Bouwsteen Bergvolkeren in Centrale Hooglanden

Tijdens uw bezoek aan het centrale gedeelte van Vietnam is deze bouwsteen een echte aanrader! Ten westen van Hoi An ligt een prachtig, nog vrij onbekend gebied. De etnische minderheden zijn hier niet te zien in kleurige gewaden zoals in Sapa, maar zijn op eigen wijze minstens zo indrukwekkend. De bevolking is hier nog heel puur, men is nog niet zo gewend aan toeristen. Het centrale hoogland van Vietnam is ook de bakermat van de export van het land. Vele rubber, koffie- en theeplantage vindt u in deze regio. Een verrassende ontmoeting met het andere Vietnam.

Verblijf in homestay
Weinig toerisme in dit gebied
Ontmoetingen met locals
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis dag tot dag: Bergvolkeren in Centrale Hooglanden

Dag 1     Aankomst Kon Tum

Dag 2     Kon Tum - Konkotu

Dag 3     Konkotu - Lak Lake

 

Dag 4     Lak Lake

Dag 5     Vertrek Lak Lake

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kon Tum

Bij aankomst op de luchthaven van Pleiku wordt u naar uw hotel in Kon Tum gebracht. Dit is het begin van een aantal dagen Vietnam ‘beleven’. Op deze tocht ziet u hoe puur het leven nog is in de afgelegen gebieden. De rust en vriendelijkheid van de mensen in de dorpen is een intense ervaring en zal u nog lang bijblijven.

 

Kon Tum is een rustige stad gelegen aan de rivier de Dakbla. Het is het uitgangspunt voor een bezoek aan de vele minderheidsdorpen in de omgeving. In Kon Tum staat een houten kerk uit het begin van de 20e eeuw, gebouwd door de Fransen. Erachter is een weeshuis. Tot op de dag van vandaag wonen hier veel kinderen. Even verderop is een klooster te zien uit dezelfde tijd. In de omliggende dorpen is traditie nog in veel facetten van het dagelijkse leven terug te vinden. Onder andere vindt u hier de Jarai, de Bahnar en de Rongaobevolking. Zij dragen geen traditionele kleding meer, maar de gemeenschapshuizen (rongs) zijn een lust voor het oog. 

 

Overnachting in Kon Tum.

Inclusief transfer

Dag 2 Kon Tum - Konkutu

Vietnam-VanVerre61(17) Vietnam-KonTum-houtenkerk(17)

Met uw gids en chauffeur gaat u op pad naar de dropen buiten Kon Tum. De rijkdom van de verschillende culturen, ieder met haar eigen gewoonten, maakt deze dag tot een unieke ervaring. De mensen dragen niet meer de kleurrijke kleding, maar hun leven is nog steeds erg puur. Na de oorlog heeft het katholicisme invloed gekregen in dit afgelegen gebied. Dat is duidelijk terug te zien in de vele kerken die hier gebouwd zijn. De oorspronkelijke boeddhistische religie is ook nog steeds voelbaar. U bezoekt de mensen van de Sodra stam in het dorp Kon Bil en de mensen van de Jo Long stam in de dorpen Kon Du en Kon Cheo Leo. Daarna terug naar Kon Tum voor de lunch (eigen kosten). In de middag rijdt u naar het dorpje Konkotu (8 km buiten Kon Tum) voor een wandeling van zo'n 3 km langs de Dakbla rivier. U stapt in een bootje waarmee u terug naar een dorp vaart. Vriendelijke, gastvrije mensen zijn blij om u te zien en uit te nodigen voor een kopje thee uit eigen tuin. Ontdek de smaak van alle soorten fruit, en misschien mag u ook wel een glaasje zelf gebrouwen rijstwijn proeven. In het dorp Konkutu geniet u deze avond van een traditioneel diner.

 

Overnachting in een homestay in Konkutu. 

Inclusief ontbijt, diner, boottocht, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 3 Kon Tum - Lak Lake

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de reis naar Lak Lake. Tijdens deze rit van ongeveer 6 uur rijdt u door het grootste exportgebied van de wereld. Men verbouwt hier voornamelijk peper, koffie en rubber. Al eens gezien hoe koffie eigenlijk groeit of hoe het aftappen van rubber in z'n werk gaat? In het seizoen zijn er ook avocado’s, cashewnoten, jackfruit en veel andere soorten inheems fruit te vinden. U stopt meerdere keren op route om een theeplantage te bezoeken, te genieten van het uitzicht over het Bien Ho meer, Elephant rock te beklimmen, een koffie- en peperplantage te bezoeken en gewoon om foto's te maken van het groene landschap. In de middag arriveert u bij het mooie Lak Lake.

 

Overnachting aan Lak Lake.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

 

Dag 4 Lak Lake

Vietnam-Lak-Lake-Kajak Vietnam-Lak-Lake-Omgeving_1_429833 Vietnam-Lak-Lake-Rijstveld_1_429861

Na het ontbijt maakt u een wandeling van een uur door koffie plantages en bossen naar de Bim Bip waterval. Deze waterval ligt aan de voet van de berg Cu Yang Sin en wordt ingesloten door grote rotspartijen en bossen aan beide zijden. Wat een idyllische locatie. Neem rustig de tijd om de omgeving in u op te nemen, en ga zwemmen in het koele water. U wandelt terug naar Lak Lake, en zoekt onderweg een fijn plekje uit voor een picknick-lunch. Tijd voor wat cultuur; u bezoekt het zomerhuis van de Bao Dai koning en stapt dan op de fiets voor een rit naar een dorp van de M'Lieng stam. Hier wandelt u rond en ziet u hoe de mensen van deze stam hun dagelijks leven indelen. Terug op de fiets naar Lak Lake.

 

Overnachting aan Lak Lake.

Inclusief ontbijt, lunch, fietshuur, Engelssprekende gids en entreegelden

 

Dag 5 Vertrek Lak Lake

Na het ontbijt eindigt dit arrangement. Vervolg uw reis door de centrale hooglanden naar Dalat, of reis naar de luchthaven van Buon Ma Thuot vanwaar u naar veel andere plaatsen in Vietnam kunt vliegen. 

 

Inclusief ontbijt

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën