Onontdekt Thailand

Yvonne en Toine waren al twee keer eerder in Thailand geweest, maar het land sprak hun zo aan, dat ze besloten om nog een keer terug te keren om het land nog verder te ontdekken. De hoogtepunten hadden ze inmiddels al gezien, dus het werd een 16 daagse reis door onontdekt Thailand.

 

Maar waarom Thailand? Yvonne vertelt: "Het land is heel toegankelijk, de mensen zijn vriendelijk en het eten is lekker. Thailand is een land met verschillende soorten bezienswaardigheden. Ook vinden we Bangkok een erg leuke stad. We zijn er al een aantal keer geweest, maar we zien nog steeds dingen die we eerder niet gezien hebben. Dit bij elkaar opgeteld, maakt Thailand voor ons een heel prettig land om doorheen te reizen."

 

 

Thailand-Ayutthaya-tempel-f34ec873

Een reis langs de onontdekte plekken in Thailand

Yvonne en Toine reisden twee weken door het oosten en noorden van Thailand, waarbij ze startten in het bruisende Bangkok. Hiervandaan reisden ze naar het Khao Yai National Park, waar je wilde olifanten kunt zien. Ze vervolgden de reis naar de ongerepte plaatsen Khon Kaen, Chiang Khan en Loei. De reis door onontdekt Thailand eindigde in Sukhothai en Ayutthaya, beide bekend om de vele bijzondere en mooie tempels!   

Thailand-Sukhothai-tempel-0415240f_1_637986

Tempels in Sukhothai

Yvonne vertelt enthousiast dat ze Sukhothai erg leuk vonden. In deze stad vind je ruïnes en tempels die door UNESCO zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst. De grootste tempel is de Wat Mahathat, te herkennen aan een imposant Boeddhabeeld. "Wij waren er meerdere dagen en hierdoor konden we er op ons gemak rondfietsen en hadden we voldoende tijd om alles te bekijken. Niet alleen de hoofdtempels maar ook die eromheen. 's Avonds bezochten we ook nog de avondmarkt, met op de achtergrond de tempels."

markt-fietstocht-Wang-Saphung

Onontdekt Thailand: in contact met de locals

"Wanneer het minder toeristisch is, dan zie je pas echt hoe de mensen er leven", vertelt Yvonne. "In de omgeving van Saphung Village waren er bijvoorbeeld heel weinig toeristen. Hier hebben we een fietstocht gemaakt langs tempels, rijstvelden, plantages en bamboebossen. Je fietst over smalle paadjes en langs houten boeren huizen. Ook zijn we gestopt bij een marktje, waar de locals naartoe gaan voor hun dagelijkse boodschappen. We mochten allerlei dingen proeven, zoals rijst met mieren!" 

Thailand-Safaritent-Loei_1_638740

Slapen in een luxe tent

Luxe en eenvoudige accommodaties werden tijdens de reis afgewisseld. "Juist de plek is wat een accommodatie bijzonder maakt", vertelt Yvonne. Zo verbleven Yvonne en Toine in Loei in een safaritent op een unieke locatie. De eigenaren kweken op het land diverse bomen, vruchten en planten en zoeken hier naar de gewassen die het beste groeien op hun grond. "Het was heel kleinschalig en net alsof je bij vrienden op visite bent. De mensen zijn heel gastvrij en bereiden dagelijks heerlijk eten voor je."...

Thailand-streetfood-Bangkok1_1_640558

Foodtour in Bangkok

In Bangkok verbleven Yvonne en Toine in het 200 jaar oude Chinatown. Hier maakten ze tijdens een foodtour kennis met de heerlijke smaken van de lokale Chinees-Thaise keuken. Samen met een gids liepen ze langs de vele streetfood kraampjes. Yvonne vertelt: "Je ziet zoveel eten dat je niet herkent en je vraagt je soms af: Moet ik dat wel proberen? Maar dat is juist zo leuk aan de gids. Zij vertelt wat je wel en niet kunt proeven. En ik eet vegetarisch, daarvoor had ze ook allemaal tips."

Ayutthaya- tempels-en-local_1_638320

Goed advies van de reisspecialist

"Van te voren hadden we goed bedacht wat we wilden zien", zegt Yvonne. "We hebben bij verschillende reisorganisaties nagevraagd wat de mogelijkheden waren voor een reis door onontdekt Thailand. Bij Van Verre konden we alles aanpassen zoals we het wilden. Daarnaast werden er ook plekken aanbevolen, die we zelf nog niet kenden. We vinden dat jullie dat heel goed doen, er zijn maar weinig andere organisaties die dat zo aanpakken zoals Van Verre."

 

 

Thailand-River-Kwai-Treinspoor_3_417501

Wil je ook op rondreis door Thailand?

Laat jouw droomreis naar Thailand werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan