Chiang Rai

Authentiek Chiang Rai

Chiang Rai is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het noorden van Thailand. Het is een klein en gezellig stadje met een aantal authentieke bezienswaardigheden die u moet zien tijdens uw rondreis door Thailand. De stad is ook het startpunt voor bijzondere trektochten door de natuur. Nabij Chiang Rai ligt het drielandenpunt met Laos en Myanmar, ook wel bekend als de Gouden Driehoek. Een aanrader om een rondreis Thailand te combineren met een bezoek aan de buurlanden Laos en Myanmar.

 

    

De blauwe tempel: Wat Rong Seur Ten

De geschiedenis van Chiang Rai

De stad werd in 1262 gesticht door de eerste koning van het Lanna-rijk, koning Mengrai. Chiang Rai was destijds de hoofdstad, maar verloor die titel al snel aan de stad Chiang Mai. Pas in 1786 werd de stad onder koning Rama I voorgoed bij het toenmalige Siam (Thailand) gevoegd. Vroeger stond de omgeving bekend als het centrum van de opiumhandel.

 

Kaart van Chiang Rai

Het weer in Chiang Rai

Tijdens het hete seizoen van maart tot mei, kan het wel erg warm worden in en rondom Chiang Rai. Temperaturen van 35 graden Celsius en hoger zijn dan geen uitzondering. In de wintermaanden (november t/m januari) kan het juist best fris zijn tijdens de ochtend en gedurende de nacht. Het regenseizoen is van mei tot oktober, maar de meeste regen valt van half juli tot half augustus. Het is op één hand te tellen hoe vaak het de hele dag regent. Het zijn vaak extreme buien die ongeveer 2 uur duren. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat in Chiang Rai en Thailand verwijzen wij u naar ons klimaatoverzicht.

Tijdens deze rondreis en bouwstenen reist u naar Chiang Rai
Thailand-Ayutthaya-Boeddha
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Cultureel

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, fietsen > River Kwai > Ayutthaya, nachttrein > Chiang Mai, olifanten > Mae Hong Son, Korenstam > Pai, groene vallei > Gouden Driehoek > Chiang Rai, tempels > Koh Chang.

Thailand-Lisu-bambooraft
Voorbeeldreis Noord-Thailand

Bouwsteen Thailand: Via bergstammen naar Laos

Reis van Chiang Mai, via Chiang Rai naar Laos. U bezoekt bergstammen en geniet van een prachtig uitzicht over de bergen en de Mekong-rivier.