Ayutthaya

De oude koningsstad Ayutthaya staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed en dit is meer dan terecht.

Overal ziet u prachtige tempels en Boeddhabeelden. De stad werd verwoest in de 18e eeuw, maar aan de ruïnes is nog steeds te zien hoe indrukwekkend het ooit was. In Ayutthaya kunt u talloze tempels bewonderen die de rijke historie weerspiegelen. Ayutthaya is vanuit Bangkok een kleine twee uur rijden. Tijdens uw rondreis Thailand is het een aanrader een bezoekje te brengen aan Ayutthaya. 


Bezienswaardigheden in Ayutthaya

De bezienswaardigheden van Ayutthaya liggen redelijk dichtbij elkaar, waardoor Ayutthaya erg geschikt is voor een veelzijdige tour. U kunt bijvoorbeeld een tour op de fiets maken, maar er zijn ook wandeltochten of bustochtjes mogelijk.

 

 

Ayutthaya Historical Park

Het oude centrum van Ayutthaya is onderdeel van het Ayutthaya Historical Park. Dit park heeft een oppervlakte van 15 km2 waar de meeste bezienswaardigheden bij zitten. Bijzondere tempels die u kunt bezoeken zijn: Wat Yai Chaya Mongkol, Wat Phra Mongol Bophit, Wat Lokayasutharam, Wat Ratchaburana, Wat Ratburana, Wat Thammikarat, Wat Na Phra Meru en Wat Phra if Sanphet.
In de stad zijn ook veel musea te vinden, waarbij veel valt te leren over de geschiedenis van Ayutthaya.

 

 

Wat Chaiwatthanaram

Wat Chaiwatthanaram wordt gezien als één van de mooiste tempelcomplexen van Ayutthaya. Het ligt aan de Chao Phraya rivier. De tempel heeft een Khmer-bouwstijl en is gebouwd in 1630.


Wat Phra Mahathat

De ruïnes van Wat Phra Mahathat zijn vooral bekend om het stenen Boeddhahoofd dat wordt omringd door de wortels van een bodhiboom. Het geheel doet mysterieus aan, vooral omdat niemand weet hoe het hoofd daar ooit heeft kunnen komen. Het is een erg unieke attractie!Bang Pa-In paleis

Op een kleine twintig kilometer afstand ligt het zeventiende-eeuwse paleis Bang Pa-in. Dit complex heeft een Thaise, Victoriaanse en Chinese bouwstijl. Deze combinatie in de architectuur geeft het geheel een opvallende uitstraling. Tegenwoordig gebruikt de Thaise Koninklijke familie het als zomerpaleis.Grootse Boeddha’s

Naast tempels en musea heeft Ayutthaya zeer grote Boeddha’s. Bekende Boeddha’s vindt u bij de tempels Wat Yai Chai Mongkhon, Wat Lokayasutharam en Wat Phanan Choeng die. Vooral Wat Lokayasutharam is bekend, omdat hier een beeld staat van een liggende Boeddha met een lengte van maar liefst 37 meter.

 

 

Ayutthaya floating market
Ayutthaya heeft twee drijvende markten die worden gezien als één van de leukste van Thailand. In het oostelijke gedeelte van de stad drijft de Ayutthaya Floating Market waar souvenirs en handwerk gekocht kunnen worden. De Ayutthaya Klong Sa Bua Floating Market ligt ten noorden van de stad. Deze markt is open in het weekend en er moet entree betaald worden. Langs de verschillende oevers van de markt zijn er Thaise theatershows te bekijken. Erg leuk om aan te doen tijdens uw tour door Ayutthaya!


Ayutthaya koninkrijk

Het Ayutthaya koninkrijk bestond van 1351 tot 1767. Het werd gesticht door koning Ramathibodi I die een hoofdstad wilden creëren voor zijn koninkrijk. In 1376 nam hij ook het koninkrijk Sukothai over. De monarchie groeide en legde de basis voor het grootste gedeelte van Siam, het toenmalige Thailand. Alleen het noorden, het Lanna koninkrijk, behoorde niet tot het koninkrijk van Ayutthaya. In de stad kwamen veel buitenlandse handelaren langs, onder andere uit China, India, Japan, Perzië, Portugal, Spanje en Nederland. De Nederlandse VOC had enkele goede handelsbetrekkingen. Ayutthaya was zo rijk, welvarend en open naar buitenlanders toe dat het werd vergeleken met het Parijs van Zonnekoning Lodewijk XIV. Op haar hoogtepunt had de stad ruim een miljoen inwoners. De 18e eeuw was een soort ‘gouden eeuw’ voor de Ayutthaya waarin kunst, studie en literatuur hoogtij vierden.
In 1765 werd Siam binnengevallen door legers uit Birma die snel richting de belangrijkste stad van het koninkrijk trokken. Na een lange strijd viel Ayutthaya in 1767, en werd het volledig verwoest. Het was tevens het einde van het koninkrijk. In 1991 werd het Historisch Park van Ayutthaya verklaard tot werelderfgoed van UNESCO.

Ayuttahaya is gemakkelijk vanuit Bangkok te bezoeken. Door de culturele diversiteit is het een aantrekkelijke plaats te bezoeken tijdens een rondreis Thailand. 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Ayutthaya
Bangkok-Damnoek-Saduak-Drijvende-Markt
Thailand

Rondreis Thailand: Hoogtepunten van Thailand

Ideale reis tijdens onze lente- en zomerperiode.

 

Bangkok, fietsen tussen gezellige straten – River Kwai, Erawan watervallen – Khao Sok, jungle, kanovaren – Koh Phangan, meer dan strand

Thailand-Ayutthaya-Boeddha
Thailand

Rondreis Thailand: Cultureel

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, fietsen – River Kwai -  Ayutthaya, nachttrein – Chiang Mai, olifanten – Mae Hong Son, Korenstam – Pai, groene vallei – Gouden Driehoek Chiang Rai, tempels – Koh Chang.