De Gouden Driehoek

Ontdek tijdens uw reis in Noord Thailand de Gouden Driehoek. De naam heeft in feite twee betekenissen. Het is het gebied  waar drie landen samenkomen (Thailand, Laos en Birma). Het is ook de regio waar opium werd (wordt?) verbouwd, wat ook geld oplevert (hoewel men officieel ontkent dat dit gebeurt). U kunt in de Gouden Driehoek trekkings maken door het prachtige berglandschap. 

In het gebied leven nog veel bergstammen. De meeste van deze hilltribes zijn migranten die zo’n 200 jaar geleden vanuit Tibet, Birma, China en Laos zijn gekomen. De bekendste bergstammen zijn de Akha, Lisu en Lahu (oorspronkelijk afkomstig uit Tibet), de Mien en de Hmong (afkomstig uit China) en de Karen (uit Birma). Van oorsprong zijn vooral de vrouwen die in kleurrijke kleding zijn gehuld bijzonder fotogeniek.

 

 

Reizen vanuit Chiang Rai

Dankzij de centrale ligging in het noorden en de prima hotels is Chiang Rai een geliefde uitvalsbasis om door de Gouden Driehoek te reizen. Tip: wij bieden verschillende trekkings (wandelingen) aan onder begeleiding van een gids, waarin u de mooiste plekken van de gouden driehoek en omgeving kunt ontdekken. Vraag een van de medewerkers van Van Verre om meer informatie. 

Tijdens deze bouwstenen reist u naar De Gouden Driehoek