ongeveer 1,5 uur en het fietsen een uurtje of langer, dat heeft u zelf in de hand.

 

Overnachting in Ninh Binh

Inclusief Engelssprekende gids, privé-auto/busje, entreegelden, boottochtje en fietsen

Dag 2 Ninh Binh

Vietnam-VanVerre50(13)

Een hele dag om zelf in te delen of u boekt vooraf één van de excursies. De prachtige omgeving kunt u prima te voet of per fiets verkennen. De fietsen heeft Tam Coc Garden voor u klaar staan. Een boottochtje is ook een erg leuke manier om de fantastische omgeving in u op te nemen. De roeibootjes liggen op te wachten vlak buiten Tam Coc Garden. U hoeft niet zelf te roeien, maar wordt geroeid. Vaak nog op de traditionele wijze; met de voeten! Tam Coc Garden biedt ook allerlei workshops om de lokale handnijverheid uit te proberen. Volg een workshop vlieger maken, manden vlechten of borduren. Liefhebbers van koken kunnen ook een kookworkshop volgen om de fijne kneepjes van de Vietnamese keuken onder de knie te krijgen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze dag te ontspannen aan het heerlijke zwembad.

 

Overnachting in Ninh Binh.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Ninh Binh- Hanoi

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de Parfum Pagode gebracht. Doordat deze plek behoort tot een van de belangrijkste pagoden van Vietnam is het een geliefd bedevaartsoord. Vooral tijdens het Tet-festival (vergelijkbaar met ons Nieuwjaar) en de paar maanden daarna kan het in het weekend zeer druk zijn met pelgrims. U wordt rond acht uur in de ochtend bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur voor de autorit van een uurtje. In Huong Son ruilt u de auto in voor een eenvoudig roeibootje. U wordt geroeid door de groene omgeving waar u heerlijk van de rust en het prachtige landschap kunt genieten. Na een uurtje varen meert u aan, aan de voet van de heilige berg. De aankomst is rond lunchtijd daarom wordt u eerst de mogelijkheid geboden om te lunchen in een restaurant. Na de lunch is er voldoende tijd om de twee meest interessante pagoden op de berg te bezoeken. De mooie Thien Tru Pagode ligt vlakbij het restaurant, neem even de moeite de trappen op te lopen, zeer fotogeniek. Omdat de heilige berg best hoog is en de Parfum pagode zich bijna op de top bevindt is er een kabelbaan aangelegd (Oostenrijkse kwaliteit). Lopen kan ook, dit duurt een uurtje of 2,5 a 3 over een pad met veel trappen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen heen met de kabelbaan te gaan en terug te lopen. Langs de wandelroute zijn de primitieve winkeltjes met souveniertjes, offerandes en drankjes aaneengeschakeld. De Parfum Pagode ligt diep verscholen in een oude grot. Deze plek wordt als de kern van het Boeddhisme in het noorden van Vietnam gezien. De boottocht, wandeling en pagoden tezamen zorgen voor een heerlijke dag in de mooie natuur rondom het karstgebergte. Voor deze excursie zijn goede wandelschoenen een aanrader. Na afloop van de excursie wordt u terug gebracht naar uw hotel in Hanoi.

 

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, entreegelden

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën