Met de kinderen naar Indonesië reizen
Chantal en dochter

Met de kinderen naar Indonesië reizen

Chantal 13-11-2019

Op pad met je kinderen door een land waar de mensen iedereen begroeten en waar ze altijd vrolijk zijn. Zo fijn om onbezorgd te kunnen genieten van rijstvelden, mooie tempels, hier en daar een vulkaan en stranden om te snorkelen en te zonnen. Veel verschillende soorten dieren die je onderweg tegenkomt, zoals orang-oetans en olifanten in de jungle maken het voor kinderen leuk om te wandelen door de natuur. Er zijn zoveel mogelijkheden om met kinderen te reizen door Indonesië, kijk maar eens naar...

 

Reizen op Sumatra


In het Gunung Leuser National Park leven prachtige apen, de orang-oetans. Dieren die uit gevangenschap teruggeplaatst zijn in de natuur. Grote bomen, je kunt je armen er niet omheen houden zo breed zijn ze; wat is het hier prachtig groen. Verder iets zuidelijker reizend kom je langs de bekende vulkanen de Sibayak en Sinabung; soms komt de rook er nog uit.

 

Het bekende Tobameer ligt op een uurtje of 3 rijden afstand. Wat is het hier prachtig; het blauwe water met daarop de bekende huizen van de Batak bevolking op het eiland Samosir. Natuurlijk kun je lekker zwemmen in het frisse water maar het is ook heel erg leuk om een kano te huren en een middag te gaan peddelen op het meer.

 

In West-Sumatra ligt de plaats Bukittinggi. Hier woont de Minangkabau bevolking. Een prachtige regio met onder andere het Fort de Kock en de ontzettend mooie Harau kloof. Wie weet zie je hier wel een zwarte gibbon, de siamang , door de bomen zwieren. Een wandeling door de rijstvelden en langs de kampongs mag hier zeker niet ontbreken!

 

Reizen op Java

 

Ontzettend veel hoogtepunten met de bekende bezienswaardigheden maar ook zeker een eiland waar je nog wel van het bekende pad af kunt gaan. Jakarta, Bogor en Bandung zijn grote steden met mooie koloniale gebouwen. Ten zuiden van Bogor ligt het onbekendere Nagrak. Een leuke plek om te genieten van het echte Javaanse leven. Samen met de eigenaresse van het hotel kook je een heerlijke Javaanse maaltijd.

 

Aan de zuidkust van Java ligt Pangandaran. Vaar hier met een bootje door de mooie Green Canyon. Ook leuk om juist weer iets meer landinwaarts te rijden en het Dieng plateau op te gaan. Hier kun je prachtige wandelingen maken langs de vulkanische meren. Slapen kun je het beste in het dorpje bij de Borobudur wanneer je ’s morgens vroeg deze grote Boeddhistische tempel op wilt klimmen; hopelijk wordt het een mooie zonsopgang. Ook kun je hier een fietstocht maken, langs de rijstvelden, langs kampongs; kijk eens bij de mensen binnen en zie hoe zij leven.

Een bezoek aan een lagere school is ook zo leuk! De kindjes lopen allemaal in uniform en zitten gezamenlijk aan een tafeltje.

 

Jogyakarta is een leuke stad met gezellige restaurantjes en heel veel winkeltjes. De Bromo vulkaan ligt op Oost-Java, het wordt een flinke wandeling omhoog. Eerst door de zandzee en daarna meer dan 200 treden de trap op. Het is fris maar als het helder is, dan is de zonsopgang hier werkelijk fantastisch!


Op Oost-Java vind je veel plantages. Hoe groeit koffie nou eigenlijk? Waar komt kaneel vandaan? Bijna alle specerijen zijn hier wel te vinden. Voor de sportieve kinderen is het ook zeker een aanrader om de Ijen vulkaan te beklimmen. Een flinke wandeling in het donker omhoog en als er dan zwavel uit de krater komt en dit komt in aanraking met zuurstof, dan zie je blauw vuur beneden in de krater. Zodra het licht wordt, komt het azuurblauwe meer tevoorschijn.

 

Reizen op Bali

 

Korte afstanden, ontzettend lieve mensen, prachtige Hindoe cultuur, een nog mooiere natuur en natuurlijk de stranden. Een eiland waar je gerust 3 weken door kunt brengen. Het zuidelijk gedeelte met de bekende stranden van Sanur, Legian, Seminyak en Tuban. Genieten van een hapje en een drankje en relaxen.

 

Ubud ligt centraal op het eiland en is bekend om zijn kunst- en nijverheid. Kijk eens bij een barong dans, de mensen zijn prachtig aangekleed en er wordt mooie muziek bij gemaakt. De noordkust heeft dolfijnen en een fantastische onderwaterwereld.

 

Snorkelen en duiken kan met name bij Pemuteran (bij het eiland Menjangan), Amed en Tulamben. Bij Lovina zijn ’s morgens vroeg de dolfijnen te spotten voor de kust. In het binnenland vind je veel rijstvelden en koffieplantages. Pinda’s groeien onder de grond, Luwak koffie wordt gebrand nadat de civetkat de koffieboon heeft uitgepoept, dat is nog eens een interessant proces om te zien!

 

Zo zie je; er is zoveel te beleven in Indonesië en ook met kinderen is het heel goed om te doen!

 

Bekijk alle familiereizen naar Indonesië of de bouwstenen (korte familiereizen) naar Indonesië. 
De bouwstenen kunnen aan elkaar gekoppeld worden tot een complete reis!