Mae Sot

In het westelijke grensplaatsje Mae Sot is de invloed van de Birmezen duidelijk zichtbaar. Birmese architectuur is terug te vinden in de gebouwen. In Mae Sot wordt actief handel gedreven tussen de verschillende stammen uit beide landen. Handelaren, veelal Chinezen, onderhandelen gehurkt op de stoep met potentiële kopers uit Bangkok of elders. Mae Sot is sterk beïnvloed door Birma, wat blijkt uit de architectuur van de stad en de producten die er aangeboden worden.

 

Zo’n 5 kilometer ten westen van Mae Sot ligt Wat Thai Watthanaram. Hierachter bevindt zich een enorme liggende Boeddha in Birmese stijl en een galerij met 28 zittende Boeddha’s. Bij de brug naar Birma wordt een grote markt gehouden, waar Thaise, Birmese, Indonesische en Chinese goederen worden verhandeld. Tip: vanaf Mae Sot kunt u een prachtige (hier komen nauwelijks toeristen) route rijden langs de grens met Birma. Via kleine dorpjes komt u dan bij het plaatsje Mae Sariang. Vanuit hier kunt u naar zowel Mae Hong Son als naar Chiang Mai reizen.

 

Ten zuiden van Mae Sot is prachtige natuur te vinden. U moet dan wel 2 nachten in Mae Sot verblijven. Om naar de grootste waterval van Thailand te lopen, bent u enkele uren onderweg. Voor de liefhebbers beslist een aanrader.