Khao Sok met kinderen
foto_tessa_pasfoto

Khao Sok met kids is een te gekke ervaring

Tessa 17-1-2020

Met mijn gezinnetje ben ik door Thailand gaan reizen. Mijn vriend, onze dochter 'Liz' van vier jaar en ik. Het was een onvergetelijke ervaring waar we alle drie nog vaak aan terug denken. Liz is zelfs aan het sparen om weer naar Thailand terug te gaan.

 

Khao Sok voelt meteen al als een paradijsje! Wij gaan hier een paar heerlijke dagen beleven dat is zeker.

 

Met je kind in de nachttrein

De nachttrein is iets waar Liz al dagen naar uitkeek. Als kind is het natuurlijk al een heel avontuur om met de trein mee te gaan, laat staan slapen in een trein! We waren met z’n drieën op reis door Thailand dus we hadden ook drie slaapcabines. Het fijne is dat je eerst gewoon kunt zitten aan het tafeltje. We hebben dus lekker wat spelletjes gespeeld samen. Even later iemand aangesproken die onze bedden in elkaar ging zetten. Dit gaat ongelooflijk snel. Binnen een minuut is het van tafel met twee bankjes omgetoverd in een ruim bed met gordijntjes ervoor. Het ligt wel lekker, maar het is wel een herrie. Neem vooral je oordopjes mee en ik vond het heel fijn dat ik een slaapmasker bij me had. Liz heeft zonder oordoppen de hele reis doorgeslapen, wel had ze een slaapmasker op.

Nachttrein naar Surat Tani

 

Slapen in Khao Sok met kinderen

Bij onze accommodatie Khaosok Riverside Cottage aangekomen voel je meteen de rust van de natuur. Die geur en de geluiden, heerlijk is het hier!

We werden heel warm ontvangen en onze blonde dochter is ook hier erg geliefd. Haar naam wordt meteen goed onthouden. Elke dag is het ‘Goedemorgen Liz’ en ‘Welterusten lieve Liz’. Zo leuk!

 

Je merkt wel dat je hier in de jungle slaapt. Op en in de huisjes wemelt het van de gekko’s. Ook mieren en insecten zijn aanwezig, maar gelukkig in het huisje zo goed als niet. De gekko's vond ze wel wat spannend, maar ook wel erg leuk! We sliepen onder een klamboe. Dit vond Liz geweldig, het is natuurlijk net een tent. Ze heeft dan ook heerlijk geslapen, wij trouwens ook. Heerlijk in slaap vallen met al die natuurgeluiden.

Thailand, Khao Sok    Khao Sok, Thailand    Khao Sok, Thailand

 

Varen en zwemmen in het Cheow Lan meer

Voor mij was Khao Sok zeker wel een hoogtepuntje. Wat is het hier prachtig! En dan met een bootje het meer op. Wauw wat is dit mooi. Ik kijk mijn ogen uit en ook Liz vindt het helemaal geweldig. Ze kan zo genieten van de dingen om haar heen. Ze ziet ook van alles wat volwassenen niet zien dat is zo leuk aan het reizen met kinderen. Je ziet de mooie wereld toch ook weer een beetje anders. We hadden voor Liz een eigen camera gekocht en ze was heerlijk foto’s aan het maken van de geweldige kalkbergen om ons heen. Zo leuk om te zien dat je dochter geniet, dan geniet je zelf nog meer.

Khao Sok, Thailand       Thailand met kinderen

 

Tussendoor zijn we gestopt bij een hotel op het meer. Hier hebben we even lekker geluncht en mochten we ook gaan zwemmen in het meer. Weer zo’n onvergetelijke ervaring! We hadden voor Liz zwembandjes meegenomen en een unicorn zwemband (waar ze het nog steeds over heeft). Plons het water in! Het is natuurlijk gewoon water, maar toch voelt het zo schoon en fris, gewoon, omdat het daar zo mooi en bosrijk is. Echt een eer om hier te mogen zwemmen met onze dochter.

