Bangkok

Hoofdstad van Thailand: Bangkok

De Thaise hoofdstad is een typische Aziatische metropool met eerste klas bezienswaardigheden en levendige bazaars. U treft er ultramoderne vervoersmiddelen zoals de spectaculaire Skytrain. De traditionele tuk-tuk laveert door de hectische straten en is een beschikbare optie op elke straathoek. Op de Chao Phraya Rivier vaart de dynamische longtail ferry, een van oorsprong aantrekkelijke mogelijkheid om via het water in de drukke stad van A naar B te reizen. Allemaal ideale vervoersmiddelen om Bangkok van top tot teen te ontdekken. Krung Thep - de Stad der Engelen - zit boordevol toeristische trekpleisters die stuk voor stuk geweldige ontdekkingen zijn. Voor velen hét beginpunt van een indrukwekkende individuele rondreis door Thailand.

 

De skyline van Bangkok en de Chao Phraya rivier

 

Bangkok heeft de langste plaatsnaam ter wereld! 

Grappig detail is de enorm lange plaatsnaam die Bangkok heeft. De grote stad de ondoordringbare stad, de gelukkige stad, hemelse woonplaats gelijkt waar de gereïncarneerde God regeert… etc etc. Bangkok dus, ook wel Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilik Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit genaamd.

 

De geschiedenis van Bangkok

Het koninkrijk Siam werd lange tijd bestuurd vanuit de hoofdstad Ayutthaya. In 1787 nam Thonburi deze rol, na de verwoesting van Ayutthaya, over en werd opgebouwd met de brokstukken van de voormalige hoofdstad. De plek aan zee is niet toevallig, Koning Rama I beoordeelde dat deze locatie veel beter verdedigbaar was en ook de haven was uiteraard een pluspunt. Zo verplaatste de stad alsnog van Thonburi naar de andere kant van de oever. De jaren daarna ontstonden er verschillende handelsbetrekkingen tussen andere Aziatische steden en ook met Europa en de VS. Bangkok groeide uit tot de wereldstad die het vandaag de dag is.

 

Kaart van Bangkok

 

Er is in Bangkok niet echt een historisch centrum maar Rattanakosin met het Koninklijk Paleis komt wel een beetje in de buurt. De stad heeft meerdere interessante wijken die gezamenlijk best wel centraal liggen. Er zijn een paar  zakendistricten en aan de rivier is er de wijk Riverside waar steeds meer kantoren, appartementen, hoogbouw en goede hotels verschijnen. Her en der zijn er hier ook nog die sfeervolle straatjes met oudere huizen dat de wijk ondanks die hoge torens een knus karakter geeft. Chinatown is een hectische wirwar van tempeltjes en steegjes waar u bij de verschillende eetstalletjes heerlijk kunt eten. Een grote toeristische hotspot is de wijk Banglampu waar veel budget hotels en winkelstraatjes uitsluitend voor toeristen zijn samengevoegd. Gezellig om te zien maar staat ver weg van het echte Thaise leven.

 

Weer in Bangkok

De gemiddelde temperatuur in Bangkok ligt de rond de 30 graden, neem vooral dus luchtige kleding mee voor uw verblijf in Bangkok. De meeste regen valt in Bangkok tijdens onze zomermaanden, maar dat zijn dan vooral korte buien. Bekijk de hele tabel van het klimaat in Bangkok en Thailand.

 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Bangkok
Thailand-Khao-Sok-jungle1(9)
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Van jungle naar strand

Ideale reis tijdens onze lente- en zomerperiode.

 

Khao Sok, junglesafari > Koh Samui, strand > Koh Phangan, wandel naar de watervallen, avondmarkt > Koh Tao, schildpaddeneiland > Bangkok, fietsen

Thailand-Ayutthaya-Boeddha
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Cultureel

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, fietsen > River Kwai > Ayutthaya, nachttrein > Chiang Mai, olifanten > Mae Hong Son, Korenstam > Pai, groene vallei > Gouden Driehoek > Chiang Rai, tempels > Koh Chang.

Thailand-Bangkok-Tempel1
Voorbeeldreis Midden-Thailand

Bouwsteen Thailand: Bangkok startpakket

Bangkok

 

Start uw reis goed in Bangkok met een leuke fietstocht door deze metropool. Breidt uw pakket uit met een tweede excursie en leer de stad kennen zoals u dat wilt.