Bouwsteen Met de jeep naar Bho Hoong

De meeste reizigers gaan via de kustweg van Hoi An naar Hue. Maar het achterland is prachtig! En er is geen betere manier om dit te ontdekken dan in een oude Amerikaanse legerjeep. Niet heel comfortabel, maar wel een ervaring! U bezoekt dorpjes en ziet mooie theevelden.

U verblijft in een soort homestay bij een dorp van de Co Tu stam. Daar kunt u allerlei leuke activiteiten deels samen met de inwoners van het dorp ondernemen: wandelingen, kruisboogschieten, een diner, voorstellingen. De volgende dag volgt u een deel van de Ho Chi Minh Trail.

Wat maakt deze reis bijzonder
Vervoer per oude legerjeep
Overnachting in lokaal dorpje
Jungletreks
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 380,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 2 dagen / 1 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Met de jeep naar Bho Hoong

Dag 1     Hoi An- Bho Hoong

Dag 2     Bho Hoong- Hue

100% maat werk

Dag 1 Hoi An- Bho Hoong

Azie-Vietnam-Centraal-Bho-Hoong7(12) Azie-Vietnam-Centraal-Bho-Hoong4(12)

’s Morgens wordt u opgehaald bij uw hotel. Het is handig om alvast een tasje of dagrugzakje in te pakken met de spullen die u meeneemt naar Bho Hoong. Een vestje, een regenjas, een schoon setje kleding, slippers, wandelschoenen en uw toiletspullen zijn handig om mee te nemen. De rest van uw bagage laat u achter in het kantoortje. Het wordt naar uw volgende hotel gebracht. U stapt in een oude Amerikaanse legerjeep en gaat het binnenland in. Houdt er wel rekening mee: heel authentiek, fotogeniek en avontuurlijk zo’n jeep; maar niet echt comfortabel. Het eerste deel van de rit gaat nog door het verstedelijkte deel bij Hoi An en Da Nang, langs de kust en over Highway number one. Maar al snel slaat de jeep af en komt u in een landelijker gebied. U rijdt ongeveer 2 uur, alles over een verharde weg. De route voert door dorpjes en door weelderig groene natuur. Links ziet u de bergen die de grens met Laos vormen. Er wordt thee verbouwd en bij een lokale familie drinkt u een kopje. Met behulp van uw gids kunt u van alles vragen over de levenswijze van de mensen hier. U loopt tussen de theeplanten door en geniet vervolgens van een lokale lunch bij de mensen thuis. Daarna rijdt u nog ongeveer een uurtje verder in de jeep. De jeep is aan de zijkanten open: natuurlijke airconditioning dus! Als het regent, worden de zijkanten met plastic afgedekt. Ook dit deel van de route is weer heel groen. U arriveert bij de Bho Hoong homestay.

Na het inchecken heeft u alle tijd om rustig de omgeving te ontdekken. In de middag kunt u enkele activiteiten plannen. Heel leuk is de wandeling door het dorp onder begeleiding van een Engelssprekende local. Hij of zij vertelt wat over de planten; sommige met geneeskrachtige werking en u kunt alles vragen over de lokale Co Tu cultuur. De mannen zorgen voor het huis en nemen de beslissingen; de vrouwen werken op het land en zorgen voor het gezin. Belangrijk voor de vrouwen is het weven. De Co Tu geloven in natuurgoden en geesten. Mensen die overleden zijn worden begraven in een graf in de vorm van een huis, maar buiten het dorp. In de huizen van de Co Tu bevolking staat een altaar voor de godin Comor Bar. De mensen leven nog zeer traditioneel, maar dragen helaas niet meer de traditionele kleding. Ze hebben dit echter nog wel en tonen het u graag. U wandelt ook een stukje door de jungle en langs de rivier.

