Mae Taeng, Lisu Lodge

Thailand

In verschillende gebieden in Noord-Thailand, met name op korte afstand van de steden, heeft de moderne tijd invloed op de eigen cultuur van de bergbewoners. Om hen te laten profiteren van de vooruitgang met behoud van hun eigen waarden, is enkele jaren geleden een bijzonder project gestart: Lisu Lodge. Reizigers komen in aanraking met de authentieke Lisu.

De bergbewoners verdienen hun dagelijkse kost met werken in Lisu Lodge en met het rondleiden van gasten in hun leefgebied. De omgeving is prachtig: hoge bergen, dichte wouden, rivieren en beekjes, typische Lisu-dorpen, landerijen.

Locatie

De lodge ligt in het bergachtige achterland van Chiang Mai, op 50 kilometer rijden waar u per auto ongeveer een uur over doet. De ligging is fantastisch: aan de rand van het Lisu-dorp (Dton Loong) in een grote tuin met prachtige bomen en veel bloeiende planten. De Lisu lodge leent zich uitstekend voor het maken van mooie uitstapjes in de bergen en naar de diverse bergvolkeren (Lisu, Akha, Mien, Karen, Hmong en Lahu) een tocht met een ossenwagen maken, mountainbiken of raften. Er zijn geen restaurans of winkels in de omgeving te vinden.

Accommodatie

De Lisu lodge bestaat uit vijf grote huizen (lodges) en in iedere lodge zijn slechts 5 kamers. De kamers zijn in traditionele stijl maar er is gedacht aan de westerse faciliteiten. De wanden zijn van gevlochten bamboe, slapen doet u op een karakteristiek bamboe ‘slaapplatform’, overdekt met een klamboe. De kamers zijn vrij klein, maar het grote, gezamenlijke terras geeft u alle ruimte. Verder aanwezig: ventilator, kastruimte en een eigen badkamer met douche, wasbak en toilet.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Bar 
  • GEEN zwembad 
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën