Gili-eilanden snorkelen
Eva Drenth foto

Een schildpad en ik bij de Gili eilanden

Eva 13-4-2017

Tijdens mijn reis over Bali kon ik het niet laten om een uitstapje te maken naar Lombok en dan in het bijzonder naar de Gili eilanden.De bekendste eilanden van de eilandengroep zijn Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno

 

Het eilandgevoel begint al bij aankomst op Gili Air. Er is geen pier, dus de boot zet u af en met uw voeten enkeldiep in het water loopt u het strand op. Op de Gili’s rijden geen auto’s, dus iedereen maakt gebruik van een fiets, paard en wagen of gaat te voet het eiland over. 

 


Gili eilanden snorkelen  

Op de eerste dag besloot ik om te gaan snorkelen bij Gili Air. Mijn reisgenoot durfde niet te snorkelen, dus ik ging er in mijn eentje op uit. Je loopt met je vinnen aan de zee in, achterstevoren natuurlijk, en begint je ontdekkingsreis langs het koraal en de vele vissen. Het was nog ochtend, dus er waren nog niet veel andere reizigers te bekennen.

 

Snorkelen met een schildpad

Na ongeveer 5 minuten snorkelen kwam ik de eerste schildpad al tegen. Een fantastisch gevoel om dit dier van zo dichtbij te kunnen aanschouwen. Samen zwemmen we een stukje en dan zie ik schildpad nr. 2.

 

Wat je op zo’n moment het liefste doet, is het delen van deze ontdekking met je reisgenoot, maar zij was aan het relaxen op het strand. Je zwaait wat en maakt gebaren waarmee je duidelijk wilt maken wat je zojuist hebt gezien. Geen reactie…Dan maar terug naar de kust zwemmen om haar ervan te overtuigen om ook te gaan snorkelen. Dat is mij uiteindelijk gelukt en zoals bij velen werd het een kleine verslaving.

 

De onderwaterwereld rondom Gili Air is prachtig.