Leuke vakantiebestemmingen voor een verre familiereis
Foto trekking op zoek naar rafflesia Belum Maleisië

Leuke vakantiebestemmingen voor een verre familiereis

Debbie 12-11-2019

De vakantie is net voorbij, maar we zijn nu alweer bezig met het oriënteren op onze verre familiereis voor volgend jaar. Ja, als je gebonden bent aan schoolvakanties, dan kan er maar beter vroeg geboekt worden. Zo vind je de betaalbaarste vliegtickets!

 

Mijn man en ik hebben bedacht dat het weer eens tijd wordt voor een familiereis Azie volgend jaar. 

We hebben twee tienerdochters van 13 en 10 jaar oud en samen reizen we heel wat af. Ja, ook naar verre bestemmingen. De voorbereiding vergt veel uitzoekwerk en tijd, maar wat vind ik het leuk om te doen. Waar we ook naar toe gaan, we willen dat het veilig is, er geen gezondheidsrisico’s zijn en dat er genoeg te doen is.

 

Familiereis Azie

We zitten te denken aan familiereizen Thailand, Maleisië, Sri Lanka of Indonesië, maar ook Zuid-Afrika en Costa Rica zijn voorbij gekomen. Onze kinderen laten kennismaken met andere culturen, samen ontdekken en beleven staat bij ons centraal. Tja, maar er is zoveel moois, hoe maak je nu toch die keuze voor kindvriendelijke rondreizen?

 

We beginnen met ons in te lezen op de diverse leuke vakantiebestemmingen met kinderen. Dit doen we met het hele gezin. Welke cultuur spreekt ons aan, wat is er te zien en te doen? De kinderen laten we filmpjes en informatie opzoeken over de vakantiebestemmingen op Youtube.

 

  • Hoe zit het met het klimaat en wat kun je verwachten qua weer als je reist tijdens het regenseizoen?
  • Hoe zit het met de reisafstanden? Het is voor ons belangrijk om niet hele lange reisdagen te hebben.
  • Is er ook een mooie strandbestemming om na het rondreizen heerlijk bij te komen en niks te doen behalve zwemmen, een boekje lezen en lekker plezier maken met elkaar?

 

 

Kindvriendelijke rondreizen

Als je vraagt aan onze kinderen wat zij willen doen tijdens het maken van een verre familiereis, dan geven ze aan dat ze het leuk vinden om andere mensen te ontmoeten en te zien hoe zij leven. Verder zoeken ze avontuur en beleving. Ze zijn nieuwsgierig naar andere dingen, iets wat ze in Nederland niet zien. Maken van boottochtjes staat op het lijstje én niet te vergeten: wat voor dieren leven er? Apen, olifanten, leguanen, dolfijnen? De kids geven aan deze dieren graag te willen zien. En uiteraard moet er gezwommen worden, dus een zwembad of strand bij de accommodatie is een pré.

 

Dat maakt de keuze niet gemakkelijk, want de leuke vakantiebestemmingen met kinderen hebben veel te bieden, zowel voor ons als voor onze kinderen. Het wordt dus een land waar we een goede mix van natuur, cultuur en strand zullen treffen. Voor ons is het belangrijk om veel te kunnen zien in een relatief gezien korte tijd, maar wel in een rustig reistempo. Wij gaan verder met onze zoektocht naar onze ideale familiereis Azie. Dat gaat wel lukken, want één ding is zeker: kinderen zijn snel tevreden. En als kinderen het leuk hebben, dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

 

Debbie