Bouwsteen Volg de Ho Chi Minh Trail

Deze bouwsteen is in het bijzonder bedoeld voor geïnteresseerden in het verleden van Vietnam. Niet alleen de geschiedenis van de Ho Chi Minh trail komt aan bod, ook zeker de dorpsgemeenschappen en het pure leven van de mensen in deze omgeving is de moeite waard. In dit achterland van Vietnam is nog niets te merken van de moderne ontwikkelingen langs de kust. Er zijn maar weinig toeristen die deze route volgen, een uitdaging voor mensen die op zoek zijn naar onbekende gebieden

Oorlogsgeschiedenis
Verblijf in homestay
Traditionele huizenbouw
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis van dag tot dag: Volg de Ho Chi Minh Trail

Dag 1     Aankomst Konkotu

Dag 2     Kham Duc

Dag 3     Hoi An

100% maat werk

Dag 1 Pleiku – Konkotu

P1020813_4qm8r7(17) Vietnam-KonTum-houtenkerk(17)

Met uw gids en chauffeur gaat u op pad naar een dorp buiten Kon Tum. U rijdt van de luchthaven naar het dorpje Konkotu voor een wandeling van zo'n 3 km langs de Dakbla rivier. U stapt in een bootje waarmee u terug naar een dorp vaart. Vriendelijke, gastvrije mensen zijn blij om u te zien en uit te nodigen voor een kopje thee uit eigen tuin. Ontdek de smaak van alle soorten fruit, en misschien mag u ook wel een glaasje zelf gebrouwen rijstwijn proeven. Als afsluiting van de eerste dag dineert u in een traditioneel dorpshuis, de "Rong". Dit zijn fantastische bouwwerken op palen met een dak tot wel 15 meter hoog. 

 

Overnachting in een homestay in Konkotu.

Inclusief lunch en diner, boottocht, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 2 Konkotu - Kham Duc

De geschiedenis van de Ho Chi Minh trail is heftig en aangrijpend. Deze verborgen aanvoerroute werd gebruikt door het Noord-Vietnamese leger tijdens de 'Amerikaanse Oorlog', zoals de oorlog lokaal bekend staat. Het is een reeks verborgen routes aan weerszijden van de Vietnam-Laotiaanse grens. Langs de route zijn nog veel militaire overblijfselen uit de oorlog te vinden. U volgt de bekende "Ho Chi Minh Trail" (Highway 14) richting het Dak Glei district. Hier maakt u een stop bij het Phuong Hoang Airfield (Phoenix Airfield). Uw gids kan veelal uit eigen ervaring spreken over wat hier allemaal heeft plaatsgevonden. Verderop in Dak To en Dak Ri Peng ontmoet u de Se Dang mensen. 10 km verderop ligt het drielandenpunt met Laos en Cambodja, bij Plei Can. U gebruikt de lunch in Dak Glei. Na de lunch rijdt u naar het noorden naar Kham Duc. Dit is het gebied van de Gie Trieng mensen, ook is er een prachtige waterval; de Dak Che. U steekt de meanderende en avontuurlijke Loxo pas over voordat u aankomt in Kham Duc. 

 

Overnachting in Kham Duc.

Inclusief ontbijt, lunch en diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Kham Duc - Hoi An

Ontbijt in Kham Duc. U wordt in ongeveer 3 uur naar Hoi An gebracht. De weg naar Hoi An is mooi en bergachtig. De koffieplantages laat u achter. U verruilt deze voor de zee welke langzamerhand dichterbij komt.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën