Bouwsteen Ontdek oude culturen

Een ontdekkingstocht in Centraal-Vietnam. Een reis langs de historische schatten van vroegere keizers in Hue. Ook het Champa koninkrijk van My Son zal u verbazen. De gemoedelijke sfeer in de oude handelshaven Hoi An is onvergetelijk. U maakt in Hoi An een mooie wandeling en leert de kneepjes van de Vietnamese keuken.

Het is ook heerlijk om met de fiets de akkers buiten Hoi An te verkennen. Dit is gemakkelijk op eigen gelegenheid te ondernemen.  Overal zijn fietsen te huur of gratis te gebruiken bij de accommodatie. Vanuit het centrum is het 3 kilometer fietsen om bij het  zandstrand te komen. U kunt er ook voor kiezen om aan zee te verblijven in één van de prachtige hotels.

Paleizen en pagodes in Hue
Kookcursus in Hoi An
Ruines van My Son
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Ontdek oude culturen

Dag 1     Aankomst Hue

Dag 2      Hue

Dag 3      Hue

Dag 4      Hoi An

 

Dag 5      Hoi An

Dag 6      Hoi An

Dag 7      Vertrek Hoi An

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hue

Vietnam  - Hue - 44(17) Vietnam  - Hue - 21(17)

Aankomst op de luchthaven van Hue. U wordt door een chauffeur opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel gebracht (transfer).

De rest van de dag is ter vrije besteding.

U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen in het centrum.

 

Informatie Hue:

Hue was van 1802 tot 1945 de hoofdstad en zetel van de Vietnamese keizers. In Hue en omgeving zijn diverse monumenten, die herinneren aan dit glorieuze verleden, zoals de Verboden Stad, keizerlijke graftomben en fraaie pagodes. De stad leent zich er ook voor om te fietsen (overal te huur). De Perfume-rivier deelt de stad in tweeën en mondt 13 km. verder in zee uit. Hue is de stad van de musici, filosofen en dichters en heeft de Vietnamese identiteit nog het beste kunnen bewaren. Bezoekt u ’s avonds (zelf er naar toe wandelen) de feeëriek verlichte brug, een compleet lichtspel (waar verliefde stelletjes zich graag laten fotograferen).

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 2 Hue, Dagtocht

De hele dag op pad, een boeiende dag met uw Engelssprekende gids. U maakt een boottocht over de Perfume-rivier. Deze eindigt bij de Thien Mu-pagode, waar de chauffeur u staat op te wachten. Deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren. Er staan verschillende beelden die allemaal een andere god vereren.

 

Nadat u de pagode heeft bezichtigd gaat u naar het indrukwekkende grafmonument van Ming Mang. Eén van de mooiste graftombes die Hue rijk is. Bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles mooi in bloei staat. Vervolgens naar de keizerlijke citadel, oftewel: de Verboden Stad. Hier kunt u zien hoe de keizerlijke familie in een geheel afgezonderde stad leefde.

Aan het eind van de dag rondstruinen op de kleurrijke Dong Ba-markt. De grootste markt van Hue, waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, boottochtje, entreegelden

 

Dag 3 Hue, Hoi An

Vietnam-Hue-HoiAn-wolkenpas(17) Hoi An Marble Mountain(17)

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw gids en chauffeur voor uw tocht van enkele uren naar Hoi An. U rijdt zuidwaarts over de Wolkenpas met een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. In Danang bezoekt u het Cham-museum, waar de Cham-beeldhouwkunst de geschiedenis vertelt van het koninkrijk Champa. Vervolgens verlaat u de stad en rijdt u naar de Marble Mountains, vijf bergrotsen geheel van marmer die oprijzen uit het vlakke land. U bewandelt één van de bergrotsen, waar velen u als pelgrimstocht voorgingen. Rond deze rotsen is een heel dorp ontstaan wat leeft van het uithakken van het bijzondere roze marmer. Vervolgens komt u in een natuurlijke grot waar gelovigen een altaar hebben gebouwd, soms komt er door gat in de grot een mysterieuze lichtinval. De sfeer is erg bijzonder. Hierna rijdt u door naar het oude Hoi An en wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Hoi An:

Hoi An was in vroeger tijden één van de drukste havensteden van Zuidoost-Azië. Het is schilderachtig gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Hoi An heeft een rijk handelsverleden, waarvan de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Enkele huizen zijn geopend voor bezoekers. Het oude stadje is bijzonder pittoresk, velen vinden Hoi An het leukste plaatsje van Vietnam. Beroemd is de Japanse overdekte brug, een van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Het historische stadscentrum van Hoi An is uitgeroepen door UNESCO als werelderfgoed. Deze stad ligt vlakbij de kust, het zal dus duidelijk zijn, dat vis een belangrijk handelsproduct is. In Hoi An kunt u uitstekend kleding laten maken van goede kwaliteit en goedkoop. Erg leuk om te doen: Fietsend Hoi An verkennen, fietsen kunt u op vele plaatsen huren. Een fietstocht naar het strand ongeveer 2 km of juist naar het oude centrum.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 4 Hoi An, Wandelexcursie

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw gids voor een wandelexcursie van een halve dag door het oude stadje.

De gids vertelt u de achtergronden van de Chinese, Japanse en Europese bouwstijlen en de rijke geschiedenis van Hoi An.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, entreegelden

 

Dag 5 Hoi An, Dagtocht My Son

hoi an cham ruine 2(13)

Op naar de ruïnes van My Son, een eindje buiten Hoi An. Vietnam kent een rijke historie, in de omgeving van Hoi An uit dat zich onder andere in de ruïnes bij My Son. Een bezoek hieraan is vooral voor diegenen bedoeld, die geïnteresseerd zijn in de Cham-cultuur in Centraal-Vietnam. De vroegere hoofdstad van het toentertijd krachtige rijk Champa. Omringd door bergen rijdt u een serene vallei binnen waar ooit 70 bouwwerken stonden.

 

Helaas heeft de vallei onder vuur gelegen tijdens de oorlog en zijn er nu nog maar 20 bouwwerken van over. De bouw is zeer bijzonder en dateert uit de zevende tot dertiende eeuw. Tijdens uw bezoek voelt u de kracht en de omvang van het complex. Na afloop van de excursie wordt u terug gebracht naar uw hotel in Hoi An.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, Engelssprekende gids, entreegelden

 

Dag 6 Hoi An, Kookcursus

U wordt opgehaald van uw hotel en naar een restaurant gebracht, waar u wordt ingewijd in de Vietnamese keuken. Eerst gaat u met de kok inkopen doen op de markt.

Terug in zijn keuken leert hij u de fijne kneepjes van het vak (althans: u doet een poging, maar u krijgt alle hulp, hoor!).

Daarna kunt u genieten van uw kookkunsten tijdens de lunch.

In totaal duurt uw uitstapje rond de 3 ½ uur. U wordt teruggebracht naar uw hotel.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt, transfers, kookles (en lunch)

 

Dag 7 Hoi An

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

 

Inclusief ontbijt

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën