Bouwsteen Bergvolkeren in Centrale Hooglanden

Tijdens uw bezoek aan het centrale gedeelte van Vietnam is deze bouwsteen een echte aanrader! Ten westen van Hoi An ligt een prachtig, nog vrij onbekend gebied. Dit gebied is nog niet erg toeristisch en u kan er echt het lokale leven van de etnische minderheden van dichtbij meemaken. De etnische minderheden zijn hier niet te zien in kleurige gewaden zoals in Sapa, maar zijn op eigen wijze minstens zo indrukwekkend.

De bevolking is hier nog heel puur, men is nog niet zo gewend aan toeristen. Het centrale hoogland van Vietnam is ook de bakermat van de export van het land. Vele rubber, koffie- en theeplantage vindt u in deze regio. Een verrassende ontmoeting met het andere Vietnam.

Wat maakt deze reis bijzonder
Verblijf in homestay
Weinig toerisme in dit gebied
Ontmoetingen met locals
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 700,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis dag tot dag: Bergvolkeren in Centrale Hooglanden

Dag 1     Aankomst Kon Tum

Dag 2     Kon Tum

Dag 3     Kon Tum

 

Dag 4     Buon Ma Thuot

Dag 5     Buon Ma Thuot

Dag 6     Vertrek Buon Ma Thuot

100% maat werk

Bij aankomst op de luchthaven van Pleiku wordt u naar uw hotel in Kon Tum gebracht. Dit is het begin van een aantal dagen Vietnam ‘beleven’. Op deze tocht ziet u hoe puur het leven nog is in de afgelegen gebieden. De rust en vriendelijkheid van de mensen in de dorpen is een intense ervaring en zal u nog lang bijblijven.

 

Kon Tum is een rustige stad gelegen aan de rivier de Dakbla en op 50 km afstand van het vliegveld van Pleiku. Het is het uitgangspunt voor een bezoek aan de vele minderheidsdorpen in de omgeving. In Kon Tum staat een prachtige houten, katholieke kerk uit het begin van de 20e eeuw, gebouwd door de Fransen. Erachter is een weeshuis wat behoort tot deze kerk. Tot op de dag van vandaag wonen hier nog heel veel kinderen. Even verderop is een klooster te zien uit dezelfde tijd. Waar het om gaat bij een verblijf in Kon Tum is niet de stad maar de omliggende dorpen waar traditie nog in veel facetten van het dagelijkse leven terug te vinden is. Onder andere vindt u hier de Jarai, de Bahnar en de  Rongaobevolking. Helaas dragen zij geen traditionele kleding meer maar de gemeenschapshuizen, de rongs, zijn een lust voor het oog. Vanuit Kon Tum kunt u verschillende dagtochten of meerdaagse tochten maken te voet of per (motor)fiets.

 

Overnachting in Kon Tum.

Inclusief transfer, privé-auto/busje, Engelssprekende gids

Dag 2 Kon Tum

Vietnam-VanVerre61(17) Vietnam-KonTum-houtenkerk(17)

Na het ontbijt wordt u opgehaald en bezoekt u de Yachim gemeenschap. Hier heeft u de gelegenheid om de Rong-huizen (gemeenschapshuizen) te bezichtigen. Vervolgens rijdt u terug naar Kon Tum en gaat u de prachtige houten kerk, het klooster en het Vinh Son weeshuis bezoeken.

 

Als laatste bezoekt u ook nog het dorpje Konkhongo Kotu waar de etnische minderheden van de Banah stam leven. Vriendelijke, gastvrije bewoners die je uitnodigen voor de (zelfgeplukte!) thee, voor het proeven van allerlei vruchten en als u geluk hebt voor een beker zelf gebrouwen rijstwijn. De rijkdom van de verschillende culturen, de eigen gewoonten en de diversiteit zorgen voor een unieke ervaring. Hierna wordt u naar uw hotel in Kon Tum gebracht.

De avond is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Kon Tum.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, Engelssprekende gids

 

Dag 3 Kon Tum, Excursie naar dorpjes, Homestay

Vandaag rijdt u naar Kon Ray. Hier bezoekt u een aantal dorpjes en ziet u het dagelijks leven van verschillende bevolkingsgroepen, zoals de Sodra mensen en de Jo Long bijvoorbeeld. Vanuit het dorp Konkotu maakt u een wandeling van ongeveer 3 km langs de Dakbla-rivier naar de bron. Daar vandaan wordt u met een houten boot teruggevaren naar Konkotu. Hier overnacht u in een homestay.

De familie zorgt voor een smakelijk diner.

 

Overnachting in een homestay.

Inclusief ontbijt, diner, privé-auto/busje, Engelssprekende gids

Dag 4 Kon Tum - Buon Ma Thuot

Vietnam-VanVerre84 kon tum(17) Vietnam-BienMaThot-KonTum-plantage(17)

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een lange reis naar Buon Ma Thuot. Tijdens deze rit van ongeveer 6 uur rijdt u door het grootste exportgebied van de wereld. Uw chauffeur en gids begeleiden u. Men verbouwt hier voornamelijk peper, koffie en rubber. Al eens gezien hoe koffie eigenlijk groeit of hoe het aftappen van rubber in z'n werk gaat? In het seizoen zijn er ook avocado’s, cashewnoten, jackfruit en veel  andere soorten inheems fruit te vinden. Tijdens de reis wordt gestopt voor de lunch (voor eigen rekening).

Bij aankomst in Buon Ma Thuot wordt u naar uw hotel gebracht. De avond is ter vrije besteding.

 

Buon Ma Thuot is de belangrijkste en grootste stad van de Centrale Hooglanden, voorheen was het tevens het centrum van de handel in koffie, thee, rubber en hardhout. Toeristisch gezien is het geen interessant oord. De omgeving maakt een of twee overnachtingen in deze plaats noodzakelijk zodat u de tijd heeft om het te gaan verkennen. Een van de bekendste buitenwijken van Buon Ma Thuot is Ako d’Hong met een geheel eigen sfeer, ga daar zeker een kijkje nemen. Het is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Yok Don Nationaal Park.

 

Overnachting in Buon Ma Thuot.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, Engelssprekende gids

 

Dag 5 Buon Ma Thuot, Excursie Yokdon N.P.

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan het Yokdon National Park. Dit park is een van de grootste parken van Vietnam en ligt 45 km van Buon Ma Thuot. Vandaag gaat u een wandeling van ongeveer 3 uur maken (20 km). Tijdens deze trek gaat u diep het bos in en geniet u van de prachtige natuur.

 

Er komt nog groot wild voor in Yokdon, zoals de Aziatische olifant, de tijger en het luipaard. Helaas zijn deze zelden te spotten. Wel heeft u een goede kans om herten, apen en vele vogels te zien. Na de lunch (eigen rekening) wordt u naar ‘Don Village’ gebracht. U bezoekt daar de graftombe van Elephant Hunters King, een legende in Vietnam. Hierna wordt u teruggebracht naar Buon Ma Thuot.

Onderweg heeft u een korte koffiestop bij een museum fabriekje waar de beroemde Trung Nguyen koffie vandaan komt.

Het is een soort Vietnamese Starbucks te noemen.

 

Overnachting in Buon Ma Thuot.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, Engelssprekende gids

 

Dag 6 Vertrek Buon Ma Thuot

Na het ontbijt eindigt dit arrangement. U kunt vanaf Buon Ma Thuot per vliegtuig doorreizen naar uw volgende bestemming, of u reist nog verder over de hooglanden naar de plaats Dalat. 

 

Inclusief ontbijt

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën