Orang-oetans Sumatra
Eva

Apen spotten in Azie

Eva 31-1-2018

Zuidoost-Azië is dé plek om apen te spotten. Apen komen er in alle soorten en maten voor en het is voor kinderen heel leuk om apen te spotten tijdens een familiereis in Azië. Ik geef de drie beste plekken om apen te spotten in Sumatra, Maleisisch Borneo en Thailand.

 

Orang-oetans spotten op Sumatra 

Kom oog in oog te staan met een orang-oetan midden in de jungle van Sumatra. Samen met een gids gaat u op zoek naar deze grote harige apen. In een aantal uur baant u zich een weg door de jungle. Het kan soms glibberig zijn, dus neem uw

beste wandelschoenen mee. De enthousiaste gids vertelt onderweg van alles over wat er groeit en bloeit. Na de trekking wordt er een mooi kampeerplekje langs de rivier gezocht. Het tentdoek wordt tussen de bomen gespannen, uw slaapplek voor vannacht is klaar. Het is echt ‘back to basic’, maar wel een hele bijzondere ervaring. De volgende ochtend worden jullie gewekt door de junglegeluiden om jullie heen.

 

Neusapen op Maleisisch Borneo

In Maleisisch Borneo wonen neusapen Ze zijn te herkennen aan hun grote neuzen. Vrouwtjes hebben een klein schattig wipneusje, maar de mannetjes niet. Die hebben een hele grote neus, waarschijnlijk kunnen zij hier heel goed mee ruiken als ze op zoek zijn naar eten. Naast deze neusapen leven er in Sukau ook nog andere wilde dieren, zoals olifanten, neushoornvogels en krokodillen. Een geweldige plek dus voor de echte dierenliefhebber. Wie spot de eerste grote neus tussen de bomen?

 

 

Apen spotten in Thailand

Schattige en soms brutale aapjes leven op verschillende plekken in Thailand. Bijvoorbeeld in Khao Sok National Park, één van de mooiste natuurparken van Thailand. Makaken, gibbons en de brillangoer wonen in dit prachtige natuurpark. De laatste heeft een klein wit ‘brilletje’ op, vandaar de naam. De aapjes vliegen van tak naar tak en van boom naar boom op zoek naar eten en speelmaatjes. Slapen doet u in een echte boomhut midden in de jungle. Wat een bijzondere ervaring. Ook op andere plekken in Thailand kunt u apen tegenkomen. Vlakbij Krabi ligt Au Thalane. Een prachtig mangrovegebied waar u doorheen kunt kajakken terwijl apen langs de kant op zoek zijn naar hun lunch. Tempels zijn overal in Thailand. Ook apen vinden het fijn om af en toe een bezoekje te brengen aan één van deze tempels, vooral om de offertjes die er liggen op te eten. Kijk dus niet gek op als er ineens een aapje voorbij schiet met een offertje in zijn  bek. Een hele leuke belevenis tijdens uw rondreis Thailand