Bouwsteen Mooie natuur en varen in Halong Bay

Ten zuiden van Hanoi ligt een prachtig natuurgebied. U bezoekt eerst de vallei van Mai Chau, u kunt hier wandelen of fietsen door de dorpen en genieten van het rustige sfeertje en de prachtige natuur. Vervolgens ontdekt u de Rode Rivierdelta rond Ninh Binh, gekenmerkt door grillige kalkstenen rotsformaties, rijstvelden en stille dorpjes.

Tot slot bezoekt u een wonderlijk gebied, bestaande uit loodrecht uit zee rijzende rotsen: de indrukwekkende Halong Bay. U maakt een cruise met een traditionele jonk door de prachtige Halong Bay en slaapt een nachtje aan boord. Vietnam op z’n mooist!

Cruise Halong Bay
Wandelen in Mai Chau vallei
Per fiets Ninh Binh verkennen
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis dag tot dag: Mooie natuur en varen in Halong Bay

Dag 1     Hanoi - Mai Chau

Dag 2     Mai Chau

Dag 3     Mai Chau - Ninh Binh

 

Dag 4     Ninh Binh - Halong Bay

Dag 5     Halong Bay - Hanoi

100% maat werk

Dag 1 Hanoi - Mai Chau

Vietnam - Mai Chau - 17(17) DSCF1523(17)

U wordt opgehaald bij uw hotel in Hanoi en rijdt naar de vallei van Mai Chau. U verlaat de drukte van de stad. Het duurt een poosje voordat u de stad en het district Hanoi daadwerkelijk uit bent. U bent dan zeker een uur of anderhalf verder. Het laagland rondom Hanoi is vrij uitgestrekt. Als u eenmaal het karstgebergte heeft bereikt wordt het een stuk mooier. De dorpjes hebben hier de traditionele huizenbouw en de natuur bestaat uit veel bamboebossen en akkers waar uiteraard rijst verbouwd wordt, maar ook suikerriet en groentesoorten. Voordat u Mai Chau ziet liggen klimt u een hoge pas op, de Cun pas. Eenmaal boven geniet u van prachtige uitzichten. De weg is redelijk goed en bochtig. Aan de andere kant van de bergen ligt de lieflijke vallei van Mai Chau. Reistijd: circa 4 uur.

 

Overnachting in Mai Chau.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 2 Mai Chau

Deze dag is vrije besteding. U kunt vandaag op eigen gelegenheid wandelen en fietsen door de natuur of in stilte genieten van de rust en de prachtige omgeving. Een tip voor 's avonds: vaak worden er traditionele dans- en muziekshows opgevoerd. Vraagt u even bij uw hotel waar en wanneer.

 

Overnachting in Mai Chau.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Mai Chau - Ninh Binh

Vietnam-VanVerre21(8) Vietnam - Ninh Binh - 35(8) Vietnam-VanVerre53(8)

U wordt opgehaald bij uw hotel. U rijdt in ongeveer 5 uur naar Ninh Binh. Prachtige rit met vele mooie uitzichten. Deze middag is ter vrije besteding. De prachtige omgeving kunt u prima te voet of per fiets verkennen. De fietsen heeft Tam Coc Garden voor u klaar staan. Een boottochtje is ook een erg leuke manier om de fantastische omgeving in u op te nemen. De roeibootjes liggen op te wachten vlak buiten Tam Coc Garden. U hoeft niet zelf te roeien, maar wordt geroeid. Vaak nog op de traditionele wijze; met de voeten! Tam Coc Garden biedt ook allerlei workshops om de lokale handnijverheid uit te proberen. Volg een workshop vlieger maken, manden vlechten of borduren. Liefhebbers van koken kunnen ook een kookworkshop volgen om de fijne kneepjes van de Vietnamese keuken onder de knie te krijgen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze middag te ontspannen aan het heerlijke zwembad.

 

Overnachting in Ninh Binh.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Ninh Binh - Halong Bay

U wordt door uw chauffeur opgehaald bij uw hotel en in ongeveer drie uur naar Halong Bay gebracht. Rond het middaguur gaat u aan boord. Na een welkomstdrankje, gevolgd door de briefing van de bemanning, is het lunchtijd. Geniet van een heerlijke Vietnamese lunchbuffet terwijl u vaart richting de fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechthaan). Het is een prachtige baai. U passeert diverse kleine eilandjes en het fantastische karstgebergte, wat zomaar oprijst uit zee, overal om u heen. Wanneer de vleermuizengrot in de buurt komt kunt u met een kleinere boot er naar toe. Mocht u liever gaan kajakken, dit is ook een optie. Aan het einde van de middag keert u terug naar het schip om heerlijk te relaxen aan boord. Er wordt een kookdemonstratie gehouden op het zonnedek om u de kneepjes van het Vietnamese koken te leren. Het diner bestaat uit een goed verzorgde barbecue. Mocht u behoefte hebben aan een traditionele massage, informeer er naar bij de medewerkers van uw schip (tegen betaling). U overnacht ergens in de baai, de boot ligt dan stil. 

 

Ter informatie: sinds kort zijn alle boten die varen in de Halong Bay witgeschilderd.

 

Overnachting aan boord van het schip in Halong Bay. 

Inclusief alle maaltijden, kajak, Engelssprekende gids tijdens cruise en entreegelden.

 

Dag 5 Halong Bay - Hanoi

Vietnam-VanVerre25(13)

Nog voor het ontbijt kunt u een Tai chi-les op het dek volgen (bij goed weer). U begint de dag fit! U vaart langs de eilanden, Trong, Trinh Nu, Coc Ngoi en de Me Cung grot. Ook brengt u een bezoek aan de prachtige Surprise-grot. Hierna vaart de jonk rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet u van een heerlijke brunch. Vanuit de haven rijdt u weer terug naar Hanoii waar u aan het einde van de middag aankomt.

Inclusief ontbijt, brunch, transfer met privé-auto/busje, Engelssprekende gids tijdens de cruise en entreegelden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën