Hua Hin

Thaise badplaats Hua Hin

Hua Hin is een gezellige, drukke, charmante Thaise badplaats met mooie, smalle stranden en levendige markten. Het centrum van Hua Hin is uitgegroeid tot een modern winkelparadijs en heeft vele leuke en goede restaurants. Door de centrale ligging is een bezoek aan Hua Hin goed te combineren met uw rondreis door Thailand

 

Het zandstrand van Hua Hin

Geschiedenis van Hua Hin

Hua Hin is de oudste badplaats van Thailand. Rond het jaar 1920 liet de koninklijke familie er zomerpaleizen aanleggen. Thaise mensen met veel geld volgden dit voorbeeld en bouwden er vakantiehuizen. Vandaar dat u hier diverse schitterende villa’s langs de kust ziet staan. Vooral in het weekend komen er veel dagjesmensen uit Bangkok naar Hua Hin toe.


Kaart van Hua Hin

Het weer in Hua Hin

Het weer is in Hua Hin het gehele jaar goed, met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Het regenseizoen loopt ongeveer gelijk met onze zomermaanden. Dat betekent niet dat het alleen maar regent. Er kunnen in deze periode hevige regenbuien vallen, maar dan met name in de late middag of avond. Voor een uitgebreid overzicht van het weer in Ayutthaya en Thailand verwijzen wij u naar ons klimaatoverzicht.