Khao Sok, Thailand    Khao Sok, Thailand   Khao Sok, Thailand

Tuben is ook erg leuk met de kinderen. Bekijk onze excursie Tuben over de rivier.

 

Eten maken voor een olifant

Vroeg in de ochtend werden we opgehaald met een jeep. Op naar de olifant die is opgevangen door een man die hem heeft gekocht van een verkeerde handelaar. Hier heeft hij nu een fijn leven waar hij goed wordt behandeld, vrij rondloopt op een groot erf, goed eten krijgt en heel veel liefde van iedereen. De kennismaking is erg spannend, Liz vindt hem toch wel wat groot en dan is aaien wel erg eng. Dan houden we gewoon wat afstand en gaan we lekker eten voor hem maken. Bananen schillen, meel maken en rijst koken. Daarna worden hier bollen van gemaakt. De kinderen doen erg hun best om de olifant een lekker maaltje te kunnen geven, maar dat geven is ook nog best even spannend. Hij steekt zijn slurf uit en je moet die rijstbal op zijn slurf leggen, best spannend als je dat nog nooit hebt gedaan. Uiteindelijk zijn alle kindjes over de angst heen en is de olifant lekker aan het smullen van onze creaties.

Khao Sok, Thailand    Khao Sok, Thailand    Khao Sok, Thailand

 

Jungletocht in Khao Sok met kids

Een jungletocht kan heel zwaar zijn en met jonge kinderen denk je hier niet zo snel aan. Wij wilden toch heel graag een jungletocht doen, maar, aangezien onze dochter nog maar vier jaar oud was, leek het ons slim om eerst een test-jungletocht te doen naast ons hotel. Hier kon je een heel mooi natuurgebied in en het was niet zo’n lange route. Liz vond het helemaal geweldig, ze ging er helemaal in op en zag en ontdekte van alles. Ze heeft geen moment aangegeven dat ze moe is of terug wilde, sterker nog ze baalde ervan dat we de jungle uit gingen.

Ja, we zijn met z’n drieën wel klaar voor een echte jungletocht. Wel één waarvan we wisten dat het voor ons alle drie leuk was. We gingen een tocht doen waar ik met Liz halverwege kon spelen en mijn vriend nog even door kon.

Khao Sok, Thailand        Khao Sok, Thailand

 

De volgende ochtend met een boot over het meer naar een afgelegen eiland. Hier begon de tocht. Liz ging super enthousiast op pad met haar hoofdlampje op. Heerlijk om te zien.

Zeker een uur zijn we over smalle paadjes, boomstammen en door water naar boven gegaan. En Liz vond het helemaal geweldig. Hoe leuk is het ook dat je met je schoenen gewoon door het water en modder mag.

Halverwege kwamen we bij een breder stuk rivier. Hier zijn Liz en ik gebleven om met de stenen en de stroming te spelen. De stoere en sterke mensen gingen verder naar de grot. Liz en ik hebben ons hier heerlijk vermaakt en het is een perfecte plek om wat mooie plaatjes te schieten van je kleine.

Khao Sok, Thailand    Khao Sok, Thailand    Khao Sok, Thailand

 

Na een klein uurtje kwam vriendlief weer terug. Ze waren een donkere grot in gegaan waar je tot je nek in het water stond. Maar goed dat ik lekker met Liz aan het spelen was bij het vredige plekje. Wij hebben onze rust gehad, dus weer klaar voor de tocht terug.

We vonden het alle drie geweldig om te doen en zullen dit bij onze volgende reis zeker weer doen.

 

Khao sok met kinderen

Is zeker een aanrader. Er is zoveel te zien en te beleven!

Het is wel goed om van tevoren te weten of dit bij je kind past. Er komt veel reistijd bij kijken. Lange busritten en lange boottochten ontkom je niet aan. Als je weet dat dit geen probleem is voor je kids, zeg ik; Khao Sok zeker doen! Mijn collega Nicole helpt jullie graag bij het samenstellen van jullie familiereis naar Thailand.

 

Tessa