Bouwsteen Lokale bevolking en bijzondere lodge

Een verblijf in de mooie Topas Eco Lodge gecombineerd met een uitgebreide wandeltocht (trekking) in het hoge noorden van Vietnam. U overnacht in een lokaal dorpje van de Rode Dao. Tijdens deze bouwsteen komt u echt in aanraking met de lokale bevolking.

Er zijn nog zoveel bergvolkeren, die nog op authentieke wijze leven en waarvan er nog vele kleurrijke oorspronkelijke kleding dragen, heel bijzonder om dit van dichtbij mee te maken. Tijdens deze reis komt u ook in aanraking met de prachtige natuur van het noorden u reist door prachtige valleien en langs rivieren, omringd door de groene bergen.

Verblijf in luxe lodge
Ontmoet de Roda Dao
Hiken door ongerepte natuur
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Lokale bevolking en bijzondere lodge

Dag 1 Hanoi - nachttrein naar Lao Cai

Dag 2 Aankomst Lao Cai - Than Kim Village

 

Dag 3 Than Kim Village - Nam Cang Village

Dag 4 Nam Cang Village - Hanoi

100% maat werk

Dag 1 Hanoi - Lao Cai

De hele dag is ter vrije besteding.

 

U wordt aan het begin van de avond opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation gebracht. U reist met de nachttrein naar Lao Cai, in het hoge noorden. Wij boeken een slaapcabine met vier bedden voor u in de eerste klasse. Bent u met minder dan vier personen, dan kan het zijn dat u uw cabine deelt met andere reizigers. Wilt u liever een privé-cabine dan kunnen wij dit tegen een meerprijs voor u boeken.   

 

Overnachting in de nachttrein

 

Inclusief transfer, treinreis

Dag 2 Aankomst Lao Cai - Thanh Kim Village

Vietnam-Sapa-rijstterrassen4(17) vietnam  31FMvanderHeijden_pglw2g(17)

Heel vroeg in de ochtend komt u aan in Lao Cai, op de grens met China. Voordat u verder reist neemt uw gids u mee naar een lokaal restaurantje waar u kunt ontbijten. Na het ontbijt maakt u meteen een prachtige tocht. Meerdere ochtenden per week is er een kleurrijke markt in deze regio. Afhankelijk van welke dag u aankomt brengt u een bezoek aan een markt. Vele verschillende bergstambewoners komen tijdens de markt samen om hier hun waar te verhandelen. Neem de tijd om hier rond te dwalen tussen de kleurrijke mensen in hun veelal nog authentieke kleding. Men kleedt zich niet voor de toeristen zo, dit is nog steeds authentiek. Wel zult u merken dat men ook lokale souvenirs verkoopt (wat de meeste bezoekers ook heel leuk vinden), want natuurlijk probeert men van uw 'rijkdom' ook een rijstkorreltje mee te pikken. Na dit indrukwekkende bezoek wordt u in ruim 2 uur rijden naar de lodge gebracht.


Informatie Topas Ecolodge:

U heeft vanuit de Topas Ecolodge 360 graden uitzicht over de valleien en bergen. Het plaatsje Ban Ho ligt hemelsbreed vlakbij, maar het is wel een klim van 800m omhoog. Omdat u zich midden in de natuur bevindt zijn er in de buurt geen winkeltjes of restaurantjes te vinden. U bent dus aangewezen op de lodge. Wie van rust houdt zit hier zeker goed. Elke bungalow ligt aan de rand van de bergtop waardoor er geen belemmering van het uitzicht mogelijk is. De rieten daken bedekte, stenen huisjes zijn vrij luxe ingericht en uitgerust met net sanitair. Omdat het een eco-lodge betreft wordt hier veel met zonne-energie gedaan. Een wandeling in de buurt kan al een uitdaging zijn, vooral als het geregend heeft. Draagt u schoeisel met goed profiel, dat helpt.

 

Overnachting in de Topas Ecolodge.

 

Inclusief ontbijt, lunch, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 3 Thanh Kim Village - Nam Cang Village

DSC_3122(13)

Vandaag begint u de wandeling van ongeveer 4 uur via een smal pad bergafwaarts naar de Muong Bo Rivier. Uw koffers kunt u achterlaten in de bagageopslag van de Topas Ecolodge. Neemt u uw dagrugzak met kleding en toiletartikelen voor deze nacht mee. U wandelt tussen de rijstvelden en heuvellandschappen. Aangekomen in Thanh Phu Village luncht u bij mensen thuis. Na de lunch gaat de wandeling verder naar My Son. Het dorpje My Son wordt bewoond door de Xa Pho etnische minderheid. Dit is een van de kleinste en meest bijzondere minderheden in Vietnam. Deze groep maakt slechts 2% uit van de bevolking in deze regio. In de middag komt u aan in het Rode Dao dorp Nam Cang. Aan de smalle paadjes en weggetjes kunt u zien dat deze plek behoorlijk van de gebaande paden af is. U checkt in uw kamer in de Nam Cang Riverside lodge. U kunt ontspannen op de kamer of nog even van de gelegenheid gebruik maken om het dorpje verder te verkennen. De omgeving aan de rivier is prachtig, midden in de natuur.
 

Overnachting in de Nam Cang Riverside lodge.

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Nam Cang Village - Hanoi

Na het ontbijt maakt u een wandeling van circa 3 uur naar de jungle die het dorpje Nam Cang omringt. Een prachtig groen gebied. Op de terugweg bezoekt u een woning van de Rode Dao zodat u kunt zien hoe deze mensen hier leven. Onderweg wordt u getrakteerd op indrukwekkende uitzichten over de vallei. U luncht in de Nam Cang Riverside lodge. Halverwege de middag wordt u met een minibusje in ongeveer een half uurtje naar de Thanh Phu brug gebracht. Hier wordt u opgepikt door een ander minibusje van de Topas Ecolodge dat u naar uw hotel in Hanoi brengt.

 

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën