Verre reizen met kinderen, een heel leuk avontuur!
Familie Ragbourn

Verre reizen met kinderen, een heel leuk avontuur!

Ragbourn Travel Family 11-11-2019

De familie Ragbourn is een jaar op reis met de kinderen door Azië. Wie zijn zij en hoe zijn zij tot dit besluit gekomen? Hoe ervaren zij het reizen met kinderen en hoe ervaren de kinderen het zelf? Maak kennis met de familie Ragbourn in deze blog! 

 

Reizen met de kinderen

Voor dat wij kinderen hadden hielden we al van reizen en dat hebben we ook veel gedaan. Reizen geeft ons heel veel voldoening, jezelf onderdompelen in nieuwe culturen, het ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe plekken vinden wij het mooiste wat er is.

Toen we zeven jaar geleden onze zoon Liam kregen en 2 jaar later onze dochter Jazz is dat natuurlijk veranderd. Het krijgen van kinderen zet alles in een ander perspectief en je beseft dan meer dan ooit wat er echt toe doet.

 

Samen genieten op een boot op zee!
De kids genieten van het uitzicht!
 

 

Het gezinsleven bevalt ons erg goed en het cliché “kinderen krijgen is het mooiste wat er is” kunnen wij zeker onderschrijven. Het doen van activiteiten als gezin is iets wat we veel doen en iets waar we veel geluk uithalen. Natuurlijk vinden wij het ook prettig om ze ‘s avonds op bed te leggen en nog even tijd te hebben voor ons zelf. Kinderen kosten een boel energie, maar goed dat mag duidelijk zijn ;)

 

Toen de kinderen nog heel klein waren was het reizen van plek naar plek wat lastig. Wel gingen we met de kinderen op vakantie en vonden wij het geen probleem om met een baby een paar uurtjes met het vliegtuig te gaan. En misschien komt het doordat wij hier als ouders beide heel relaxt instaan of omdat wij toevallig hele relaxte kinderen hebben, maar eigenlijk is dat altijd heel goed verlopen. Of we nu met het vliegtuig naar Gran Canaria gingen of met de auto naar Spanje het verliep eigenlijk altijd vrij soepel.

 

Reizen met onze kinderen naar Indonesië

Toen de kinderen 3 en 5 jaar waren zijn we weer een echte reis gaan plannen. We zijn toen 8 weken naar Indonesië gegaan en hebben door Java en Bali gereisd. De oudste was al leerplichtig en we hebben toen bijzonder verlof aangevraagd. Je mag dan je kind twee weken van school afhalen buiten de vakantie om. We hebben dit toen voor de grote vakantie geplakt en hadden toen dus in totaal 8 weken. Ik moet zeggen dat de school hier niet heel moeilijk in deed. Liam was nog aan het kleuteren en hoeveel leer je wel niet van zo’n reis. Gelukkig zagen ze dat op school net zo als wij.

 

De kinderen genieten van de Borobudur
Later wil ik ook zo'n mooie jurk!
 

 

We waren erg benieuwd hoe de kinderen dit zouden doen en of dit niet te vermoeiend voor ze zou zijn, en misschien nog wel het belangrijkste vinden ze het ook leuk?

Ik kan je vertellen dat de familiereis naar Indonesië echt één van de aller mooiste reizen is geworden die we ooit gemaakt hebben. De kinderen hebben het enorm goed gedaan en hebben het als heel erg leuk ervaren. Het reizen van plek naar plek was één groot avontuur voor de kids en ook het vreemde eten ging er prima in.

 

Vinden de kinderen een verre reis leuk?

Het mooie van het reizen met kinderen is dat je ook veel kunt leren van hoe je kinderen tegen bepaalde zaken aankijken. Kinderen zien veel minder verschillen en veel meer overeenkomsten. Ook is het mooi om te zien dat kinderen niet veel nodig hebben om zich te vermaken. Een steen of een stok kan al uren plezier opleveren, zeker op het strand. Contact maken met andere kinderen is ook geen probleem, natuurlijk is er een kleine taalbarriere, maar die is met wat handen en voeten vrij snel opgelost.

 

Volop genieten van onze Azië reis met onder kinderen

 

Reizen was al iets wat we geweldig vonden om te doen maar het reizen als gezin overstijgt dit nog eens vele malen. We hebben na deze reis besloten om voor een periode van minimaal een jaar op reis te gaan. Azië leek ons een logische keuze, omdat wij Azië ten eerste een heerlijk continent vinden, maar ook omdat het vrij makkelijk te bereizen is, het over het algemeen veilig is en qua budget vrij gunstig is natuurlijk.

 

Bekijk hieronder de video van onze familiereis op Borneo in Maleisië. 

 

Meer zien van ons?

 

Volg ons op Instagram.

Bekijk onze video's op Youtube.

 

Lees meer over ons.

 

De Ragbourn Family