Bouwsteen Maak kennis met de Phong Nha Caves

Het Phong Nha-Ke Bang Nationaal Park, in het noordwesten van Vietnam, bestaat uit de oudste karstformaties van heel Azië. UNESCO heeft niet voor niets deze regio op de Werelderfgoedlijst toegevoegd. Het grottenstelsel is gigantisch. In dit park liggen duizenden meters aan ondergrondse gangen en rivieren met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten.

Per privéauto of minibusje reist u verder via de Vinh Moc tunnels. Het is ongelofelijk om te zien dat hier onder de grond jarenlang mensen hebben geleefd. Na deze indrukwekkende excursie rijdt u door naar Hue. Deze bouwsteen is een leuke aanvulling op een rondreis door Vietnam.

Natuurgebied met grotten
Kajakken naar Dark Cave
Oorlogsverleden Vinh Moc tunnels
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis dag tot dag: Maak kennis met de Phong Nha Caves

Dag 1     Phong Nha-Ke Bang National Park

Dag 2     Phong Nha-Ke Bang National Park

Dag 3     Aankomst Hue

100% maat werk

Dag 1 Phong Nha-Ke Bang National Park

 

Aangekomen in Dong Hoi met het vliegtuig of met de trein staat onze chauffeur en gids op u te wachten. Zij nemen u mee naar het Phong Nha-Ke Bang Nationaal Park. De rit duurt ongeveer 1,5 uur. U ontbijt in Phong Nha Lake House waar u ook overnacht. Uw bagage kunt u veilig achterlaten bij de receptie als uw kamer nog niet klaar is. Als u er klaar voor bent gaat u op excursie naar de Phong Nha Cave. Het plaatsje Phong Nha is niet ver rijden en niet de moeite waard om te verblijven. Hiervandaan vertrekken bootjes richting de grot. Het is 2,5 km varen naar de monding van de grot. Onderweg heeft u mooi uitzicht op het karstgebergte. Bij de ingang van de 'grot van Tanden en Wind' wordt de motor uitgezet en wordt u verder geroeid dooor de spectaculaire grot met gigantische stalactieten en stalagmieten. Waar de boot niet verder kan stapt u uit en op uw eigen tempo terugwandelen door de grot en mooie foto's maken van de formaties van dichtbij. U loopt vanzelf de grot weer uit. Daarvandaan maakt u dezelfde boottocht terug naar het plaatsje. Later in de middag kunt u vanuit het Lake House het gebied verkennen met de fiets over leuke maar lastige, onverharde paden langs de rijstvelden. Echt doen, het is er zo mooi! Een gids van het Lake house kan u vragen om mee te gaan als u dat prettig vindt.

 

Overnachting vlakbij Phong Nha N.P.

Inclusief ontbijt in hotel bij aankomst, privé-transfer, Engelssprekende gids, boottour, entreegelden

Dag 2 Phong Nha-Ke Bang National Park

Phong Nha Paradise en Dark Cave33(13)

 

Rustig opstaan en de dag beginnen met een lekker ontbijtje hoort bij ook bij vakantie. Er is genoeg keus op de kaart. Om negen uur staat de auto voor met Engelssprekende gids om de het Phong Nha N.P. verder te gaan ontdekken. Door de mooie natuur rijdt u naar de voet van een berg. In deze berg is de langste droge grot in heel Azië gevonden; Paradise Cave. Deze grot heeft grote internationale bekendheid gekregen. National Geographic heeft een prachtige expeditie in beeld gebracht over een aantal avonturiers die zo diep mogelijk de grot in zijn gegaan. Voor u is 1,2 km de langste route. Het is echt heel spectaculair, de formaties zijn prachtig! Het is wel even klimmen naar de ingang. Het goed begaanbare pad slingert met haarspeldjes naar boven, de wandeling duurt ongeveer 20 -30 minuten. Neem er de tijd voor want de natuur tijdens de wandeling is ook de moeite waard. De lunch na deze belevenis is erg welkom. U zult wel trek gekregen hebben van de inspanning. Na de lunch wordt u per auto naar de natte Dark Cave (Hang Toi) gebracht. Voor de waaghalsen en avonturiers staat er iets leuks te wachten. De Dark Cave is op 2 manieren te bereiken. U kunt per kano er naartoe of per zipline. Ter plaatse kunt u de keus maken. Omdat u nat en vies wordt in de grot is het aan te raden om in badkleding te gaan, neem daarom een handdoek en zwemkleding mee. De grot van binnen is glad door de modder. Deze modder is goed voor de huid dus een modderbad is een aanrader! Per kajak is het de moeite waard om even weg van de grot te varen, de rechterkant op. Daar is het rusitg en bent u even alleen in de natuur. Geniet hier van de prachtige karstbergen met de weelderige begroeiing. Misschien is dit nog wel mooier dan de Dark Cave. In de rivier is het heerlijk zwemmen, in het heldere en frisse water. Deze volledige dagtour is zeer geschikt voor iedereen. Het heeft voor alle leeftijden iets te bieden. Zeker voor kinderen. Aan het eind van de dag wordt u terug naar het Lake House gebracht voor een overnachting. 

 

Overnachting vlakbij het Phong Nha N.P. 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, boottocht, entreegelden

 

Dag 3 Phong Nha-Ke Bang National Park, Hue

 

U wordt opgehaald bij uw hotel door chauffeur voor de rit naar Hue. Onderweg passeert u de indrukwekkende Vinh Moc tunnels. Deze tunnels liggen diep verscholen, aan zee, in de Vietnamese gedemilitariseerde zone. Dit is de zone waar de scheiding tussen Noord en Zuid Vietnam was tijdens de oorlog (de Ben Hai rivier is de grens). De Vinh Moc tunnels waren de enige bescherming voor de Vietnamezen toen de stad Vinh met de grond gelijk werd gemaakt. De tunnels zijn duizenden meters lang en 3 verdiepingen hoog. Hele families leefden hierin, sommigen wel 3 jaar lang. Er zijn familiekamers (donkere gaten van 2 bij 4 meter), ziekenbedden, keukens en meetingrooms. U kan hier zien in wat voor ontberingen de Vietnamese bevolking moest overleven, erg indrukwekkend. Hierna rijdt u nog langs de Hien Luong-brug. De huidige stalen brug dateert uit 1973 en werd in 1975 officieel in gebruik genomen als symbool van de hereniging, al is hij tegelijkertijd een symbool van de grote psychologische barrière die nog steeds tussen noord en zuid bestaat. In de loop van de middag komt u aan in Hue.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur. In de loop van de middag rijdt u verder naar Hue.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën