Chiang Mai

De noordelijke hoofdstad: Chiang Mai

Chiang Mai is de belangrijkste plaats in het noorden van Thailand. Deze stad is qua grootte de tweede stad van Thailand, maar wel veertig keer zo klein als Bangkok. Chiang Mai doet daardoor ook veel authentieker en kleinschaliger aan dan de hoofdstad. Chiang Mai ligt tussen de bergen en middenin de prachtige natuur. Het is dan ook de perfecte plek om op een actieve manier de natuur te ontdekken.

 

Veel van de bezienswaardigheden bevinden zich op vijftien minuten loopafstand van elkaar. Chiang Mai is een geliefde stad en aan te raden om te bezoeken tijdens uw rondreis Thailand.  

 

       

De veelzijdigheid van het authentieke Chiang Mai

Geschiedenis van Chiang Mai

Chiang Mai behoort tot de oudere steden van Thailand en werd gesticht in 1296 door koning Mengrai. Chiang Mai werd de hoofdstad van het Lanna Koninkrijk, die heerste over het gebied van Noord-Thailand, en gedeeltes van het huidig Myanmar, China en Laos. Chiang Mai grenst aan de rivier Ping. Omdat deze rivier regelmatig overstroomde tijdens de moesson is er een stadsmuur omheen gebouwd. Deze muur staat er nog steeds. Het gedeelte binnen de stadsmuur wordt daarom ook ‘oude stad’ genoemd. Met Chiang Mai ging het economisch gezien goed, want de stad lag langs de zijderoute. In 1932 werd de stad, na hevige strijd met Birma, onderdeel van Siam, het toenmalige Thailand.

 

Kaart van Chiang Mai

Weer in Chiang Mai

Het klimaat in Chiang Mai en Noord-Thailand wordt gekenmerkt door de moesson. De neerslag is over het algemeen het zwaarst in september. Regenseizoen hoeft echter niet te betekenen dat het dagenlang regent. Meestal zijn de ochtenden helder en komen er in de middag wat wolken en regen op zetten. ’s Avonds kan het vaak gewoon weer droog zijn. De lucht is minder vochtig dan in andere delen van het land, waardoor het aangenamer aanvoelt. Bovendien is het temperatuurverschil tussen dag en nacht groter dan in andere regio's van Thailand. Voor een uitgebreid overzicht verwijzen wij u graag naar onze klimaatpagina.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Chiang Mai
Azie-Thailand-Loei-Rijstvelden
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Ontdek de geheimen

Ideale reis voor het hele jaar. 

 

Bangkok, metropool - Khao Yai, jungle – Loei, bergketens – Chiang Khan – Sukothai, tempels – Chiang Mai, olifanten – PaiMae Hong Son, bergstammen – Koh Samui

Thailand-Ayutthaya-Boeddha
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Cultureel

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, fietsen – River Kwai -  Ayutthaya, nachttrein – Chiang Mai, olifanten – Mae Hong Son, Korenstam – Pai, groene vallei – Gouden Driehoek Chiang Rai, tempels – Koh Chang.