terug naar het overzicht

Bouwsteen Familiecruise van Flores naar Bali

Neem op 8 augustus deel aan een bijzondere familiecruise waarbij jullie in een week van Flores naar Bali varen op een luxe, houten zeilschip. Vaar langs de vele onbekende eilandjes en stop onderweg voor diverse excursies op het land of in het water. Van snorkelen langs kleurrijke koraalriffen tot meezingen met de lokale kinderen op school. Op een leuke, actieve manier leren jullie over de cultuur, de flora en fauna, maar ook over de gevolgen van plastic in de zee gooien.

Wat maakt deze reis bijzonder
Slapen op een luxe cruiseschip
Zwemmen met walvishaaien
Op bezoek bij locals
P1110691
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan jullie helpen met de perfecte familiereis.

Per volwassene: € ,-

Per kind: € ,-

Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Familiecruise van Flores naar Bali

Dag 1      Aankomst Labuan Bajo

Dag 2      Varen met de Ombak Putih

Dag 3      Varen met de Ombak Putih

 

 

Dag 4      Varen met de Ombak Putih

Dag 5      Varen met de Ombak Putih

Dag 6      Varen met de Ombak Putih

 

Dag 7      Varen met de Ombak Putih

Dag 8      Aankomst Bali

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Labuan Bajo

Vanuit Bali vliegen jullie over het grootste deel van de route die jullie over water gaan afleggen. Op het vliegveld van Labuan Bajo worden jullie opgehaald door de reisleiding en naar het strandhotel in Labuan Bajo gebracht. Hier kunnen de ouders ontspannen bij het zwembad, terwijl onze reisleiders de kinderen meenemen om te leren snorkelen in het ondiepe water voor het strand. De ouders zijn natuurlijk ook welkom als ze dat willen.

 

Bij zonsondergang verzamelen jullie voor het avondeten en leren jullie de medereizigers kennen. Jullie ontmoeten de natuurexperts en echte Spider Hunters, Ray & Angela en krijgen het activiteitenpakketten voor de reis te zien, inclusief een identificatieboek voor dieren en vissen. De reisleiders zullen alles uitleggen over het plezier dat je de komende week te wachten staat terwijl jullie eilandhoppen naar Bali.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih.

Inclusief transfer, diner

Dag 2 Varen met de Ombak Putih

Indonesie-Labuan-Bajo-Kindje Indonesie-Ombak-Putih-Boot Indonesie-Ombak-Putih-Dansvoorstelling

Na het ontbijt worden jullie naar een traditioneel dorp gebracht om de lokale Manggarai-mensen te bezoeken. Jullie worden verwelkomd in hun tribale wereld. Ze laten onder andere de 'caci'-zweep dans en de bamboedans zien. Als jullie geluk hebben, worden jullie uitgenodigd om mee te doen.

 

Later op de ochtend glijden jullie over de golven in rubberen tenders op weg naar de Ombak Putih, jullie huis voor de aankomende week. Eenmaal gevestigd aan boord vertrekken jullie naar het Komodo National Park voor de eerste keer snorkelen van de reis.

 

In de vroege avond gaan jullie voor anker bij een eilandje om duizenden fruitvleermuizen uit hun mangrovehuizen te zien verschijnen. De fruitvleermuizen zullen de hemel vullen terwijl ze op weg zijn naar het vasteland op zoek naar voedsel.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih.

Inclusief maaltijden en uitstapjes

Dag 3 Varen met de Ombak Putih

Vroeg in de ochtend gaan jullie aan land bij het eiland Rinca, waar jullie op zoek gaan naar Komodo-draken. Met een verrekijker in de hand gaan jullie op zoek naar apen, herten, varkens, buffels, vogels en insecten, terwijl Ray en Angela jullie door de bossen en savannes van dit grote eiland leiden.

 

Vervolgens op zoek naar de volgende gigantische dieren, namelijk de mantaroggen! Al snorkelend is de kans groot deze dieren tegen te komen. De roggen laten zich door de stroming voeden cirkelen rond bij de zogenaamde reinigingsstation, waar kleine vissen parasieten uit hun huid en mond verwijderen.

 

Jullie zullen oversteken naar een nabijgelegen rif, de favoriete ontmoetingsplaats van zeeschildpadden. Wie weet hebben jullie het geluk om met deze reptielen te zwemmen.

 

Vanavond is er een strand-BBQ. Het wordt een groot Indonesisch feest. Dans en zing met de bemanning mee en geniet van het heerlijke eten.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih.

