Bali met kinderen
Chantal en dochter

Tips voor een rondreis Bali met kinderen

Chantal, Van Verre 5-4-2017

Al jaren reis ik door Azië, heerlijk genietend van de natuur en de mooie mensen. Vaak samen met mijn echtgenoot, maar onze kinderen gingen nooit eerder mee, ik moest aan het werk. De verhalen werden verteld, maar als kinderen nog klein zijn, dan kunnen ze zich toch niet goed voorstellen hoe mooi het eigenlijk is. Dit jaar dan toch voor het eerst, ja hoor, ze mochten mee.

 

Familiereis Bali

Ik twijfelde over de route op Bali. Ik koos ervoor om overal twee nachten te gaan slapen. Zo konden we veel doen en hoefden we dan niet hele lange dagen in de auto. Het werd een fantastische familiereis op Bali. We begonnen in Seminyak, in Tonys villa. Een kleinschalig hotel met bungalows in een tuin met een zwembad. Vijf minuutjes wandelen naar zee en restaurants en winkeltjes in de buurt. De kinderen moesten erg wennen aan de warmte, maar een fijne strandwandeling gaf verfrissing. De golven bij Seminyak zijn flink, dus zwemmen in zee zagen ze niet zitten. Na Seminyak naar Ubud, waar uiteraard aapjes gekeken moesten worden. De dames in het hotel maakten ’s morgens vroeg al de offertjes klaar. De kinderen vonden het leuk om te zien dat ze elke ochtend de offers rondbrachten.

 

Bezienswaardigheden Bali

Vanuit Ubud had ik vooraf een auto geboekt om zo een mooie trip noordwestwaarts te kunnen maken. De weg bracht ons langs het Bratanmeer met de mooie Bedugul tempel. Daarna verder naar de Git Git waterval. Een wandeling van een half uur over een pad langs winkeltjes leidde naar het koele water. Uiteindelijk verder naar Pemuteran, een klein dorp aan de noordwestpunt van Bali.

We huurden een boot met snorkelspullen en voeren zo in een half uur naar het eiland Menjangan dat voor de kust ligt. Wat een vissen en gekleurd koraal, echt prachtig! Zelfs mijn zoon van 6 ging mee snorkelen, er ging een wereld voor hem open, wat genoot hij hiervan.

Na het verblijf in het Adi Assri hotel zijn we verder gereisd naar hotel The Menjangan met een prachtig panorama over zee en het Bali Barat National Park. Je verblijft hier echt in de jungle met zijn herten, vele vogels en wilde aapjes. Wij hebben hier paard gereden, dwars door de mangrovebossen en zagen de zonsondergang bij zee.

 

 

Zwemmen met dolfijnen bij Lovina 

Bij Lovina moesten er natuurlijk dolfijnen gespot worden ’s morgens vroeg. En ja hoor, naast onze boot doken de dieren op. In Lovina is er de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen. Normaliter worden deze dieren gebruikt voor kinderen met een handicap, maar toeristen kunnen hier tegen betaling met de dieren in de bassins zwemmen. Wat was het spannend met zo’n groot beest in het water, maar wel een erg leuke belevenis.

 

 

Verder oostwaarts over Bali, dwars door de bergen en langs de Gunung Agung. Overal rijstvelden en prachtige uitzichten bij Rendang. Onderweg nog een stop bij een plantage, je ziet hoe Luwak koffie gemaakt wordt en hoe kaneel en andere specerijen groeien.

De laatste nachten verbleven we in Sanur. Nog even genieten van het zwembad en de zee voordat we weer naar huis moesten. Jammer hoor, het zat er alweer op! Een rondreis met kinderen op Bali is echt een aanrader! 

 

Chantal,

Van Verre

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
  • Geert
    15-2-2020
    Beste Chantal, hebben jullie zelf gereden? Het wordt vaak afgeraden ivm de verkeers'regels' drukte en slecht wegdek. Dank! Groet. Geert