Mae Hong Son

Mae Hong Son is een gezellige plaats in het noorden van Thailand. U bezoekt voornamelijk het afgelegen Mae Hong Son om een trekking door de natuur te maken tijdens een rondreis Thailand.

 

Mae Hong Son bezienswaardigheden

Mae Hong Son heeft genoeg bezienswaardigheden. Zowel de natuur, het stadje zelf en de traditionele dorpjes in de omliggende omgeving zijn schitterend. Rondom Mae Hong Son zijn veel ‘hill tribes’: bergstammen met ieder hun eigen tradities, kleding en soms ook een opvallend uiterlijk.

 

Mae Hong Son trekking

Mae Hong Son is geweldig voor een trekking. De natuur is indrukwekkend en er zijn mooie plekken te bezoeken. Veel reizigers gaan bijvoorbeeld naar de Pha Pang Hot Springs en de Pha Sua watervallen. De meeste trekkings van Mae Hong Son beginnen in het nabijgelegen stadje Pai.

Mae Hong Son dorpen
Mocht u het interessant vinden, dan kunt u vanuit Mae Hong Son een tour maken naar het dorp Na Soi, ook wel bekend als Long Neck Village. De vrouwen dragen hier koperen ringen om hun nek. Deze zijn zo zwaar, dat hun schouders naar beneden worden gedrukt. Hierdoor lijkt het alsof de vrouwen een erg lange nek hebben, soms worden ze daarom ‘giraffenvrouwen’ genoemd. In deze dorpjes verkopen zij souvenirs en het biedt u een kijkje in hun levensstijl. Sommige reizigers vinden deze ervaring erg boeiend, andere reizigers vinden het minder leuk. Mae Aw is een ander dorpje dat vaak wordt bezocht. Dit dorp is gesticht door Chinezen uit de provincie Yunnan die vluchtten voor de onderdrukking van het communisme. Het dorp doet erg Chinees aan, met Chinese architectuur en de verkoop van Chinese thee. 

 


Tempels
Mae Hong Son heeft ook culturele bezienswaardigheden zoals de tempels Wat Chong Klang, Wat Chong Kham en Wat Doi Kong Mu.

Wat Doi Kong Mu staat op een heuvel van 1500 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Ga vooral in de vroege ochtend als de ochtendmist nog tussen de bergen zweeft.
De Wat Chong Klang en Wat Chong Kham zijn in de avonden verlicht, wat de meest mooie foto’s oplevert. De tempels grenzen aan de het Chong Kham meer, waar u een goed uitzicht heeft op deze heiligdommen.

 

Mae Hong Son cultuur en geschiedenis

Het stadje Mae Hong Son heeft een korte geschiedenis dat pas is ontstaan in de 19e eeuw. Er werd rond 1835 een opvangcentra voor olifanten opgericht, daar omheen vestigden zich meer mensen. Wat Mae Hong Son nu juist zo interessant maakt is de omgeving met de bergstammen. Door de jaren heen vestigden zich steeds meer mensen in de regio. Zij kwamen oorspronkelijk uit Myanmar, Laos en het zuiden van China. Deze hill tribes hebben zich gevestigd in de hogere gelegen gedeeltes van de provincie. De grootste groep die er is, is de Karen (de Padong die hoort bij deze groep zijn de Long Necks). Veel van deze groepen kwamen al in de 18e eeuw naar Thailand en behoren daarmee tot de eerste bergvolken van Thailand. Zij kwamen naar Thailand doordat de situatie in hun eigen land zo slecht was.
Ieder volk heeft zijn eigen kleding, tradities en gebruiken. Als reiziger kunt u gerust een tijdlang in één van hun dorpjes doorbrengen. Een bijzondere ervaring!

 Een bezoek aan Mae Hong Son is een absolute aanrader tijdens uw rondreis Thailand.

Voorbeelden rondreizen en bouwsteen naar Mae Hong Son
Azie-Thailand-Loei-Rijstvelden
Thailand

Rondreis Thailand: Ontdek de geheimen

Ideale reis voor het hele jaar. 

 

Bangkok, metropool - Khao Yai, jungle – Loei, bergketens – Chiang Khan – Sukothai, tempels – Chiang Mai, olifanten – PaiMae Hong Son, bergstammen – Koh Samui

Thailand-Ayutthaya-Boeddha
Thailand

Rondreis Thailand: Cultureel

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, fietsen – River Kwai -  Ayutthaya, nachttrein – Chiang Mai, olifanten – Mae Hong Son, Korenstam – Pai, groene vallei – Gouden Driehoek Chiang Rai, tempels – Koh Chang.