Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Met het gezin een jaar op reis door Azië
Familie Ragbourn

Met het gezin een jaar op reis door Azië

Ragbourn Travel Family 21-3-2018

Het huis is verhuurd, de boeken van de wereldschool zijn binnen en de backpacks zijn gepakt, het avontuur kan beginnen!
Familie Ragbourn is klaar voor de grote reis.

 

Maar wie is dan de familie Ragbourn? We zullen ons even kort voorstellen.

Ons gezin bestaat uit:

 

Patricia:

Patricia en Jazz

 

Patricia, mijn vrouw, 37 jaar en natuurlijk de belangrijkste schakel van ons gezin. De organisator, een hele lieve moeder en bovenal een fantastiche vrouw.  Daarnaast is ze onderneemster en heeft ze in 2004 het bedrijf Vrijwillig Wereldwijd opgezet. Haar grote passie is ‘REIZEN’. Ze is dus ook vaak de initiatiefneemster van veel van onze avonturen.

We hebben elkaar leren kennen op het prachtige eiland Texel (dit is inmiddels alweer 17 jaar geleden). Een paar maanden later vertrokken we al samen naar Australië en hebben daar een jaar rondgetrokken met onze backpack.

We hebben daarna nog heel veel mooie reizen mogen maken. Verder is Patricia een echt familiemens, houdt van gezelligheid en drinkt ze regelmatig een wijntje met haar vriendinnen. Sinds de kinderen geboren zijn is dit natuurlijk het belangrijkste in ons leven, het reizen met kinderen kon eigenlijk onmogelijk uitblijven.

 

Daan:

Daan

 

Ik ben tijdens deze reis 40 geworden. Man wat gaat de tijd toch snel. Ik wist eigenlijk nooit precies wat ik wilde worden of moest studeren, maar was altijd geïntereseerd in het maken van muziek, websites, grafische vormgeving enz. Je creativiteit gebruiken om iets te creëren vind ik het mooiste wat er is. Toch kwam ik in de zorg terrecht en heb daar 8 jaar (met heel veel plezier) gewerkt met jongeren met een licht verstandelijke beperking i.c.m gedragsproblematiek. In mijn vrije tijd werd ik steeds drukker met Vrijwillig Wereldwijd en heb toen onze zoon Liam geboren werd de overstap gemaakt naar ons eigen bedrijf. Het mooie is, dat wat ik al die jaren als hobby deed nu heel goed kon gebruiken.

 

Wat een gezelligheid met de visjes!

 

En ook ik kan zeggen dat reizen iets is wat ik echt geweldig vind om te doen. Dus mijn vrouw is dan wel vaak de initiatiefneemster, veel moeite om mij over te halen hoeft ze niet te doen. Verder drink ik iets minder wijn, maar brouw mijn eigen bier met een stel vrienden uit Willemstad. WILLEMSCH is inmiddels een heerlijk biertje.  Maar natuurlijk ben ik ook een trotse vader van twee geweldige kids.

 

Liam: 

Liam en een neusaap

 

Geboren in 2011 en inmiddels dus 7 jaar. (Hij wordt al lekker bijdehand). Liams passies zijn Lego, (Hij kan echt uren bouwen aan zijn creaties), fietsen (dit mist hij dus een beetje dit jaar) en houdt hij van de natuur, dus snorkelen, zandkastelen bouwen, schelpen zoeken, het spelen met stokken en het beklimmen van bomen, maken weer een heleboel goed!  Heel veel speelgoed heeft hij niet nodig. Dit komt goed uit omdat allebei de kinderen een klein rugzakje bij zich hebben waar alles in moet. We hebben de afspraak, als het niet meer past omdat ze iets nieuws gekregen hebben, dan moeten ze iets weggeven aan de lokale kinderen. Dit heeft hij dan ook al een aantal keer gedaan. En doet dit met weinig moeite. Hij weet dat de kinderen hier vaak iets minder hebben, en lijkt het steeds makkelijker te vinden om iets weg te geven.

 

Verder is Liam echt dikke maatjes met zijn zusje. Ze moeten het op reis toch vaak met elkaar  doen en je ziet dat ze enorm naar elkaar zijn toegegroeid. Liams superhelden spelen dus regelmatig samen met Jazz haar barbies en dat gaat verrassend goed.

En natuurlijk houdt Liam vooral van de hele dag spelen, toch moet hij ook gewoon bijna elke dag wat aan school doen. Hier beginnen we de dag vaak mee. De één geeft de kinderen les en de ander heeft dan tijd om te werken. Liam is een pienter ventje en pakt de dingen best snel op. Dus met een uurtje of 2 a 3 per dag blijft hij prima bij.

 

Jazz:

Liam en Jazz bewaken de vaarroute!

 

Dan de jongste van ons gezin. Jazz is van 2012 en nu 5 geworden. Haar grote passie is ‘roze’! Jazz is echt een meisje, meisje. Make-up, jurkjes, glitters, echt helemaal haar ding. Toch is Jazz ook heel stoer en pakt ze alle dieren op. Als haar grote broer nog aan het bedenken is of dit misschien een gevaarlijk dier zou kunnen zijn, heeft Jazz het dier al opgepakt en laat ze dit met veel trots aan iedereen zien. Een schorpioen is voor Jazz dus ook echt geen probleem. Die mag gewoon over haar hand lopen. Verder komt ze regelmatig met dode torren, kakkerlakken of ander ongedierte aan.

 

Ook Jazz heeft een rugzak met speelgoed, maar deze tas blijkt voor Jazz echt vaak veel te klein. Speelgoed weggeven is nog heel moeilijk, dit omdat alles nog haar “lievelings” is. Dus zo makkelijk als Liams tas dicht gaat, zo moeilijk gaat de tas van Jazz dicht. Met veel proppen en wat spulletjes ondergebracht te hebben bij haar broer lukt het dan toch.

 

Nieuwsgierig naar ons verblijf op Langkawi?

Bekijk de video!

 

De volgende keer meer over onze reis!

 

De volgende keer zullen we dan echt wat meer vertellen over onze wereldreis. Hoe ervaren de kinderen het? Waar lopen we tegenaan? En smaakt het naar meer?

 

Lees ook ons eerste blog: verre reizen met kinderen

 

Groeten,

De Ragbourn Family 

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
  • Yvonne
    25-3-2018
    Heerlijke reis, we volgen jullie van dag naar dag!! Van land naar land en van stad naar stad!!!
  • john
    25-3-2018
    Een geweldige ervaring.