Eveneens een aanrader is een jungletrek van 1, 2, 3 of zelfs 6 uur. Tijdens de langere trekkings komt u ook langs verlaten Viet Cong bases. Het landschap is bergachtig, dus de langere trekkings zijn redelijk zwaar. U loopt niet door een puur junglegebied, maar door bos afgewisseld met akkertjes. Bijzonder om te zien zijn de zogenaamde “eenvoudige huisjes”. De mensen hebben een huis in een dorp, maar ook een eenvoudige hut bij hun akkertje voor als ze aan het werk zijn. Tijdens de trekking kunt u zwemmen in een rivier of bij een bron. Terug bij de bungalows demonstreren ze hun typerende ambachten. De vrouwen weven en de mannen maken manden van rotan. U mag het zelf ook proberen. Men vraagt of u iets wilt kopen, maar dringt niet aan.

Zeker doen: kruisboogschieten met de lokale jongens.

Of huur een mountainbike en verken de omgeving. De mountainbiketour is wel zwaar. Het landschap is prachtig, maar ook bergachtig. U ziet dorpen, landerijen, jungle, vergezichten.

Na één of een aantal activiteiten heeft u tijd ter vrije besteding. Het grasveld voor de bungalows vult zich met de jongens, jongemannen en kinderen van het dorp. Ze gaan volleyballen, voetballen en badmintonnen. Haal een biertje bij de receptie en geniet van dit vertier van de dorpelingen. Meedoen mag altijd!

’s Avonds geniet u van een traditioneel diner in het gemeenschapshuis. Bij het diner kunt u een muziek- of dansvoorstelling boeken. Dansvoorstellingen vinden plaats rond een kampvuur. Tromgeroffel en gongslagen kondigen de dansers aan. Zowel de mannen als de vrouwen dansen. De mannen voeren bijvoorbeeld de Tung Tung dans op met gongs en zwaarden. De vrouwen dansen de bevalliger YaYa.

De muziekvoorstelling is aandoenlijk. Oude mannen uit het dorp kleden zich in traditionele dracht en spelen om de beurt een liedje op hun instrument. Er is geen samenspel. De gids vertelt het een en ander over de muziek en de instrumenten. Nog niet toeristisch; de dorpelingen willen echt graag hun cultuur aan u laten zien.

 

Overnachting in Bho Hoong.

Inclusief lunch, diner, privé-legerjeep met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 2 Bho Hoong- Hue

Na het ontbijt rijdt u verder de bergen in. De weg blijft ook vandaag de hele dag verhard en is redelijk goed, alhoewel er tijdens de regentijd wel wat aardverschuivingen kunnen zijn en er modder op de weg ligt. Zonder stops is het 5 uur rijden naar Hue. Grotendeels door de prachtige natuur. Tropisch regenwoud, vergezichten, bergen, watervalletjes en dorpjes wisselen elkaar af. U bevindt zich echt hoog en als het een regenachtige dag is , kan het zijn dat u grotendeels in de wolken rijdt. U kunt dan minder genieten van het mooie uitzicht; dus hopelijk is het helder! Een groot deel van de route voert vandaag over de Ho Chi Minh Trail. Deze weg loopt net als Highway 1 van Hanoi naar Ho Chi Minh City, maar deze route is veel rustiger. In de Vietnamoorlog werd deze route zeer veel gebruikt door de Vietcong voor transport van voedsel en wapens. Het gebied is moeilijker begaanbaar en zeer begroeid, dus het vormde een perfecte smokkelroute. De Ho Chi Minh Trail loopt ook grotendeels langs de grens met Laos. Onderweg wordt er vandaag gestopt voor een lunch of een picknicklunch. Als het lekker weer is, kunt u ook even badderen in één van de vele riviertjes, poeltjes of bronnen.

Bij aankomst in Hue wordt u naar uw hotel gebracht. Daar neemt u afscheid van de chauffeur van de jeep en uw gids.

 

Handig om mee te nemen tijdens deze tour: vestje, regenjas, stevige schoenen, slippers, badkleding, zaklantaarn, toiletspullen, petje of sjaaltje, zonnebrandmiddel, insectenspray.


Inclusief ontbijt, privé-legerjeep met chauffeur, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.