Inclusief maaltijden en uitstapjes

Dag 4 Varen met de Ombak Putih

Flores-Komodo-Draak Indonesie-Ombak-Putih-Insectenjacht Indonesie-Ombak-Putih-Onderwaterwereld

Wat is het fijn om wakker te worden voor de kust van een verlaten eiland met een prachtig wit zandstrand! Ray en Angela leiden de kinderen op een insectenjacht op zoek naar griezelige kriebels in het lange gras. Daarna is er tijd om af te koelen in het water en een kijkje te nemen bij de kleurrijke koralen voor de kust. Of wat dachten jullie van wat paddleboarden en kajakken?

 

Vervolgens zeilen jullie verder over zee naar de enorme nabijgelegen vulkaan. Hier op het strand zijn lokale dorpsbewoners bezig met het bouwen van een traditionele houten pinisi-boot, met dezelfde stamboom en geschiedenis van de Ombak Putih. Al lopend door dit kleine dorp krijg je een idee van hun eenvoudige manier van leven.

 

In de namiddag is het weer tijd om te snorkelen bij een levendig koraalrif vlak bij de kust. Onderwater zien jullie vissen en zeedieren uit alle tinten van het kleurenspectrum! Prachtig!

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih.

Inclusief maaltijden en uitstapjes

Dag 5 Varen met de Ombak Putih

Deze ochtend worden jullie wakker bij een ander vulkanisch eiland, bedekt met een jungle, een mysterieus kratermeer en een wensboom in het midden van de jungle. Tijdens een junglewandeling leiden Ray en Angela jullie langs de kraterrand, wederom op zoek naar dieren in het wild. Ze zullen van alles vertellen over de speciale flora en fauna van het eiland.

 

Na deze wandeling wordt er een meer bezocht waar jullie in het warme water kunnen zwemmen en paddleboard-races kunnen houden. Terwijl de lunch wordt geserveerd op de boot, steken jullie over naar een ander tropisch eiland. De lokale dorpskinderen zullen mee wandelen en een rondleiding geven door het dorp en de jungle. Bij de waterval zullen de jonge gidsen de leiding nemen op een slingerschommel boven het meer. Zij zullen laten zien hoe jullie kunnen genieten van het water in 'jungle-stijl'! Onderweg zullen Ray en Angela wijzen op alle fascinerende insecten en beesten die in de jungle leven.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih.

Inclusief maaltijden en uitstapjes

Dag 6 Varen met de Ombak Putih

Indonesie-Ombak-Putih-Snorkelen 593fe2b603c0c018254c92e2b50b5639 Indonesie-Ombak-Putih-Paddelboarden

Vandaag is het weer tijd voor gigantische dieren: de massieve, maar ongevaarlijke walvishaaien! Bij zonsopkomst gaan de gidsen op pad om de walvishaai te spotten. Hebben ze geluk? Dan mag je met deze vriendelijke dieren gaan zwemmen. Misschien in het begin een beetje eng, maar al snel zal de spanning wegzakken. Het is een onvergetelijke ervaring.

 

De middag brengen jullie door op een nabijgelegen strand. Ga snorkelen, peddelen, kajakken of de jungle-omgeving verkennen met de gidsen.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih.

Inclusief maaltijden en uitstapjes

Dag 7 Varen met de Ombak Putih

Vandaag bezoeken jullie een erg bijzonder dorp, dat toebehoort aan de Bajau-bevolking. Van oudsher leven zijn hun hele leven in huizen op of boven het water op palen. Jullie brengen een bezoek aan de lokale school, waar jullie lekker gaan meezingen met de schoolkinderen!

 

Na de lunch wacht er weer een ontspannende en vermakelijke middag. De Ombak Putih meert aan bij een onbewoond eiland, waar jullie wederom kunnen genieten van snorkelen, kajakken en paddleboarden.

 

De bemanning organiseert vanavond weer een heerlijke Indonesische strand-BBQ. Er wordt volop gegeten, muziek gemaakt en gedanst. En dat allemaal naast een vreugdevuur onder een, hopelijk, heldere sterrenhemel.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih.

Inclusief maaltijden en uitstapjes

Aankomst Bali

Indonesie-Ombak-Putih-dek_1_447057 Indonesie-Sanur-kinderen-ontdekken_1_439159 Indonesie-Bali-jongenkijktuitoprijstvelden6_1

Op de laatste ochtend worden jullie voor de kust van Bali wakker, in de schaduw van de berg Agung. Neem nog een laatste duik in het water of ga nog één keer snorkelen voordat er afscheid genomen wordt van de bemanning. Er is nog één laatste, leerzame activiteit. Bij de Coral Gardeners leren jullie over hoe het koraal wordt hersteld op de riffen. Iedereen mag een eigen koraalfragment creëren en deze op de rekken in zee plaatsen.

 

Later op de dag wordt de eindbestemming bereikt en gaat iedereen zijn eigen weg. Jullie worden in de haven opgehaald en naar het hotel of de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer en uitstapjes

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën