terug naar het overzicht

Bouwsteen Theevelden, tempels en orang-oetans

Een drie hoogtepunten in één bouwsteen. Ga letterlijk de hoogte in naar de koele heuvels van de Cameron Highlands. Waarna jullie tempels en cultuur gaan snuiven op Penang én orang-oetans van dichtbij kunnen gaan spotten. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Orang-oetans spotten
Lopen door prachtige theevelden
Bezoek aan een vissersdorpje
Lara-Indonesie-draai
Lara
Maleisië is zo divers en er is onwijs veel te beleven voor het hele gezin. Ik vertel het jullie graag!

Per volwassene: € 500,-

Per kind: € 450,-

Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Hotels
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Leeftijd label
  • Offerte

Theevelden, tempels en orang-oetans

Dag 1     Aankomst Cameron Highlands

Dag 2     Cameron Highlands

Dag 3     Penang

 

Dag 4     Penang

Dag 5     Penang

Dag 6     Vertrek Penang

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Cameron Highlands

Cameronhighlands123(13)

De komende dagen hebben jullie de beschikking over een huurauto. Zelf met de auto rijden door Maleisië is al een avontuur op zich. Het is erg goed te doen, de wegen zijn over het algemeen van prima kwaliteit.
De rit gaat naar de groene Cameron Higlands. Door de hoge ligging is het, vergeleken met de rest van Maleisië, heerlijk koel in de Cameron Highlands. Hier dus geen klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd zoals op veel andere plekken in Maleisië. Het is ook de ideale plek voor het verbouwen van thee, groente en fruit. Om die reden wordt het ook wel “Malaysia’s Green Bowl” genoemd. Het uitzicht over de groene theevelden is prachtig.

 

Overnachting in Cameron Higlands.

Inclusief huurauto

Dag 2 Cameron Highlands

Cameronhighlands122(8) Cameronhighlands-telephonebooth(11) DSC_4709(8)

Vandaag kunnen jullie zelf op ontdekking gaan in Cameron Highlands. Start de dag bijvoorbeeld goed met een vers kopje thee uit eigen tuin bij één van de beroemdste theeplantages van Cameron Highlands. Ga mee met de rondleiding en kom erachter hoe van de vele planten op het land de thee wordt gemaakt die jullie drinken.

 

Overnachting in Cameron Higlands.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 3 Cameron Highlands - Penang

Penang-colonialhousescolorful Maleisië-Penang-Georgetown-Riksjarijder

Jullie gaan naar de volgende bijzondere plek; Penang. Het is een lange rit, maar gelukkig is er onderweg genoeg te doen. Voor een verkoelende duik kunnen jullie stoppen bij een vrij grote waterval. Hier is ook een leuke kleine bazaar waar je souvenirtjes kunt scoren of wat te eten kunt halen.


Informatie Penang:
Penang, een populaire en misschien ook wel de leukste bestemming van Maleisië. Het is een sfeervol eiland met een rijke cultuur, lekker eten en lieve mensen. Er is ontzettend veel te doen op dit eiland. Een hoogtepuntje is wel de stad Georgetown, maar er is nog zoveel meer.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 4 Penang

Maleisië-Penang-Georgetown-streetart1_1 Penang-KekLokSitemple Penang-chineseroofornament

Lekker toeren met jullie eigen auto over het eiland Penang. Een echte must is de hoofdstad Georgetown. Hier kunnen jullie te gekke foto's scoren met de street art die je overal tegen komt. Het is een gezellige en levendige stad met een relaxte sfeer. Op dit eiland vind je ook de grootste boeddhistische tempel van Zuidoost-Azië. De pagode kan beklommen worden. Het is even een klim maar eenmaal boven hebben jullie een geweldig uitzicht. Willen jullie nog meer in de wolken zijn? Er gaat een kabelbaan naar de top van Penang Hill. Hier is een weids uitzicht over Penang. Er staat ook een tempel, er is een foodcourt en er is een speeltuin voor de kinderen.

Haal al jullie spullen uit de huurauto, het is tijd om hem weer in te leveren. Aan het einde van de dag wordt de auto opgehaald bij jullie hotel.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 5 Penang

Penang-butterflypark12 Penang-fishermanjettyJelutong

Vandaag gaan jullie orang-oetans zien in het opvangcentrum bij Bukit Merah.
Hier varen jullie naar het orang-oetan eiland waar jullie mogen lopen tussen de apen. Jullie lopen over paden met hekken eromheen zodat de apen niet bij jullie kunnen komen, wel zo veilig.

Hierna gaan jullie door naar het vissersdorpje Kuala Sepetang. Hier zien jullie hoe de mensen op het water wonen en maken jullie een wandeling over een aangelegd pad door de mangrove-jungle. Vervolgens krijgen jullie een tour in een fabriekje waar mangrovehout wordt verwerkt tot steenkool. Een interessant proces waar jullie veel van zullen leren.

Let op: kinderen onder de 90cm worden niet toegelaten op het orang-oetan eiland.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en bezoek orang-oetan opvangcentrum

Dag 6 Vertrek Penang

Penang-Kerachutbeachsunset(13)

Na het ontbijt komt deze bouwsteen ten einde. Jullie kunnen de reis uitbreiden en de jungle van Belum ontdekken. Vraag onze Maleisië specialist naar de mogelijkheden.

 

Inclusief ontbijt.

 

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

De CO2-uitstoot van uw reis wordt voor 100% gecompenseerd

Daarnaast planten wij voor iedere geboekte nacht een boom