Bouwsteen Volg de Ho Chi Minh Trail

Deze bouwsteen is in het bijzonder bedoeld voor geïnteresseerden in het verleden van Vietnam. Niet alleen de geschiedenis van de Ho Chi Minh trail komt aan bod, ook zeker de dorpsgemeenschappen en het pure leven van de mensen in deze omgeving is de moeite waard. In dit achterland van Vietnam is nog niets te merken van de moderne ontwikkelingen langs de kust.

Nu is het nog mogelijk om kennis te maken met de vriendelijke stammen die dit gebied rijk is. Een boeiende combinatie van geschiedenis, natuur en interessante leefgemeenschappen. Er zijn maar weinig toeristen die deze route volgen, een uitdaging voor mensen die op zoek zijn naar onbekende gebieden

Wat maakt deze reis bijzonder
Oorlogsgeschiedenis
Verblijf in homestay
Traditionele huizenbouw
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 490,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Volg de Ho Chi Minh Trail

Dag 1     Aankomst Kon Tum

Dag 2     Kham Duc

Dag 3     Hoi An

100% maat werk

Dag 1 Pleiku – Kon Tum

P1020813_4qm8r7(17) Vietnam-KonTum-houtenkerk(17)

Na aankomst in Pleiku wordt u verwelkomd door uw gids. Hij begeleidt u naar Kon Tum. De geschiedenis van de Ho Chi Minh trail is heftig en aangrijpend. Deze verborgen aanvoerroute werd gebruikt door het Noord-Vietnamese leger tijdens de 'Amerikaanse Oorlog', zoals de oorlog lokaal bekend staat. Het is een reeks verborgen routes aan weerszijden van de Vietnam-Laotiaanse grens. Langs de route zijn nog veel militaire overblijfselen uit de oorlog te vinden.

 

Voordat u aan het programma begint gaat u lunchen in een lokaal restaurant. In de middag neemt uw gids u mee het stadje in. Er zijn in Kon Tum een aantal prachtige bezienswaardigheden waaronder de seminarie en een bijzondere houten kerk. In de directe omgeving van de stad liggen dorpen van het Bahar volk; Kon Klor II, Kon Jo Ri en Kon Ko Tu. Onderweg vertelt uw gids alles over de geschiedenis van dit gebied en zijn mensen. Als afsluiting van de eerste dag dineert u in een traditioneel dorpshuis, de "Rong". Dit zijn fantastische bouwwerken op palen met een dak tot wel 15 meter hoog. Tenslotte wordt u getrakteerd op een voorstelling van de Bahar mensen met gongmuziek en Xoangdans. Probeer ook zeker de lokale Jar-wijn!

 

Overnachting in een homestay in het dorp.

Inclusief lunch en diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 2 Kon Tum - Kham Duc

U wordt na het ontbijt door uw gids per auto opgehaald. U volgt de bekenden "Ho Chi Minh Trail" (Highway 14) rinchting het Dak Glei district. Hier maakt u een stop bij het Phuong Hoang Airfield (Phoenix Airfield). Uw gids kan veelal uit eigen ervaring spreken over wat hier allemaal heeft plaatsgevonden. Verderop in Dak To en Dak Ri Peng ontmoet u de Se Dang mensen. 10 km verderop ligt het drielandenpunt met Laos en Cambodja, bij Plei Can. U gebruikt de lunch in Dak Glei.

 

Na de lunch rijdt u naar het noorden naar Kham Duc. Dit is het gebied van de Gie Trieng mensen, ook is er een prachtige waterval; de Dak Che. U steekt de meanderende en avontuurlijke "Loxo" pas over voordat u aankomt in Kham Duc. 

 

Overnachting in een hotel in Kham Duc.

Inclusief ontbijt, lunch en diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 3 Kham Duc - Hoi An

Ontbijt in Kham Duc. U wordt in ongeveer 3 uur naar Hoi An gebracht. De weg naar Hoi An is mooi en bergachtig. De koffieplantages laat u achter. U verruilt deze voor de zee welke langzamerhand dichterbij komt.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

 

Einde arrangement.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën