Chiang Khong, Lanjia Lodge

Noord-Thailand

Lanjia lodge is gebouwd in traditionele Hmong stijl met westers comfort. De Lanjia lodge biedt  trekkingen, fietstochten, batikcursussen en u kunt vogels gaan spotten. Alles is  erop gericht hoe toerisme een positieve bijdrage kan leveren in het behouden van oude culturen. Lanjia betekent vreedzaam, en is een eco- toeristisch project. Het maakt zich sterk voor een sociaal en cultureel behoud van de omgeving en haar inwoners. Om hen te laten profiteren van de vooruitgang, met behoud van hun eigen waarden, is dit bijzondere project gestart. Een aantal bergbewoners van de Hmong en Lahu verdient de dagelijkse kost met werk in de Lanjia Lodge en met het rondleiden van gasten in hun leefgebied.

Locatie

Gelegen in de regio van Chiang Khong  in Noord –Thailand. De lodge bevindt zich in een schitterende omgeving op een heuvel met uitzicht over de Mekong rivier en het nabij gelegen Laos. Volledig in harmonie met de groene omgeving en nabij de Hmong en Lahu dorpjes. De lodge is zo gebouwd dat deze samensmelt met de lokale architectuur.

Accommodatie

Er zijn 4 bungalows, met elk vier kamers, in totaal 16 kamers aangepast aan de westerse normen. Maar: wel eenvoudig. De wanden zijn gevlochten, de kamers zijn vrij klein, dus stelt u zich niet te veel luxe voor. Maar deze opzet past geheel in de landelijke stijl. Iedere kamer heeft een eigen (kleine) badkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte waar u gezamenlijk de maaltijd gebruikt en kunt genieten van een traditioneel optreden.

Voorzieningen

U kunt genieten van een heerlijke traditionele massage of een stoombad. 

Er is ook een klein winkeltije waar u lokale handwerkproducten kunt kopen.

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën